Keskustelut Luonto Median metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 240)
  • Median metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    Tiedossa on, että joillain kanavilla on erilainen käsitys vastuullisesta journalismista kuin toisilla.

    Kirjoitin Ylen tuoreimpaan susikeskusteluun useita kommentteja. Osaa en huomannut julkaistun ollenkaan, osa julkaisiin, mutta hävisi hetken kuluttua ja vai muutama jäi jäljelle.

    Kuuluuko moderaattorin ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen vai klikkaileeko joku asiattoman viestin ilmoituksia ja viestit poistetaan kritiikittä. Ylen asenne on tiedossa, joten olen koittanut pysyä asiassa, etten sen takia anna aihetta viestien poistoon.

    Millaisia kokemuksia muilla tuosta on?

  • mehtäukko

    Herää kysymys, eikö haastateltava ennen julkaisua tarkista sanomisiaan tekstistä? Tarkisti tai ei, hänhän on puoleltaan vastuussa väärän tiedon levittämisestä.

    A.Jalkanen

    Kyllä omasta haastattelustaan saa karkeat asiavirheet pois. Pieni mutkien vetäminen suoriksi ei kuitenkaan haittaa haastateltavaa, jos se tukee haluttua viestiä.

    Pointti on se että juuri siinä Timon metsässä on mänty voinut kasvaa tuon verran. Männyn taimet panostavat pituuskasvuun jos niillä on pulaa valosta. Neulaset ja juuret jäävät vähemmälle mutta sen mainitseminen pilaisi hyvän tarinan. Samoin kuin se että jatkuva kasvatus ei sovi kaikille puulajeille.

    Kyllähän tämä aika myötäsukainen haastattelu oli mutta sellaisia synttärihaastattelut yleensä ovat.

    reservuaari-indeksi

    Alkaa yhä enemmän haiskahtaa siltä, ja sitä olen viime aikoina paljon miettinytkin, että ryhmä kanne JSN:ään!

    L

    Makarov

    Ois se tietysti erikoista jos Arvometsän osakas moittisi omaa metsänhoito menetelmää ja toisi esiin sen huonoja puolia. Sehän saattaisi karkoittaa asiakkaita. Hyvää tuossa jutussa oli että Pukkala kannatti nykyistä vapaata metsänkasvatusta jossa sallitaan kaikenlainen metsänkäsittely, avohakkuusta jiikoohon.

    Kannattaa kuunnella myös viikon takainen pyöreän pöydän keskustelu Yleltä. Kaarina Hazard on huolissaan Metsähallituksen vanhojenmetsien hakkuista ja häntä komppaa Anu Koivunen. Onneksi Mika panzar tuo järjen ääntä ja mainitsee muunmuassa että missään euroopanmaissa ei ole metsät yhtä lähellä ihmisiä kun Suomessa. Kaupungeissa on puistoalueita vaikka kuinka paljon joissa ihmiset voivat vapaasti kulkea.

    isaskar keturi

    AJ:llä aika sinisilmäinen kuva journalismista. Nimimerkillä kokemusta, toimittajalla on usein ennakkoon käsikirjoitus, jota tukemaan hän käyttää keräämäänsä materiaalia. Sopivasti joitain osia jättämällä pois tai muuttamalla järjestystä asia saa aivan toisen käänteen kuin haastateltava on kertonut. Televisiossa ja radiossa tähän ei voi vaikuttaa. Kerran telkassa tuli kaksi kuvattua pätkää eri järjestyksessä kuin ne oli kuvattu. Lähetyksestä sai sen käsityksen, että kommentit olivat yhteydessä toisiinsa, vaikkei näin ollut.

    Painettuun mediaan pitää erikseen vaatia, että saa tekstin tarkastettavaksi, ja tällöinkin oikeastaan voi korjata vain selvät asiavirheet – käsikirjoitus ei muutu. Parhaan painetun median jutun saa kirjoittamalla sen lähes valmiiksi itse, jolloin ”käsikirjoitus” tulee toimittajalle annettuna. Toimittaja vain höystää juttua.

    Nämä siis perustuvat omiin kokemuksiin.

    A.Jalkanen

    Se on totta että lehden toimitus määrää aiheen ja ao. toimittaja näkökulman. Tilanne on yleismedian metsäuutisoinnin kohdalla varmaan aika lähellä sitä kuvaa jonka Metsämiesten Säätiön äskettäinen raportti maalaili: metsä nähdään luonto- ja virkistysympäristönä tai hiilinieluna, yleensä ei puuntuotantoalueena.

    En mielestäni ole sinisilmäinen vaan realisti: on nähty että esimerkiksi Hesarin jutut toistavat samaa kaavaa, vaikka kuinka raivokkaasti yrittää ujuttaa toista näkökulmaa kommenttikenttään. Väittäisin että hitusen on saatu toimittajia opetettuakin. Tämän palstan lukijat ovat tehneet siellä viime vuosina ankarasti työtä paremman metsäjournalismin eteen.

    isaskar keturi

    Tarkoitin haastateltavan mahdollisuutta vaikuttaa juttuun.

    Jatkakaamme myyräntyötä – josko väärältä tiedolta joskus putoaisi pohja pois, kun tarpeeksi kanavia kaivettu 🙂

    A.Jalkanen
    Gla

    Ylen uutisotsikoita:

    Suomen hallitus ei halunnut ennallistamisasetuksen pelastajaksi

    Suomi kaatamassa luontokatoa ehkäisevän EU-asetuksen – kustannukset jäivät auki, sanoo ympäristöneuvos

    https://yle.fi/luonto/uusimmat

    MaalaisSeppo

    Vai jäivät kustannukset auki. Hölmö päätelmä. Kustannuksethan ovat 0€,  kun asetus kaatuu.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 240)