Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 508)
  • Visakallo

    Suorittava on jämähtänyt kauas menneeseen maailmaan noiden risukontuotantopalkkiopuheidensa kanssa. Ampuu vuodesta toiseen ohi maalin. -Kävikö hirvien kanssa samoin? Niitä on oikeasti nyt todella paljon monin paikoin Suomea. Ei mene kovin kauan, kun taas uutisoidaan hirvikannan rajusta kasvusta.

    Visakallo

    Tolopainen on aivan oikeassa. Meikäläisenkin ensimmäinen Metkan pienpuun korjuutukea saava kohde on aivan normaali kuusikon ensiharvennus.

    suorittava porras

    Meinaatko ,että Finsilvakin ampuu ohi maalin? Edellä kertomieni taimikonhoitojen tuloksena en ole nähnyt pienpuuvaltaisia korjuukohteita ,joihin tarvitaan erikoiskoneita . Enskassa poistettavan puuston keskijäreys on usein yli 100 litraa ja poistuma jopa 100 mottia hehtaarilta. Tarkastustulosten perusteella  korjuujäljissäkään ole puuston tiheyksien osalta huomautettavaa ,kuten yksityisen puolen risukontuotantopalkkioilla toteutetuilla kohteilla on ollut . Kenenkähän ajatukset sitä päivitystä lopulta vaativat? Joko jännittää ,että kemeravirran mahdollinen kuihtuminen ei enää tarjoakaan mahdollisuutta rahoittaa sillä autonvaihtoa kolmen vuoden välein? Pienpuun korjuutuki enskalle on tuen törkeää väärinkäyttöä.

    Visakallo

    Aivan tavallisia motoja ne ”pienpuun” korjuukoneet täällä hoidetuissa metsissä ovat. Giljotiinikoneilla korjataan ne hoitamattomat kohteet, joita aina jonkin verran eri syistä on yksityismetsiin tullut. Ne ovat kyllä yleensä niitä, joiden omistajat eivät ole jostain kemeroista tai metkoista koskaan kuulleetkaan.

    Metsuri motokuski

    Finsilva ei saa kemeraa eikä metkaa muutenkaan. Uskon että jos saisivat niin pienpuun korjuutuki varmaan sopisi heillä moneen kohteeseen. Jos ei ole oikeutettu mihinkään tukeen niin metsänkasvatuskin voi olla erilaista.

    Visakallo

    suorittava porras: ”Pienpuun korjuutuki enskalle on tuen törkeää väärinkäyttöä.”

    Kieltämättä aika voimakas mielipide, joka ei kaiken lisäksi perustu mihinkään. Jos suorittava malttaisi lukea Metkan ehdot, hän huomaisi, että pienpuun korjuutuen voi saada kaikille aivan normaaleille ensiharvennuksille. Jos aikaisemmin on maksettu Kemeraa, ja sen maksatuksesta on kulunut vähintään viisi vuotta, voi kohteelle saada ehtojen täyttyessä myös Metkaa. Suorittavan ainakin 15 vuotta kertomat uutiset tukien kuolemasta ovat olleet aika vahvasti liioiteltuja.

    Panu

    Ei nyt kaikille ”normaaleille” ensiharvennuksille sentään, koska tuo 12m pituusraja on EH:lle vähän tiukka.

    R.Ranta

    Tuosta pienpuusatasesta nyt ei kannata kovin suurta huolta kantaa. Sillä ei kukaan rikastu, eikä valtiokaan köyhdy. Meillähän ei ole mitään metsänhoitopakkoa.  Voi jättää vaikka koko palstan hirvien ruuaksi tai riistatiheiköksi, jos niin haluaa. Jos sillä satasella sitten saadaan joku palsta paremmin puuntuotantoon, niin häviääkö vai voittaako valtio – tiedä häntä. Hyvin pienistä lillukanvarsista joka tapauksessa puhutaan. Joten ei kannata kateudelle antaa kovin suurta valtaa. Tulee vain lähinnä itselle paha mieli.

    En jaa varauksettomasti oikein kenenkään täällä keskustelevan kanssa käsitystä metsätaloudesta. Jos metsätalous katsotaan olevan taloudellista toimintaa, niin siihen on sovellettava taloustieteen lainalaisuuksia. Metsäekonomian professori Olli Tahvonen tuolla netissä vieläkin näkyvässä seminaariesityksessä kertoo koko lailla tyhjentävästi sen, minkälainen ongelma metsätalous on taloudellis-ekologisena kysymyksenä. Nämä periaatteet minäkin jaan varauksetta sen kokemuksen perusteella, mitä itselleni on matkan varrella karttunut.

    Kun metsän tuotto saattaa olla olosuhteista riippuen toisessa paikassa 5 tai kymmenkertainen, niin onhan se nyt luoja paratkoon otettava radikaalisti huomioon myös panostuksissa. Millä muulla alalla tahansa tällaisen tekijän huomiotta jättäminen johtaisi välittömään konkurssiin.

    Näytin kesällä kuvaa Posion kuivan kankaan kuluitta uudistamista, jota välittömästi kauhisteltiin. Se kertoi kuinka alkeellinen käsitys metsätaloudesta on vieläkin vallitsevana.

    A.Jalkanen

    Jos ja kun Metkassa kyse on vain tuosta satasesta niin ei mitään merkitystä. Aiemmin oli kun tukea sai euroja per kuutiometri.

    Mistä RR noin päättelet ettemme me osaa korkolaskua? Itselleni on tulossa siemenpuuhakkuuta neljä hehtaaria kuivalle kankaalle. Mietin pitäisikö uudistuminen varmistaa konekylvöllä, vai luottaisiko siihen että kesäkorjuu tekee muokkauksen. Lisäksi taimettumista voi täydentää käsin kylvämällä tai täydennysistuttamalla. Kumpikin on kohtalaisen halpa investointi.

    Tuolla Hesarissa pitävät eräät meitä metsänomistajia ahneina kun jokaiselta hehtaarilta pitää repiä maksimituotto. Väärä ja yleistävä käsityshän se on, mutta joku kohtuullinen tuotto olisi toivottavaa että metsänhoitoon viitsii panostaa.

    Visakallo

    Panu: ”tuo 12m pituusraja on EH:lle vähän tiukka.”

    Onhan tuo pituusraja kuitenkin järkevämpi kuin vanha paksuusraja. Eikö kuitenkin ole metsänomistajan kannalta järkevintä, että ensiharvennukset tehtäisiin ajoissa, ennen kuin latvukset supistuvat liiaksi.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 508)