Keskustelut Harrastukset Metsä-alan osakkeisiin sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 219)
  • Metsä-alan osakkeisiin sijoittaminen

    Merkitty: 

    Tänään Metsä Board antoi tulosvaroituksen:

    ”Metsä Board, joka kuuluu Metsä Groupiin, arvioi 9.2.2023 julkistetussa vuoden 2022 tilinpäätöstiedotteessaan, että yhtiön vertailukelpoinen liiketulos tammi-maaliskuussa 2023 olisi suunnilleen samalla tasolla kuin loka-joulukuussa 2022. Loka-joulukuun 2022 vertailukelpoinen liiketulos oli 100,8 miljoonaa euroa.

    Metsä Boardin vertailukelpoisen liiketuloksen tammi-maaliskuussa 2023 arvioidaan olevan noin 89 miljoonaa euroa.”

    Tulos tulee olemaan noin 10% alle arvion ja pörssikurssi putosi 10%. Ostin osaketta päivän päätteeksi hintaan 6,5€. Lisäksi omistan on Stora-Enson osaketta, joka on hieman tappiolla. Koskisen Oy:tä harkitsin mutta vaihto on liian pientä, josta seuraa korkeiden kulujen riski jos kaupat toteutuvat paloissa.

    Aiemmin olen myynyt UPM:n ja Metsä-Boardin osakkeet voitolla, katsotaan miten käy tällä kertaa.

    Jyrki Ketolan neuvo oli joskus, että kun puun hinta on alhaalla niin kannattaa myydä puuta ja ostaa metsäyhtiöiden osakkeita. Tämän teorian mukaan nyt ei ole oikea aika ostaa metsäyhtiöitä. Hinnat ovat kuitenkin huipuistaan tulleet jonkinverran alas.

    Mihin metsäyhtiöiden osakkeisiin olette sijoittaneet ja miten on mennyt?

     

     

     

  • Moreeni

    Syklisiä on metsäosakkeet aina olleet. Pitkänajan kysyntänäkymä tuotteissa kuitenkin on kasvava (kartonki, sellu, biokemikaalit ja biomedikaalit). Upm taitaa on ainut kotimaisista yhtiöistä jossa paperin tuotanto tuo suuremmin kassavirtaa. Laskua lienee on luvassa mutta huonoa on oma menestys ollut spekuloinnin ja pohjien ajoittamisen suhteen ollut.  Olen ajatellut pitää nykyiset omistukset metsäyhtiöiden osalta ja lisätä kun taso alkaa taas houkuttaa.

    Stoorakin kiinnostaa ligniinin ja siihen liittyvän akkumateriaalituotannon osalta. Siis jos siitä kaupallinen tuote koskaan tulee, ja jos tulee on mahdollisuus miljardiluokan liikevaihtoon. Ligniinistä saataisiin tuossa korvaava aine graffiittihiilelle joka pitänee kaivaa maasta. Ligniini taas tulee sivutuotteena ja on ollut tähän asti jätettä joka on yleensä poltettu energiaksi.

    Panu

    Suomessa huiput oli 2021, joten voisi ennemminkin sanoa, että takana on kahden vuoden lasku. Markkinat yleensä kääntyy ennenkuin näköpiirissä on yhtään mitään. Itsekin kyllä odottelisin korjausta vielä tuonne OMXH25 4000-tasoille.

    Rane

    ”Ilmeisesti em. kysymystä ei olisi esitetty jos olisi oli pikkutakki päällä ja paperit salkussa kävellyt tiskille.”

    Ymmärrettävästi Moskovan ZSKA:n verkkarit ja puolikas vodkapullo takataskussa viestittivät ettei kyseessä ole vakavarainen sijoittaja?

    marttitapio

    On niitä, metsääkin. UPM ostanut ja myynyt useampaan kertaan pörssivuosien sisällä tulevista montuista ja aaltoilusta. Harvoin osto osuu ”alakuolokohtaan” ja vastaavasti myynti ennen aallon harjan murtumista, mutta kuitenkin. UPM toiminta on minun maalaisjärkeeni käypää, ehkä siksi, että olen luottanut sen johtoon.

    Ostot ja myynnit ovat ikääntyessä jääneet vähemmälle ja seurantaankin on laiskuus iskenyt. Hiukan olen antanut possan elää omaa elämäänsä ja ottanut osinkoa maksavien tuloutukset eläkkeen lisukkeeksi.

    Tolopainen

    Milloin tuo talletusteñ lähdevero on nostettu 30%:iin. Vihervasureilla on käsi syvällä säästäjän taskussa.

    narisija

    Luulen, en kuitenkaan ole laskenut, että paras tulos olisi ollut omalla kohdallani pitää alkuaikojen salkku ilman yhtään kauppaa. Mutta maalaispojan pää ei kestänyt esim  osan M-Real potin toistatuhann6en prosetin nousua. Muita lappuja oli lisäksi UPM, Sampo, RR-SSAB on vieläkin ja Outokumpua, se tosin taaperteli vuosikymmenen henkitoreissaan, myös Storaa oli muutaman vuoden, pelilappuina sitten monia  muita, vaikka en aktiivipelaaja ole ollutkaan.

    Visakallo

    Eipä ole tullut osakkeiden oston jälkeen niillä pelattua. Olen vain nostanut osingot. Se on riittänyt minulle.

    Puuki

    <p>Osakkeiden säilytyspaikka kannattaa valita tarkkaan.  Op peri lappujen ja rahastojen myynnin yhteydessä ”kuluja” yli 4% edestä myynnin arvosta. Kuulemma ”tietokoneen tekemiä” välistävetoja ; manuaalisesti ei voi vaikuttaa.  Suurin menoerä oli erään rahaston (ei kuluja normaalisti) myynnistä peritty yli 85 € .  Muilla toimijoilla ei tietääkseni ole vastaavia rahastusautomaatteja käytössä. </p>

    Tolopainen

    Miksi rajoittua  Suomen heikosti kannattaviin yrityksiin, kun rahastojen kautta koko maailman osakkeet on käytettävissä. Ei piensijoittaja koskaan löydä markkinoilta parhaiten tuottavia osakkeita osakepoiminnalla. Lehdot on kyllä taas tuottaneet 40% viikossa.

    Ola_Pallonivel

    Ei kai kukaan täysijärkinen osta rahastoja? Niitä ostaa muistihäiriöiset mummelit, joita kusetetaan pankin tiskillä sata nolla.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 219)