Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 536)
  • Rukopiikki

    Umpeenkasvavia soistuvia umpinaisia suolampia on maa täynnä. Mutta tällaisessakin lammessa voi olla täysin puhdas kivi tai sorapohja. Tai sitten ei. Niitä on niin monelaisia. Kyllähän luonnonvedet kestävät ja tarvitsevatkin tietyn määrän ravinteita ja kariketta. Siellä on monenlaista eliöstöä joka sitä käyttää. Mutta se tietty raja kun ylittyy niin alkaa rehevöityminen ja likaantuminen. Vedet ovat herkkiä ympäristöjä pysyäkseen hyvänä.

    Rane

    Ranen metsissä on muutama lampi joihin ei tule eikä mene yhtään ojaa.Ne kasvavat vähitellen umpeen.Ympärillä kangasmaastoa jota ei ole muokattu koskaan.Luultavasti ensimmäisen nimi pitäisi muuttaa lammesta suoksi reilun 50 vuoden kuluttua.

    Puuki

    Rantavesiin joutuvat puiden lehdet ja muu karike kuluttaa veden happea.  Kirkas vesi ei kerro koko totuutta veden tilasta ; hapan vesi voi olla kristallinkirkasta vesistöissä.

    Rukopiikki

    Kun puhutaan veden happamuuden takia kirkkaista vesistä, niin kyseessä on yleensä  umpinainen suolampi, jonne vesi tulee happaman turpeen kautta. Näistä vesistä  metsänreunakin saattaa olla hyvin kaukana ja ranta pitkästi aavaa hyllyvää suota.

     

    Jovain

    Eiköhän vesistöjä pilaava vaikutus tule soiden ojituksen humuskuormasta, vähemmän mistään karikkeesta. Taka-aikoina myös turvesoiden kuivatuksesta ja turpeen korjuusta ilmalaskeuman kautta. Tilanne on korjautumassa, suot ennallistuvat luonnostaan ja turpeen nosto on päättymässä. Kirkkaita ja suohumuksesta mustaksi menneitä järviä ja vesistöjä kuormittava vaikutus on palautumassa alkuperäiseen tilaansa ja väriinsä. Miten tämä liittyy Metkaan, suo-ojien kunnostusta ei enää tueta ja tilalle on otettu suometsienhoidon suunnittelu.

    Tolopainen

    Näkeekö oma verosta tehdyt menovaraukset. En löytänyt mistään. Tulouttaako verottaja ne viran puolesta kuin määräaika loppuu, jos ei itse tulouta.

    markules

    Kyllä ne sieltä löytyy kun avaat viimeisimmän 2C:n.

    Jovain

    Hoidon kannustinjärjestelmä voi olla pyrokraattinen ja metsänhoidon kannalta myös ristiriitainen. Pienaukkojen hoidolla (tuki) tuetaan metsänhoidon toteutumista ja toisaalta pyrkimys on isoihin kuviokokoihin. Pyrokraattista valvonnan kannalta, se pienikin aukko on erikseen valvottava yksikkönsä. Saadaan tietenkin yksityiskohtaista tietoa tilastointiin, suunnitteluun ja valvonnan (maksatuksen) pyrokratia täyttyy, mutta eikö löytyisi yksinkertaisempia, kokonaisvaltaisempia tapoja hoitaa, veroratkaisuja tmv.

    Tolopainen

    Miksi joku valvoisi pieniä tai isoja kuvioita, kun ei valvonnoista enää mitään seuraa. Jaa metka tukia tietenkin valvotaan.

    Verottaja näemmä tulouttaa itse neljäntenä vuonna varaukset, ei niistä tarvitse huolehtia. Ohje vain puhuu veroseuraamuksista, joita ei voi tulla.

    Jean S

    No niin, hakuikkuna on sitten sulkeutunut.

    Hain varmuuden vuoksi tukia kaikkiin mahdollisiin nmh-kohteisiin, katsoo sitten talven ja kesän aikana, mitä niistä on rahallisesti järkevää tehdä eli paljonko METKAsta säästetään.

    Voisin veikata, että varmaan kaikkien epämääräisten ojitushankkeiden ja muidenkin epämääräisten hankkeiden osalta olisi ollut nyt hyvä aika hakea tukia, koska on selvää, että tukitason heikkeneminen ja Metsäkeskuksen irtisanomiset aika todennäköisesti heikentävät työmotivaatiota ja valvonnan määrää ja laatua.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 536)