Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 449)
  • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

    Merkitty: 

    Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

    arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

    Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

    Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

  • Tolopainen Tolopainen

    Niin ongelmia tulee pieniin työvoimavaltaisiin yrityksiin, jos niiden pitäisi maksaa työntekijöilleen yhtä paljon kuin paperitehtaissa. Siksi metsurit ansaitsee pusikoita rassatessaan n. 40% siitä mitä paperirullien pyörittelijä siististä sisätyöstä. Työmarkkinoilla on monen kerroksen väkeä, liitoista huolimatta, kun sitä rahaa ei kaikilla aloilla ole jaossa suokuokalla. Suomalaisten elintaso on mikä on eikä siihen liittojen oleminen tai olemattomuus vaikuta. Rahaa jaetaan enempi kuin tienataan. Loimaan kassan jäsenelle maksetaan aivan yhtä paljon kuin liittoon kuuluvalle. Liittoon kuulumattomuus ei ole mikään este ansaita korkeita vuositulo ja.

    mehtäukko

    Olen samalla kanna tuosta Tolopaisen kanssa.  Siis paperirullien pyörittelijät yms ovat kauan sitten erkaantuneet kohtuullisuuden rajoista, jotka jurppivat taas muita aloja. On utopinen ajatus voida jatkaa moisella polulla. Kun kohtuullisuus kaikin puolin muistettaisiin, tottahan se sataa yhteiseen laariin.

    Puuki

    L. Anderssonhan ehdotti minimipalkan 10 €/h käyttöön ottoa.  Tasapuolisuutta siis palkan maksuun jotta työpaikat säilyy paremmin . Aika hyvä ehdotus vaikka tuli vasemmalta laidalta.

    Sellukyöstitkin vaan lusikkaa kauniisti käteen ja elämään samoilla ehdoilla kuin muutkin joutuu nykyaikaan elämään . Suu säkkiä myöten jne.     Onhan ne kantorahatulotkin ”vähän” laskeneet suhdanteiden mukaan ja muutenkin aina esim. palkankorotusten aikoihin vuosien saatossa.

    mehtäukko

    Kyllä noin. Vatkutus ”saavutetuista eduista”. Kun kilpailu maailmalla on sitä mitä kuulemme, siivun jakaminen useammalle ei voi olla outoa?! Samaan aikaan vaade tehtaista,yrityksistä ja työpaikoista on ollut perin onttoa.

    Tolopainen Tolopainen

    Voihan tuon minimipalkan ottaa käyttöön, mutta ei sillä ole mitään merkitystä. Kukaan ei voi pakottaa pitämään työntekijöitä töissä enempää aikaa kuin töitä on. Työtunteja voi olla vaikka 2h viikossa. Suomessa ei koskaan enää mihinkään täystyöllisyyteen päästä, jäykkien työmarkkinarakenteiden purkaminen vie 50v. Koko työurani aikana 70-luvulta ei ole tapahtunut juuri mitään.

    Tolopainen Tolopainen

    No miten siellä sossujonossa, onko tilanne muuttunut, edut ilmeisesti parantuneet.

    mehtäukko

    Minimi on tehottomalle ja tuottamattomalle housunkuluttajalle. Ja niitäkään ei voi lopulta olla paljoa, kun on joku vipu tehdä työtä myös työpaikkansa eteen, ei vain omana olotilana.

    Ja onko se työnantajan vika, jos työ-intoa tai -kykyä ole?

    Visakallo Visakallo

    Reba on täällä tyylilleen uskollisena hyvin pidättyväinen omien työsuoritustensa kertomisessa. – Vaatimattomuus kun kaunistaa!

    Visakallo Visakallo

    Itä-Saksan valtion olemassaolon päättymisestä on nyt kulunut 30 vuotta. Yksi senaikaisista julisteista on jäänyt suomeksi käännettynä erityisesti mieleen: ”Hyvinvointia sosialismin sijaan!”  Tämä ajatus soveltuu edelleen myös nyky-Suomeen. Meillä on olemassa vanhakantaisia rajoitteita ja käytäntöjä, jotka eivät aina edistä kansalaisten hyvinvointia.

    Jovain Jovain

    Poliittista ratkaisua on haettu vuosikymmeniä huonolla menestyksellä. Vasemmisto- sanoisinko instituutio intituutiossa on tähän asti vetänyt pitemmän korren. Tarvittiin patruunat ja yksipuolinen sopimus ratkaisemaan tämä kysymys.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 449)