Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 855)
  • Tolopainen Tolopainen

    Visakallo ei siis ole tehnyt yhtään päätehakkuuta omistusaikanaan kylvämiinsä männiköihin.

    Visakallo Visakallo

    En ole tehnyt, miksi olisi pitänyt?

    Tolopainen Tolopainen

    Jos männiköt olisivat jenkkilässä, ne kasvaisivat 40% nopeammin kuin Hartolassa, aina löytyy parempia alueita.

    Visakallo Visakallo

    Olen samaa mieltä. Myös täältä Suomesta löytyy parempia puunkasvualueita.

    isaskar keturi

    Muutamia kymmeniä viestejä sitten Panu oli vielä asiassa (Metka-tuet) ja huolehti tuen muutoksista tämän vuoden (2025) alusta. Media on ymmärtänyt asiat väärin. Asetus astuu voimaan, mutta muutokset astuvat voimaan vasta 2026 alusta.

    kestopuu kestopuu

    Marraskuun 18 pv.laitoin kemera hakemuksen nuoren metsän hoidosta niin tänään tuli turvapostia ja rahat.Muutamaa päivää vaille 3kk käsittelyaika.

    Visakallo Visakallo

    Eli joulukuun lopulla laitettujen hakemusten kanssa on odoteltava vielä reilu kuukauden päivät. Tämän Metkan kanssa on tehtävä samoin kuin aikoinaan sotaväessä, että oli koko ajan pari-kolme loma-anomusta vetämässä. Milläs sitä muuten niitä sähkö-autorahoja kasaan saa!

    jees h-valta

    Visa oikeassa. Kaipa tästä seuraavaa anomusta pitää laittaa sisään kun edellisen juuri muutaman kuukauden vartoilun jälkeen sain. homma kesken mutta eipä sen väliä kun anomusta aletaan varmasti nyt tehtynä käsitellä vasta kesällä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lukijoiden kuvissa on taas ollut kiivasta keskustelua energiaharvennuksista. Niiden tulevaisuus on hieman auki, mutta oletettavasti hakkeelle riittää kysyntää – ainakin niin kauan kuin Ukrainan kriisi jatkuu. Kaukolämpölaitokset eivät muutu hetkessä sähkökäyttöisiksi eikä sähkö ole huoltovarmuuden kannalta turvallinen ainoana polttoaineena.

    Kysymys kuuluu: onko muun tyyppisiä energiaharvennuksia olemassakaan kuin hoitorästien tuottamia risukoita? Itselläni energiaharvennus tehtiin koivu-lehtikuusimetsään, kun taimikonhoidot eivät pysyneet rehevällä lehtomaisella kasvupaikalla kasvun perässä ja hoidot tehtiin hieman liian lievinä. Koivu ehti aiheuttamaan ylitiheyttä ja pilaamaan lehtikuusen latvukset. Energiaharvennus oli työlään ja kalliin koivun raivaamalla harventamisen tai aikaisen ensiharvennuksen kelvollinen vaihtoehto.

    Visakallo voisi kerrata tässä ketjussa männyn laatukasvatusketjun ja sen miten Metka-tuen käyttö niveltyy ketjuun. Eli perustamistiheys ja -tapa, taimikonhoitojen suoritusajankohdat ja jäävät tiheydet, energiaharvennuksen ajankohta ja jäävä tiheys, seuraavan harvennuksen ajankohta? Muistaakseni Visakallon männiköissä energiaharvennus tulee ikään kuin ensiharvennuksen sijaan, mutta voin muistaa väärinkin.

    konstapylkkerö2

    SE osti e-puuleimikon josta saisi kyllä kuitupuutakin ja jostain pikkutukkiakin. Ei mikään risukko . Ei tosin saanut aikaiseksi korjuuta tänä talvena, kun muka huonot kelit. Epäilen oikeaksi syyksi e-puun vähäistä tarvetta.

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 855)