Keskustelut Metsänomistus Melkoinen tarina

  • Tämä aihe sisältää 237 vastausta, 38 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 237)
  • Planter

    ”Pitäisi olla enemmän hakattavaa kuin 3000 mottia/v. Kun on vielä metsävähennys, niin ei riitä verotettavat metsätulot kuin alkuun vähennysten tasolle.”

    Poistoja ja metsävähennystä käytetään vain sen verran, että tulos näyttää vuosittain nollaa, eikä veroja mene. Poistoja riittää maailman tappiin, kun 0,7% korolla ostetaan koko ajan lisää metsää ja sadaan lisää metsävähennystä. Loppua ei näy pinta-alan kasvattamiselle. Lainaa saa edullisesti, kun takauksena on yhä kasvava metsäomaisuus. Tässä tie metsäkeisariksi tai kulakiksi ja syy metsäpalstojen hinnan nousulle.

    Harri  Suutari on yritysjohtaja ja viisas mies, hänellä on jo 5000 ha, oma korjuuketju ja motokuskikin palkkalistoilla. Poistaa ja vähentää.

    Toivottavasti Jees ei lue tätä, ettei tartu puhelimeen ja tilaa heti Ponssea!

    mehtäukko

    On ”laskemattakin” selvää, että mikäli investointi ei tuo muuta lisä-arvoa toimintaan kuin vähennysten mahdollisuuden tuloista, on koko homma hakoteillä. Esim. tuon ketjun arvonalennus ilman totista t u o t t a v a a työtä siinä samana aikana ,on niin kallis sijoitus, ettei paremmasta väliä.

    Ola_Pallonivel

    Suutari taisi tienata rahansa osakkeilla, kun oli palkkatyössä. Sijoitti sitten ne rahat metsään.

    Yleensä liiketoiminnassa pyritään pitämään menot kurissa. Ja lasketaan investoinnin kannattavuus ennen toteutusta.

    Maa- ja metsätaloudessa vedetään menot tappiin ja pyritään minimoimaan verot. Onhan se tapa tuokin toimia, mutta ei ehkä paras kahdollinen.

    Puuki

    Verottaja ei vie kuin puolet mutta konekauppias vie kaiken – se pätee vielä nykyäänkin.

    Muutaman vuoden vanha moto  myynnissä ja hinta laskenut pahimmillaan n. 60 % .   Siltä pohjalta kun alkaa laskea, niin ehkä paljastuu miten hyvin kannattaisi hankkia kallis kone vähille töille.   (Jonkin pienen pörisijän vois kyllä hommata verotusta tasaamaan 🙂 )

    mehtäukko

    En ymmärrä näitä kaikkia oivalluksia, mutta eipähän sitä tarvitse ymmärtääkään. Joku edullinen pörisijä ei vie maata merelle. 800 tuhannen tuo tulvan korvia myöten.

    Planter

    ”onkin pienen pörisijän vois kyllä hommata verotusta tasaamaan ? )”

    Juju onkin siinä, että jos sinulla on 1/100 tuosta pinta-alasta, 10 ha ja teet 1/100 hintaisen 8000€ investioinnin ”verotusta tasaamaan” niin verottaja käy kimppuun kuin herhiläinen, olen kuullut.

    Kun tekee riittävän isosti niin läpi menee. Vähän sama tilanne maataloustraktoreiden kanssa. Ei ole mitään tarvetta vaihtaa isoja traktoreita muutaman vuoden välein. Käyttötunteja tulee niin vähän, että samalla pöristelisi 30 vuotta kevyesti.

    Verottaja kuitenkin kannustaa vaihtamaan muutaman vuoden välein, ehkä se sitten piristää konekauppa ja tuo vireyttä sitä kautta?

    Suutari tosiaan sai alkupotin osakkeilla. 10 ha palstalla ei ikinä pääse alkuun metsäkeisarin tielle. Jollain muilla keinoin täytyy ensin saada vähintään muutaman sadan hehtaarin pinta-ala, sen jälkeen me veronmaksajat autamme auliisti eteenpäin lisäämään pinta-alaa.

    Pitäisikö verottajalla olla jokin raja, miten suuren vähennys/poisto kelpoisen investoinnin saa tehdä liiketoimintaan suhteutettuna?

    Itsehän olin tuolla aiemmin sitä mieltä, että metsäomistajan kallein investointi on raivaussaha ja sitäkin mietitään syynätään tosi tarkkaan. Pätee edelleen.

    mehtäukko

    Kysymykseen….ei. Jokaisella on kykyjensä mukaan oikeus tolskata. Sosialisoinnin kaavulla voidaan tietysti röyhkeästi yrittää mitä vain.

    Jovain

    Kuvitteleeko mehtäukko todella hallitsevansa tätä keskustelua (epäilen). Sosialisointia (kollektiivia) tässä ollaan purkamassa, ei rakentamassa. Tottahan se kunnon sossulle sopii, että metsänomistajalle kuuluu vain raivaussaha, moottorisaha, korkeintaan jotain alkeellista kuljetuskalustoa ja puukaupat niitä kuuluisia nökkösiä. Saadaan pidettyä puukauppa (pystykauppa) hallussa ja metsätalouden työt hallussa. Investoinnit ja yhteishyvän tuotto. Tuskin sitäkään vastaan mitään on, jos metsänomistajalla jää vain metsiensä hallintaoikeus.

    Jovain

    Meinaako mehtäukko, että metsänomistajan omat työt ovat sosialisointia?

    mehtäukko

    Sinä Joovain kun et saa edes moottorisahaa käyntiin kollektiivisi pelossa! Kun et osaa muuta kun vanuttaa joka aiheeseen nuo painajaisesi, pysyisit vatukossa.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 237)