Keskustelut Metsänhoito Metlan myyrähutkijat eivät tiedä ollako vai eikö olla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)
  • Metlan myyrähutkijat eivät tiedä ollako vai eikö olla

    heikki henttosen ja otso huitun allekirjoittama hutkimus väittää (julkaistu huhtikuussa 2013), että ”Kansainvälisen tutkijaryhmän mukaan myyrien kannanvaihtelut ovat heikentyneet merkittävästi viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.”

    Otsikkohan tuossa erikoisa siantuntemuksella laaditussa sepitteessä on: Myyrien kannanvaihtelut VAIMENTUNEET voimakkaasti kautta Euroopan.

    Kuitenkin henttosen puheenjohtaman nisäkästieteellisen seuran nisäkästieteen päivillä 2011, kyseisen seuran sihteerinä toiminut otso huitu on pitämässään luennossa loihenut lausumaan muunmuassa seuraavaa: Myyrien kannanvaihtelut Suomessa ovat VOIMISTUNEET huomattavasti viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana.

    Der Steppenwolf

  • Timppa

    Anton. Et ymmärrä, että tiedettä on se, että joku tutkimus on julkistettu tiedelehdessä. Tämä Henttosen myyräjuttu on siis tiedettä, koska se on jossain julkistettu. Totuus ei tutkijoita tunnu kiinnostavan vaikka viimeisten 4 vuoden kuluessa on ollut millaisia myyrähuippuja tahansa.

    Sama tilanne on jatkuvan kasvatuksen suhteen. Jossain tiedelehdessä on julkistettu virtuaalimetsän kasvatuslaskema, joka osoittaa jatkuvan kasvatuksen kannattavaksi. Ketään ei luonnollisestikaan kiinnosta kysyä, että syntyykö oikeaan metsään taimia samalla tavalla kuin virtuaalimetsään ja kasvavatko ne virtuaalitodellisuudessa esitetyllä tavalla. Jos rohkenet epäillä virtuaalitodellisuutta havaintojesi perusteella, niin osoitat vaan todellisen tyhmyytesi. Pitää uskoa vain tieteelliiä laskelmia.

    Keskiajalla oli amanlaisia ”oppineita”. Skolastikoiksi heitä taidettiin kutsua. Hekin väittelivät uutterasti esimerkisi hevosen hampaiden lukumäärästä. Kukaan ei vaivautunut avaamaan hevosen suuta.

    Antonin poika

    Antonismista
    Olemme vuosien varrella täysin tottuneet siihen, että Antonilla on ylivoimaisia vaikeuksia lukemisen ymmärtämisessä. Myöskään Elon laskuoppi ei ole mennyt perille. Viime aikoina on paljastunut, että Anton ei enää tunne numeroita.
    Antonismin syventävillä opinnoilla varustettuna luin hänen viimeisen tekstinsä, ja tietäen hänen harhansa suosittelen itse kutakin perehtymään sekä Metlan tiedotteisiin että alkuperäistutkimuksiin. Itse asiassa Metlasta on tullut kannanvaihteluista kaksi myyrätiedotetta kuluneena talvena. Antonin kaltoin lainaamassa kyse on Science-tiedelehdessä julkaistusta yhteiseurooppalaisesta tutkimuksesta, jossa H+ H ovat mukana. Tutkimuksen keskeinen päätelmä oli, että yleisesti ottaen Euroopassa ravinnoltaan peltomyyrien kaltaisten myyrien kannanvaihtelut ovat vaimentuneet, ja sen syyksi epäillään jotain yhteistä tekijää talvi-ilmastossa. Metlan tiedotteessa todetaan, että tämä yleinen trendi ei sulje pois paikallisia poikkeavia vaihtelumalleja, kuten esim. Suomessa on tapahtunut.
    Siinä toisessa, aikaisemmassa Metlan tiedotteessa, jota Anton ei (tietenkään) mainitse, kerrotaan laajaan suomalaiseen aineistoon perustuvasta tutkimuksesta, julkaistu tunnetussa Global Change Biology- sarjassa. Missään muussa maassa ei ole vastaavaa aineistoa. Tutkimuksessa analysoidaan myyrien kannanvaihteluiden pitkäaikaisia ajallisia ja alueellisia trendejä suhteessa mm. ilmasto-olojen muutoksiin. Vaihtelumallit eroavat toisistaan eri puolilla maata, esimerkkinä Lapin pitkä vaimea kausi 1980-luvun puolivälistä vuoden 2011 suureen huippuun, tai Etelä-Suomen 1970, -80-luvun ja -90-luvun alun voimakkaat vaihtelut, -90-luvun jälkipuoliskon vaimeampi vaihe, ja 2000-luvun voimakkaat vaihtelut, mikä taas vaimeni vuosikymmenen vaihteessa.
    Kummallisia väitteitä, että tutkijat eivät tuntisi viime vuosien kannanvaihteluita. Siellähän ne ovat tutkimuksissa selvästi esillä. Lukekaa alkuperäisiä, antakaa Antonin rämpiä vainoharhoissaaan.

