Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 655)
  • sikari

    <p>Paljonkohan meillä on ollut tämän tyyppisiä suoja työ paikkoja? Otsoon  meni puolet ja nurin. Nyt porukkaa pihalle taas. Olihan se huvittavaa kun tukeen sai 10% lisän, kun oli metsäkeskuksen tekemä metsätaloussuunnitelma. Tuen hakemiseen sai tuen hakemistukea. Kyllä nyt ollaan oikealla linjalla.</p>

    Visakallo Visakallo

    Minulle on jäänyt epäselväksi, miten usein metsaan.fi -lähtötiedot tullaan jatkossa uusimaan? Onko keilaus/kuvaus tehty tähän asti n.10 vuoden välein? Jos näin olisi myös jatkossa, on se kyllä liian pitkä aika. Eihän ihmisen passikaan ole kuin viisi vuotta voimassa. Nyt kun väki vähenee Metsäkeskuksissa, ja niiden toimipisteetkin säilyvät ainoastaan maakuntapääkaupungeissa, niin taitaapa sieltä käynnin metsissä  jäädä aika vähiin? Miten esim. Metka-kohteiden otantatarkastukset aiotaan hoitaa? Ulkoistetaanko ne jollekin, vai luotetaanko jatkossa pelkästään metsänomistajan tai työnsuorittajan toteutusilmoituksiin?

    Tolopainen Tolopainen

    Kuten varmaankin itsekin ymmärrät, ei virkamiehiä enää palkata kantoja laskemaan. Tarkastus siirtyy omavalvontaan, pitää ottaa kuvat alueesta ja laskea kannot itse. Eihän alueista ole tarkastettu kuin 5%.

    Visakallo Visakallo

    Entä nuo metsään.fi -lähtötiedot? Kaikki puunostajat ja muut alan toimijat perustavat päätöksensä metsaan.fi -tietoihin. Miten niiden oikeellisuudesta tullaan jatkossa huolehtimaan?

    Tolopainen Tolopainen

    Tulevaisuudesta ei tietoa, mutta vasta tarkistettiin yksi päötehakkuualue, siinä oli heittoa kaksi kiintoa verrattuna metsään.fi tietoon. Kyllä ostomiehet tekee maastokäynnillä oman arvion puustomäärästä. Tiedot voidaan tehdä tietokone mallinnuksella nykyisin riittävän tarkasti, ei tarvita maastokäyntejä. Ainakin meillä päin, kun puustomäärä on suhteellisen pieni/ha.

    Visakallo Visakallo

    Tarkoitinkin, jos lähtötieto on alle 5 vuotta vanhaa, eikä sisällä olennaisia virheitä, saadaan kyllä mallinnuksilla riittävän tarkkoja tuloksia, mutta jos lähtötieto onkin 10 vuoden takaa ja lähtökohtaisesti jo pielessä, saatetaankin mennä mallinnuksissa totaalisesti ”metsään”. Sama koskee toki myös tulevia Metka-kohteita.

    Tolopainen Tolopainen

    Tutustu Simo optimointi laskentaan, johon nuo metsien digipalvelut perustuu, ei ne voi vanheta. Metsäverkko näyttää tekevän omia sävellyksiä yhtiön nuoteilla.

    Visakallo Visakallo

    Heh, turhahan metsiä on sitten enää keilata ja kuvata, kun optimointi laskenta estää tietoja vanhentumasta!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Luulen että metsävaratieto pidetään ajan tasalla tiheällä keilaamisella eikä malleilla.

    Visakallo Visakallo

    Mallinnukset perustuvat keskiarvotietoihin, eivätkä voi aina täysin huomioida kaikkia kuviokohtaisia eroja. Minullakin on nyt uudenkin keilaustiedon jälkeen jopa 15-20 vuoden heittoja puuston iässä ylöspäin, kun puiden kasvu onkin ollut parempia kuin keskimäärin. Kun mallinnusta jatketaan tästä asetelmasta, ollaan 10 vuoden kuluttua jo aika kaukana muissakin asioissa todellisesta tilanteesta siellä kuviolla.

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 655)