Keskustelut Metsänhoito Metlan myyrähutkijat eivät tiedä ollako vai eikö olla

Esillä 5 vastausta, 51 - 55 (kaikkiaan 55)
  • Metlan myyrähutkijat eivät tiedä ollako vai eikö olla

    heikki henttosen ja otso huitun allekirjoittama hutkimus väittää (julkaistu huhtikuussa 2013), että ”Kansainvälisen tutkijaryhmän mukaan myyrien kannanvaihtelut ovat heikentyneet merkittävästi viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.”

    Otsikkohan tuossa erikoisa siantuntemuksella laaditussa sepitteessä on: Myyrien kannanvaihtelut VAIMENTUNEET voimakkaasti kautta Euroopan.

    Kuitenkin henttosen puheenjohtaman nisäkästieteellisen seuran nisäkästieteen päivillä 2011, kyseisen seuran sihteerinä toiminut otso huitu on pitämässään luennossa loihenut lausumaan muunmuassa seuraavaa: Myyrien kannanvaihtelut Suomessa ovat VOIMISTUNEET huomattavasti viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana.

    Der Steppenwolf

  • Anton Chigurh

    Tässä ihan lähiympäristössä on kymmeniä hehtaareja 1960-90-luvuilla rauduskoivulla tehtyjä erittäin hyvin onnistuneita täystiheitä pellonmetsityksiä. Ensimmäiset myyrätuhot paljastuivat 2006 keväällä.

    Muutamia metsäpeltoistutuksia on jouduttu uusimaan hirvien takia, kuuselle.

    A.Jalkanen

    Pellonmetsityksissä oli monia ongelmia, eläintuhojen lisäksi heinä ja ravinne-epätasapaino peltomaassa. Minäkin olen niin vanha että muistan hyvin koivua karsastetun kovasti 1980-luvun alussa. Syynä oli kai osaksi koivun huono kantohinta. Pelloille istutettiin siksi mäntyä, josta tuli sitten aika heikkolaatuista. Monimuotoisuuden vaalimisesta alettiin puhua vasta vuosikymmenen loppupuolella.

    jees h-valta

    Pellonmetsityksen myyräongelma lähes poistuu muovisia taimisuojia käyttämällä. Myös hybridihaavan kanssa.
    Tämä yksi paha myyrävuosi ei tappanut pellostani yhtään h-haapaa.
    Metsästä alle kymmenen.

    Anton Chigurh

    Ne siniset taimisuojat eivät ole onnistuneet estämään borrelioosin viisinkertaistumista tuon ”viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana.”

    Myyrät ovat borrelioosin reservuaari, joista punkit saavat sen levitettäväkseen eteenpäin. Ja se punkkien elinkierto on 3-5 vuotta, jonka elinkierron läpi borrelia pysyy punkin mukana, joten tällä menolla tilanne vain pahenee.

    Ameriikan ihmemaan yhdysvalloissa on tieteellisin tutkimuksin (siis ei hutkimuksin) todistettu ketun vähentämisen aiheuttavan borrelioosin räjähdysmäisen lisääntymisen. Sielläkin myyräkanta riistäytyy silloin hallinnasta.

    jees h-valta

    Ehkä anton hiukan lipsahti, hmm sanoisko aiheesta sivuraiteelle.
    Metsän kasvatusta turvaamaan laitoin taimisuojat ja siihen ne toimivat. Punkit ovat kyllä pureskelleet mutta hengissä on selvitty.

Esillä 5 vastausta, 51 - 55 (kaikkiaan 55)