Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 536)
  • Nostokoukku

    Näinhän se on aina ollut. Kun hyvin toimeentuleva saa yhteiskunnan apua, sitä kutsutaan kannustimeksi tai palkkioksi. Kun vähävarainen saa käytännössä samaa rahaa, se on tukea tai köyhäinapua.

    isaskar keturi

    Onhan se paradoksaalista, että kannustaminen (kannuksilla hevosen kylkiin potkiminen, eli pakottaminen) on saanut positiivisen kaiun ja tukeminen, joka on kaikin puolin vain positiivista, pidetään halventavana…

     

    Nostokoukku

    Niin. Pitäisikö asumistuki -termi muuttaa asumiskannustimeksi, kun vähävarainen yrittää vähistä varoistaan kannustaa asuntosijoittajaa rikastumaan maksamalla kohtuutonta vuokraa. Tai toimeentulotuki muuttaa toimeentulopalkkioksi, kun vähävarainen yrittää ruokaostoksillaan palkita isot kauppaketjut entistä isommista voitoista.

    Makarov

    Metsänhoitoon ohjatut tuet hyödyttää eniten pieni ja keskisuuria metsänomistajia. Isommat ja hyvin toimeentulevat tekisivät työt muutenkin. Tukiin ohjatut eurot tulevat kyllä valtiolle takaisin.

    Nämä ennallistamiseen ohjatut eurot taas ovat suoraa yhteiskunnan tukea joista ei saada käytännössä mitään takaisin. Näistä voisi kyllä keskustella ovatko nämä järkeviä vai pitäisikö ne itse kustantaa.

    Tolopainen

    Kun Suomen julkinen talous on 10mrd€ alijäämäinen ei ole mitään toivoakaan, että mikään työllisyystoimi auttaisi vajeen kuromisessa umpeen, kaikkia menoja joudutaan leikkaamaan ja myös Metka on nopeasti leikkurissa. Samoin tuon maatalous ja metsäpuolen hallinto, meillä päin on ELY:n toimisto, jossa on tilat sadalle työntekijälle. Se on tyhjillään, kun työntekijät on ties missä. Tekevät etätöitä, eikä ketään kiinnosta tulokset.

    Metso ohjelmakin päättyy lähivuosina, puhuttiin jo vapaaehtoiseen suojeluun siirtymisestä. Onhan se vapaaehtoista kun yli 120v metsää ei saa enää hakata.

    Visakallo

    Mitenkäs ne Tolopaisen pellonvuokrausbisnekset? Nehän perustuvat lähes kokonaan maataloustukeen. Jos maataloustukea ei olisi ollut, puolet Suomen pelloista olisi poistunut viljelystä, ja pellon hinta ja samalla vuokrahinnat olisivat vain murto-osa nykyisestä. Miksi tästä ei juuri koskaan puhuta? Arvostellaan kyllä kahvipöydissä ja somessa kovasti maataloustukia, mutta samaan aikaan nämä kaupungistuneet maanomistajat ja perikuntien osakkaat nauttivat aivan mukisematta korkeista peltomaan hinnoista ja niiden vuokratuloista.

    Varmasti moni palstalainen on joskus matkustellut Karjalan Tasavallassa ja sen eteläpuolella. Alue on maantieteellisesti ja maastollisesti Suomea vastaava. Siellä on nyt nähtävissä, miten peltoviljelylle on aikojen kuluessa käynyt. Valkoposkihanhetkin joutuivat siirtämään muuttoreittinsä Suomen puolelle, kun itänaapurista loppuivat laskeutumispaikat ja ruokamaat.

    Puuki

    <p>Metka-tukirahat on vain pikkuhiluja sen rinnalla mitä oikeasti 30/34% veroa maksavat maksaa puunmyynnistä valtiolle veroja.  Puun hintakin laski aikoinaan suunnilleen saman verran mitä al-vero on. Sekin on noussut nykyiseen 24 %:iin.  Kaikki ”yhteiseen” laariin . </p>

    Visakallo

    Ihmismieli käyttäytyy omalla tavallaan, kun puhutaan rahasta. Otetaanpa esimerkki: Kun olen kertonut vaihtavani auton uuteen Kemera-rahoilla, kukaan ei ole kyseenalaistanut, olenko saanut sellaiset summat, mutta kun olen kertonut kuluttaneeni 500 litraa bensaa vuodessa raivaustöissä, palstalla kokoontui suorastaan epäilijöiden kuoro!

    Tolopainen

    Mehän tietenkin luotamme siihen, mitä Visakallo kirjoittaa autokaupan rahoituksesta. Eikö se ollut aika halpa katiska, johon välirahan saa kasaan kahden viikon tuloista. Tiedä sitten mitä rahaa ovat kun kaikki ovat niin saman näköisiä.

    Ilman EU tukia ei maaseudulle olisi syntynyt miljoonien eurojen navetoita. Nykyisin ovat jo aika konkurssialttiita, kun menot ovat isot ja tulot riittää juuri toiminnan pyörittämiseen, pieni takapakki ja pankki ottaa tilan haltuunsa.

    suorittava porras

    Niin..  yhdeksän litran hetaaria kohden käytetyllä bensamäärällä päästään reilusti yli 50 ha:n vuosittaiseen raivausmäärään ,kun kokonaiskulutus on 500 litraa. Tämä vielä useana vuotena peräkkäin. Minä en kyseenalaista noita määriä ,vaan sitä ,että hoitorästejä on taatusti ollut kulutuksesta päätellen ja sekin ,että giljotiiniakin on tarvittu, tukee vahvasti sitä käsitystä.

    Kun olen seuraillut esim. Finsilvan mallia toimia, ei saada bensaa kulumaan millään Visan käyttämää määrää hehtaarilla ja giljotiini on tuntematon käsite metsien käsittelyssä. Puut saadaan kasvamaan paremmin ilman tukiaisia ja vähemmällä työllä verrattuna Visan tapaukseen.

    Mitä hyötyä on kyttäillä tukia , joiden ehtojen toteutuminen johtaa kasvavaan työmäärään ja hitaampaan puuston kehittymiseen. Pienpuun korjuuseen tarjolla oleva tuki johtaa valitettavasti edellä mainittuun tilanteeseen. Toki tuki tulee käyttää ,jos edellytykset täyttyvät ,mutta ei kannata samalla kovin paljon kehuskella metsänhoidon laadulla.

     

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 536)