Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 655)
  • Tolopainen Tolopainen

    Visakallon poikkeuksellisia metsiä ei voida nykyajan välineillä pitää ajan tasalla. Tarvitaan klubiaskin kansi ja tukkikynä.

    Visakallo Visakallo

    Hyvä maapohja ja hyvä kloonialkuperä yhdistettynä ajallaan tehtyihin hoitoihin ja harvennuksiin aiheuttavat kieltämättä poikkeuksia keskiarvoihin.

    Visakallo Visakallo

    Metka-tuki 5 vuoden päästä mahdollisuuksineen uuteen tukeen on kuin minun kirjoittama!

    Tolopainen Tolopainen

    Isännän askeleet lannoittavat metsän halvalla.

    Visakallo Visakallo

    Toki näin Tolopainen! Vielä jos isäntä askeltaessaan käyttää raivaussahassa edes sen 500 litran edestä, niin kyllähän siinä vuosikasvut silloin kiihtyy.

    Tolopainen Tolopainen

    Ajattelin raivauksissa siirtyä kahden sahan käyttöön. Rouva hoitaa sahan vaihdot ja tankkauksen. Alkaa luokoa tulla 2ha päivässä.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Ajattelin raivauksissa siirtyä kahden sahan käyttöön. Rouva hoitaa sahan vaihdot ja tankkauksen. Alkaa luokoa tulla 2ha päivässä.

    Tuo on jo vanhan aikaista. Minulla on kaksipuoleiset valjaat ja 2 sahaa koko ajan käytössä. Drone seuraa ja tuo polttoainetta.

     

    MaalaisSeppo

    Laita Kalle polttoaine reppuun ja letkulla syöttö sahoille. Ei tule tankkaiskatkoja. Reppuun myös energiajuomasäiliö, josta leku suuhun. Myös sorsa housuihin.

    Kallen työskentelyn joku voisi kuvata. Kalle voisi julkaista videon influensserikanavallaan ja euroja alkaa tulemaan tilille solkenaan.

    JMa

    Metsään.fi-lähtötiedoista kyseltiin.

    Metsäkeskuksen mukaan:

    ”Vuonna 2020 alkanut uusi inventointikierros etenee kansallisen laserkeilaus- ja ilmakuvausohjelman mukaisesti. Laserkeilaussykli on kuusi vuotta ja uutta metsävaratietoa tuotetaan sen mukaisesti. Ilmakuvia otetaan kolmen vuoden välein, eli samana vuonna kuin laserkeilaus ja toisen kerran keilauskierron puolivälissä.”

    https://www.metsakeskus.fi/fi/avoin-metsa-ja-luontotieto/tietojen-yllapito/tiedon-ajantasaistus

    Itse olen seurannut kuvausohjelmien etenemistä tästä:

    https://tilannekartta.maanmittauslaitos.fi/ilmakuva

    Esimerkiksi tietyllä alueella metsään.fi-tiedot päivittyivät nyt syksyllä 2023 niin, että päivitys perustui vuoden 2022 kuvauksiin. Tuosta yo. sivulta näen, että samat alueet on aikomus ilmakuvata seuraavan kerran vuonna 2025 niin, että ne päivittyvät metsään.fi:hin seuraavan kerran vuonna 2026 (jos systeemi pysyy samana).

    Ymmärtääkseni metsään.fi pohjautuu sekä ilmakuvaukseen että laserkeilaukseen.

    Hyödyllinen on myös puuston pituuden hyvinkin tarkasti kuvaava latvusmalli, joka pohjautuu olettaakseni pelkästään laserkeilaukseen eli se päivittyy vain kuuden vuoden välein. Se löytyy ainakin esim. paikkatietoikkunasta, kun karttatasoksi valitsee Maanpeite-luokasta latvusmallin joltakin vuodelta (saatavilla vuodet 2008-2022 riippuen siitä, minä vuonna kiinnostuksen kohteena oleva alue on laserkeilattu (siis 6 vuoden välein)).

     

     

    Visakallo Visakallo

    <p>Kiitos vaivannäöstä JMa! Tuo kuvaustahtihan tuntuu asialliselta. Ei kait enempää voi oikein vaatiakaan, kun talous on muutenkin tiukalla.</p>

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 655)