Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 449)
  • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

    Merkitty: 

    Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

    arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

    Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

    Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

  • Metsänmies

    Turhaan Kurki pelkää kommunistista vallankumousta. Sen etsikkoajat olivat itsenäisyyden alussa ja  sotien jälkeen. Aika ja aatteet ovat tuon jälkeen muuttuneet, pitäisi Kurjenkin se ymmärtää.

    Kurki Kurki

    Turhaan Kurki pelkää kommunistista vallankumousta. Sen etsikkoajat olivat itsenäisyyden alussa ja sotien jälkeen. Aika ja aatteet ovat tuon jälkeen muuttuneet, pitäisi Kurjenkin se ymmärtää.

    No ei tässä enää kommunismin pelosta ole kysymys vaan siitä, että beljakovilainen ay-liike jatkaa vain työttömien tehtailua elää ja voi hyvin nyky Suomessa ja kaikki sitä vielä kannattavat.

    Haba Haba

    Kommunismi on täällä ja sen nimi on osuuskunta kuten osuusmeijerit jotka omistavat Valion. Kyseinen firma sitten nujertaa kaikki kotimaiset pienmeijerit ja juustolan sekä ulkomaiset tulijat, koska sillä on monopoli.

    Suomessa sitten on suurin työllistäjä palvelutuotanto n.70% se tarvitsee asiakkaita joilla on rahaa ja intoa käyttää sitä.

    Rane

    Habakerttuli paasaa maataloudesta innolla jonka vain täydellinen tietämättömyys voi antaa.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/kaupan-merkit-kahmineet-jo-yli-puolet-perusmaidon-markkinoista-1.175271

    Metsänmies

    Kuten aiemmin kommentoin, Suomessa elää edelleenkin tutkimusten mukaan yksi maailman onnellisisimmista kansoista. Yksilötason murheista ja katkeruudesta huolimatta.  Tuohon onnellisuuteen ei tarvita suunnatonta omaisuutta, vaikka moni niin luulee. Paremminkin tuntuu siltä, että liiallinen varallisuus, sen haaliminen ja sen menettämisen pelko ovat tuon aidon onnellisuuden esteitä. Köyhä on onnellinen , kun saa mahansa täyteen, vaatteet päälleen ja katon päänsä päälle.

    Haba Haba

    Tietämättömyyteni ylittää jopa ranen tietävyyden.

    https://www.kkv.fi/globalassets/kkv-suomi/ratkaisut-aloitteet-lausunnot/ratkaisut/kilpailuasiat/2019/yk—muut/r-2019-10-0023.pdf

    valio raakamaidon osuus 80%, ei sitten kiinnostanut lukeakovin tarkkaan

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ollaan tyytyväisiä että ollaan hengissä eikä ole koronaa. Kaupassa saa valita kenen maitoa ostaa ja millä rasvaprosentilla ja laitetaanko laktoosilla vai ilman. Elintasomme on aivan riittävän korkea, mutta miten pitkään? Murtuileeko konsensuspolitiikan aika laajemminkin kuin vain työehdoista sovittaessa? Avoimia kysymyksiä riittää. Siinä mielessä olen Kurjen kanssa samaa mieltä että AY-liike vaikuttaa monesti välittävän lähinnä työssä olevista – ei niinkään työttömistä, vaikka kaikki he ovat jäsenmaksua maksaneet.

    Rane

    Laitappa Habakerttuli linkki joka aukeaa.

    Kurki Kurki

    Suomen idänkaupan loppumiseen liittyy perustavan laatuinen väärinkäsitys. Se ei johtynut mistään Neuvostoliiton ja jatkona Venäjän ulkomaankaupan yleisestä lakkaamisesta. Kyllä maa kävi kauppaa koko siirtymäkauden ajankin. Suomen Clearinkauppa (tavaranavaihto)  alkoi yskiä jo 1980 lopulla, sillä Neuvostoliitto alkoi ostaa halvempaa tuontitavaraa maailmanmarkkinoilta, sillä Suomen palkkakustannusten hurjan nousun vuoksi suomalainen tavara oli hinnoitellut itsensä ulos markkinoilta jo tuolloin.

    Kun Neuvostoliitto romahti 1990, Venäjä sitten siirtyi ulkomaankaupassaan valuuttapohjaiseen kauppaan 1.1.1991 myös Suomen kaupassa, jolloin tuonnista päättivät nyt yritykset ei hallinto ja Suomi oli näin 40% palkakorotusten seurauksena hinnoitellut itsensä ulos Venäjän markkinoilta. Maailmanmarkkinoilta sai halvemmalla.

     

    Juppe

    Historia pitää tuntea, mutta tulevaisuus näyttää kovin epävarmalta, ei -80 luvulla ja myöhemmin syntyneet työelämään tulleet tai opiskeluja päättävät ole tätä valtionvelkaa/syömävelkaa tehneet. Mutta tulevat sitä maksamaan. Sotien jälkeen syntyneet isot ikäluokat vuoteen -55 asti ovat mitanneet näitä yhteiskunnan etuja mitä muut nyt maksaa.

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 449)