Keskustelut Harrastukset Metsä-alan osakkeisiin sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 219)
  • Metsä-alan osakkeisiin sijoittaminen

    Merkitty: 

    Tänään Metsä Board antoi tulosvaroituksen:

    ”Metsä Board, joka kuuluu Metsä Groupiin, arvioi 9.2.2023 julkistetussa vuoden 2022 tilinpäätöstiedotteessaan, että yhtiön vertailukelpoinen liiketulos tammi-maaliskuussa 2023 olisi suunnilleen samalla tasolla kuin loka-joulukuussa 2022. Loka-joulukuun 2022 vertailukelpoinen liiketulos oli 100,8 miljoonaa euroa.

    Metsä Boardin vertailukelpoisen liiketuloksen tammi-maaliskuussa 2023 arvioidaan olevan noin 89 miljoonaa euroa.”

    Tulos tulee olemaan noin 10% alle arvion ja pörssikurssi putosi 10%. Ostin osaketta päivän päätteeksi hintaan 6,5€. Lisäksi omistan on Stora-Enson osaketta, joka on hieman tappiolla. Koskisen Oy:tä harkitsin mutta vaihto on liian pientä, josta seuraa korkeiden kulujen riski jos kaupat toteutuvat paloissa.

    Aiemmin olen myynyt UPM:n ja Metsä-Boardin osakkeet voitolla, katsotaan miten käy tällä kertaa.

    Jyrki Ketolan neuvo oli joskus, että kun puun hinta on alhaalla niin kannattaa myydä puuta ja ostaa metsäyhtiöiden osakkeita. Tämän teorian mukaan nyt ei ole oikea aika ostaa metsäyhtiöitä. Hinnat ovat kuitenkin huipuistaan tulleet jonkinverran alas.

    Mihin metsäyhtiöiden osakkeisiin olette sijoittaneet ja miten on mennyt?

     

     

     

  • e-salo

    Joo, osakesijoittaminen kannattaa aloittaa nuorena niin sitten eläkeiän kynnyksellä on  hyvä vara vanhuuden turvaksi. Kannattaa sijoittaa myös muihin kuin metsäalan osakkeisiin ehdottomasti.

    Usein menee niin, että joilla on työasiat kunnossa, niin he hoitavat raha-asiat myös hyvin.

    A.Jalkanen

    Kasvua tarvitaan mutta sen ei tule kohdistua rihkamaan, vaan systeemin tulee muuttua kestävämmäksi, vähemmän luonnonvaroja kuluttavaksi. Sähkömarkkina on hyvä esimerkki: suurin osa sähköstämme pohjaa nykyään tuuleen, vesivoimaan ja ydinvoimaan. Myös tuontisähkö.

    Käytetään enemmän palveluja, vähemmän tavaraa ja omistamista. Itse mietin että olisiko loma-asunto ulkomailla hyvä ajatus. Olisi eläkkeellä talvet etelässä ja kesät mökillä, jolloin ulkomaan kohteesta saisi tuloja. Kiinteistöistä on kuitenkin aina huolta ja vaivaa. Siinä mielessä osakkeet ja rahastot ovat helpompi kohde. Loma-asunnoissakin manageroinnin saa kyllä ulkoistettua täyden palvelun tuottajalle. Houkutteleva on esimerkiksi Mauritius, josta saa pysyvän oleskeluluvan kun sijoittaa tietyn summan kiinteistöön. Mutta sinne ei pääse kuin lentämällä. Eurooppaan pääsisi myös junalla tai autolla.

    Rukopiikki

    Lääketieteellinen, lääketieteellinen, lääketieteellinen. Siinä kolme koulutusvaihtoehtoa joista kannattaa ylioppilaan valita. Jos rahan ja työllistymisen helppouden ja vapaa-ajan  kannalta ajattelee.

    Maailmallehan ne suomalaiset kantavat suomessa tienatut rahansa. Mutta rikkaimmillaan suomalainen on yleensä kuollessaan.

    A.Jalkanen

    Rukopiikin listaan lisäisin oikeustieteen ja tietotekniikan. Kaikki pyörii kohta tekoälyn voimin… siinä on se hyvä puoli että tuote tai keksintö voidaan monistaa halvalla käyttöön ympäri maapalloa, toisin kuin lääkärin tai lakimiehen työpanos. Lääketeollisuus asia erikseen. Toisaalta: niinkin arkinen tuote kuin kertakäyttömaski on rikastuttanut monia. Loppujen lopuksi kannattaa tehdä sitä mistä tykkää! Työssä kuluu iso osa elämästä.

    Nostokoukku

    Todellinen kasvu perustuu aina luonnnonvarojen kuluttamiseen. Niin myös sähkön tuotanto, tuulivoimaloiden rakentaminen, vesivoimaloiden patoaltaat ja uraanin kaivaminen ja jalostaminen. Pelkillä palveluilla kansantalous ei pyöri. Jos sinä peset minun pyykit ja minä pienin sinulle polttopuut.

    Rukopiikki

    Lääkäripula on sitä tasoa että nuori lääkäri voi tehdä lyhyen keikkaputken ja tienata enemmän kuin normaali insinööri vuodessa. Siinä sitten voi etelämeren saarilla viettää aikaa tai tehdä muuta mitä sitä tykkää. Työssä kuluu niin pieni osa elämästä. Ja palattuaan voi mennä heti haluamaansa paikkaan töihin. Opiskella sivussa vaikka arkkitehdiksi tai taiteilijaksi jotta voi toteuttaa itseään.

    Tietotekniikan puolella kehittyvät maat ovat täynnä nuoria nälkäisiä nörttejä. Intiassa niin moni saa ensimmäisen koneensa ja koodinpätkänsä. Oikeustieteellinenkään ei ole enää sitä mitä se oli aikana jolloin opiskelijat kesänsä kesänimismiehinä vietti.

    Eläkeläisen ei pitäisi enää raha-asioita joutua murehtimaan.

    e-salo

    Hyvä pontti toi AJ:n kannattaa tehdä sita mistä tykkää. Työelämä on niin olennainen osa elämänkaaresta, että on suuri vaikutus saako tehdä mieluisaa hommaa vaiko väkisin pakertaa jotakin mikä ei yhtään kiinnosta vain elääkseen.

    Kalle Kehveli

    Rukopiikin listaan lisäisin oikeustieteen ja tietotekniikan. Kaikki pyörii kohta tekoälyn voimin… siinä on se hyvä puoli että tuote tai keksintö voidaan monistaa halvalla käyttöön ympäri maapalloa, toisin kuin lääkärin tai lakimiehen työpanos.

    90% näistäkin lääkärin ja lakimiesten hommistakin voisi hoitaa ”tekoäly”.

    Nostokoukku

    Mutta kun se kansantalous pyörii vain siten, että satamassa laitetaan lähteviin laivoihin enemmän tavaraa kuin saapuneista puretaan. Ei reseptejä kirjoittamalla eikä oikeussalissa istumalla.

    Rukopiikki

    Niinhän se on. Kehitys ajaa taloudet umpikujaan. Ja varallisuus keskittyy entistä harvemmille.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 219)