Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 449)
  • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

    Merkitty: 

    Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

    arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

    Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

    Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

  • Urakkametsuri 2017

    Itse alihankinta ei ole huono juttu vaan se mitä siitä jotkut välistä ottavat, pitää sen sahurinkin/sahuriyrittäjien maksaa kulut sekä palkat miehilleen, tuohon systeemiin en lähde mukaan, ihan siitä syystä ettei ole reilu laskenta malli kohdallani.

    Urakkametsuri 2017

    Suomeksi sanottuna kun yläpään hinnoilla sahaava ylihinnoittelee oman hintansa suhteessa tuotokseensa, kuten tässä systeemissä niin itseltä menee liksa,sekä omalle kohdalle aika tuotos ja taksa pienimmillä luvuilla lasketaan joilla yritetään sopimuksia antaa,ja ei mitään järkeä ottaa vastaan, tai tuntityönä joka ei täsmää tuotosta millään lailla tuntikohtainen taksoitus, ei nyt ole mitään järkeä että 60% työajasta työtä ja nukkuakko päivä täyteen palstalla pitäisi vai mitä siellä istuisi turhaan että tuohon yhtälöön, menisi jotenkin homma tasaisemmin.

    Urakkametsuri 2017

    Selkokielellä tarkoittaa kohdallani pitäisi sahata 2 tuntia enemmän n.50% huonommalla palkalla. sinänsä hinnoittelu on juurikin oikea, mutta prosenteilla veivaus tekee tämän näin kohdallani.

    pikkutukki

    Taimikonhoitoon tulleet kalliit tarjoukset yhtiöiltä ovat suoraan omistajille töitä tarjoavien etu . Pystyy ottamaan asiallisen taksan ja kaikki ovat tyytyväisiä .

    Urakkametsuri 2017

    Niin ovat mutta tasapuolinen kilpailu pitää muistaa siinäkin,ei hintoja voi pudottaa/nostaa mielinmäärin,koska puunhinta yms, työnhinnat ovat kuitenkin määriteltyjä, se että pelkästään itse saisi työt tai omat miehet, on vain yksi osa. laajemmin pitää myös miettiä hommaa, siksikin tympii kun jotkut aina yrittää hintoja soitella ja onkia mikä tuntihinta, ei ole tuntihintaa muuten kuin tuotokseen perustuva, ja siksi urakka on reiluin asiakkaalle ja tekijälle,siinä oma tuotos ja työnlaatu hinnoittelun perusteena, se vaan ei kaikille käy kun ei esson baarissa voi leveillä, saavutuksilla kuten tässä versiossa, pystyy laiskempikin tekijä noilla veivauksilla/sahansäädöillä olemaan kovempi sahamies puheissaan.

     

    Jätkä

    Sovittu hehtaaritaksa, taikkka rajattu kuvio ja sille könttähinta – ovat parhaat niin urakan antajan kuin -tekijänkin kannalta. Silloin on enää se jäljellä, että onko työn jälki hyvä. Siitäkin paikallisen ammattihenkilön voi varmentaa, kun käy vaikka katsomassa tehtyjä kuvioita ja kysäisee työn teettäjältä mielipidettä. ( Siihen ei aina voi luottaa, mitä joku maallikko on mieltä. MHY:n toimihenkilöiltä voi saada oikeat arviot)

    Tehtiin parikymmentä kuviota KEMERA:n turvin. MHY:n asiantuntija uhkaili käyvänsä ne läpi jaka-ainoan. Sanoin hänelle, että ne on ammattimies tehnyt, ne on oikein tehty. Hän vastasi: ”Niin aina, Kaikki on ollut korjattava”. Tarkastuskierroksella kolmannen kuvion jälkeen ukko sanoi, että:” Mennään baariin kahville. Kaikki on varmasti yhtä erinomaisesti tehtyjä…”

    Niitä tekijöitäkin on monenlaisia, mutta ammattilainen on aina ammattilainen. Jos on joskun uran alussa joutunut paikkaamaan alueensa, niin sitä ei takuulla halua tehdä enää koskaan.

    Urakkametsuri 2017

    Juurikin noi kuten jätkä kirjoittaa, näitä ammattimiehen jälkiä lähes 20 hehtaaria korjailin ,kun lähti 1 ammattimies töidensä jälkeen maisemista, suora urakka ainoa millä itse enään teen tai reilu tuntitaksa, ja se ei ala 3 se taksa tuotoslukuun katsottuna.

    Urakkametsuri 2017

    Sitten siihen 1.4.2018 alkaen mitkä ovat taloudelliset menetykset olleet tämän muutoksen myötä, eläkkeenmäärään pudotus työttömyysturva, eipä hirveesti liitto työläisen puolta tässä muutoksessa ole ajatellut en ole edes laskenut,mutta huomattavat taloudelliset menetykset,sekä estynyt työtään tekemästä kannattamattomana.

    Urakkametsuri 2017

    Laatu on asiallinen ainakin alan ammattilaisen kiitokset ja kehut tullut vuosien ajan,sekä metsäoppilaitoksesta kiitettävät numerot hoito/hakkuutyöstä, joskus joutuu tarkemmin jokainen tekemään huonopäivä tai muissa ajatuksissa jne, mut aina työn jälki tarkotaan, reiluissa soppareissa, näistäkin yhtälöistä laskien vaatimukset toiselle 21 tuntia hehtaari vaikealla kohteella ja mulle 15 tuntia, ja pienin kerroin a hankinta hintaan omissa soppareissa  siis vajaa 40% välistä veto tuossa yhtälössä.

    pihkatappi pihkatappi

    Komsomoli oli se Neuvostoliiton ihannoima systeemi. Kaikki teki 8 tuntia ja kaikilla oli sama palkka. Miliisi kierti kahviloissa tarkastamassa, ettei työntekijöitä ole siellä työaikaan ja jos oli, kyyti oli kylmää. Jos tuolla metsurilla loppui palsta kesken päivän, istuttiin tietysti tunnit täyteen kannonnokassa, ettei jouduta Siperiaan, jossa olot olivat kurjat. Järjestelmä toimi, kun suurinpiirtein joka toinen kansalainen ilmiantoi naapureita tai sisaruksiaan järjestelmän vastaisista toimista ja tästä kontrollista aiheutuva pelko oli jokaisen ihmisen takaraivossa ohjaamassa toimintaa ihanne maan kelpo kansalaisena.

    Meillä on vain tämä sosiaalidemokratia, ei ole uskontoon verrattava ihanne malli, keskimäärin kohtelee hyvin mutta jollekin voi olla jopa lannistava. Pitää kuitenkin muistaa että huonomminkin voisi olla. Silti tietysti pyrkimys reiluun meininkiin on vähintäänkin toivottavaa.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 449)