Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 536)
  • suorittava porras

    Puulajit omissa ryhmissään on ihan kelpo ajatus. Tällöin kasvupaikkakin voi olla kullekin sopiva. .. .mutta koivurisua joka välissä!… Ei kiitos! Jos kerran taimet on suurella vaivalla saatu maahan , kannattaa huolehtia raivaamalla siitä ,että ei ole tehnyt turhaa työtä.

    Tolopainen

    Koko istutusalue pitää tarkistaa seuraavan vuonna istutuksesta ja täydennys istuttaa. Taimet yleensä kuivaa ensimmäisenä kesänä, jos eivät juurru. Se on laiskan omistajan merkki, että taimikossa on koivun mentäviä aukkoja.

    A.Jalkanen

    Maanmuokkaus on tärkein uudistamistoimi. Jos se on tehty kunnolla kasvupaikan vaatimusten mukaisesti, silloin työlästä jälkihoitoa tarvitaan vähemmän; metsä syntyy yleensä ilman täydennyskylvöä, täydennysistutusta tai heinäämistä.

    Tolopainen

    Syntyy tietenkin, istutettu kuusentaimi ylittää neljässä vuodessa 2m, luontaisesti syntynyt taimi on silloin 20cm tai alle. Ei se taimikon täydennysistutus kovin työlästä ole päivässä laittaa satoja taimia. Heinääminen on pakollinen toimi rehevällä maalla nykyisin. Muuten taimet ei kasva edes 5cm vuodessa.

    Rippe

    Raivaussahaa tarvitaan ilman muuta metsässä. Oli kyseessä mikä tahansa kasvatusmuoto.

    Mutta tarvitseeko yhteiskunnan tukea sitä, että ihminen tai yritys hoitaa omaa omaisuuttaan? Niinkuin kaikissa tukijärjestelmissä, tämä johtaa tilanteisiin missä asia tehdään ensisijaisesti tukiraamien mukaisesti. Joku ulkopuolinen on esimerkiksi määritellyt, että pitää olla tietty määrä vuosia välissä, että saa samasta kuviosta uuden tuen (varhaisperkaus-taimikonhoito). Tällöin metsänomistaja harmittelee, että hoito ei tule tehdyksi optimaaliseen ajankohtaan. Just joo.

    Sinänsä on tietysti hyvä että yhteiskunta tukee heikommassa asemassa olevia, ja luo elämisen mahdollisuuksia. Täytyy tuntua kurjalta elää sellaisessa köyhyydessä, että yhteiskunnan tukiverkot kaikkine sääntöineen ohjaavat arkipäivän valintoja. Mutta ahkeruudella tästä tilanteesta voi nousta ylös, jolloin voi myös luopua näistä tukien vastaanottamisesta. Uskoisin että se täytyisi olla tavoite yrittäjyydessä ja omistamisessa.

    Tolopainen

    Suurimmat tilat saavat suurimmat maataloustuet. Suurimmat yhtiöt saavat eniten yritystukia. Näin yhteiskuntamme on laatinut pelisäännöt, julkiset verot ja maksut ovat yli 120mrd, ei kannata takertua lillukan varsiin. Puun vientituloista jää metsänomistajille vähän yli 10%, kyllä yhteiskunta ottaa paljon enemmän kuin antaa.

    KeMeRat

    Rippe on oikeassa.

    Metsuri motokuski

    Eikös täällä joskus kirjoitettu että kemeroilla ja metkoilla maksetaan auton vaihdot. Joten onhan se todella tärkeä tukimuoto.

    mehtäukko

    Paljo on löysäkätisiä tukia hyvinä aikoina pykätty. Esim. puoluetuet, terrorituki luontojärjestöille, osin asumistuki, metka, ulkomaan kehitysavut….

    Heti on pari miljardia kasassa.

    Tolopainen

    Auto on ihmistä varten, romutuspalkkioitakin maksettiin pelkillä paperilapulla 1500€/kpl.

Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 536)