    Puun takaa

    Antonin poika antoi selkeän vastineen Antonin kirjoituksille, kiitos siitä!

    Anton on Anton, eikä siitä muuksi muutu.

    Enemmänkin olen huolissani hänen ”opetuslapsistaan”, jotka nousu- tai kestohumalassaan hänen ”viisauttaan” seuraavat ja ylistävät.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Yksi niistä opetuslapsista on Matti Kärkkäinen, jonka älylliset resurssit riittävät tajuamaan kupletin juonen.

    Tuossa ”antonin pojan” epätoivoisessa vuodatuksessa on kysymys vain ja ainoastaan surkean lumikkohypoteesin hysteerisestä puolustamisesta.

    Antonin poika

    Koettaisit Anton joskus hieman uudistua. Monta vuotta samaa vainoharhaa kyllästyttää lukijoita. Yritäpä lukea joku Henttosen pitkälti yli sadasta kansainvälisestä tutkimuksesta jyrsijöiden taudeista ja loisista, niin voisit vaikka vaihtaa lumikkohypoteesistä virushypoteesiin.

    Suden jälki

    Anton aukaisee vain ovia ajatteluun myyrien elämästä.
    niiden ovien takanta voi löytyä ihan mitä tahansa.
    Virallinen myyrätutkimus on kuin venäjän alla.
    Valtio tietää kaiken.
    On kumma kun Antonin myyräkommentit saavat tämmöisen kohun.
    Antonhan yrittää kai kyseenalaistaa nykyisen myyrätutkimuksen tason ja ennenkaikkea parantaa tiedotusta.
    Tiedotus onkin jo mielenkiintoinen asia. Monet pieleenmenneet arviot lopettivat tiedotuksen kokonaan. Myyrätutkijat istuvat palkkaa nauttien ja ovat hiljaa. Pelkäävät antaa arvioita, joita asioista käytännössä enemmän tietävät voisivat korjata.
    Suomi on vielä niin köyhä maa, ettei 5 000 000 muun myyrätutkijan omakohtaisia kokemuksia voida noin vain toimistoissa unohtaa.

    Puun takaa

    Pitää muistaa, että Antonin taannoiset myyräennusteet (jos niitä edes olikaan) menivät totaalisesti pieleen.
    Viimeistään silloin suurin osa meistä huomasi , ettei Antonilla ollutkaan mitään erikoisempaa tietoa myyräkannan vaihteluista.
    Tätä tosiasiaa ei muuta miksikään se, että Anton haukkuu nyt myyrätutkijat.

    Metsuri motokuski

    Anton ilmeisesti luulee että vanhat myyräennusteet on unohdettu ja taas voi alkaa sepittämään omia juttujaan. Pitkään hiljaista olikin vielä kun saataisiin hirville sama ”jorinarauha” niin hyvä olisi.

    Suden jälki

    En ole vastuussa Antonin ennustuksista.
    Tiedän vain sen, että tasapainossa oleva luonto kestää jääkausien ajan ja muuttuen .Suomen luonto on tosi köyhä verrattuna vaikka kehen. Samalla se on myös tautivapaa. Kiitos on variksille.
    Ne osaavat napata osansa tautisista. Korpeille, vaikka synkänä keskiajalla katolinen kirkko sen pirun linnuksi halusikin, on tärkein tehtävä. Syödä tautien riivaamat myyrät.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Mitäs se huitu sanoikaan:

    ”Myyrien kannanvaihtelut Suomessa ovat voimistuneet huomattavasti viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana. Tämä on johtanut myyrien aiheuttamien metsätuhojen määrän vahvaan kasvuun.”

    Tuo on kerrottu huitun toimesta henttosen valvonnassa 2011. Tarkoittaa sitä, että vuoden 1996 JÄLKEEN myyrätuhot ovat kasvaneet vahvasti.

    ”Esimerkiksi talven 2005/06 aikana myyrät aiheuttivat 2500-5500 ha:n tuhot metsäpuutaimikoissa. Vastaavat luvut seuraavan myyrähuipun jälkeen keväällä 2009 olivat jo 18000-20000 hehtaaria. Myyrien aiheuttamien taimituhojen määrä on suoraan riippuvainen myyrien määrästä.”

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)