Keskustelut Luonto Median metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 266)
  • Median metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    Tiedossa on, että joillain kanavilla on erilainen käsitys vastuullisesta journalismista kuin toisilla.

    Kirjoitin Ylen tuoreimpaan susikeskusteluun useita kommentteja. Osaa en huomannut julkaistun ollenkaan, osa julkaisiin, mutta hävisi hetken kuluttua ja vai muutama jäi jäljelle.

    Kuuluuko moderaattorin ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen vai klikkaileeko joku asiattoman viestin ilmoituksia ja viestit poistetaan kritiikittä. Ylen asenne on tiedossa, joten olen koittanut pysyä asiassa, etten sen takia anna aihetta viestien poistoon.

    Millaisia kokemuksia muilla tuosta on?

  • .

    Täällähän alkaa kässäri pikkuhiljaa valmistua. Metsämiesten säätiöön vaan apuraha hakemusta vetämään.

    Leenan perjantai illanviettoa ei pidä myöskään unohtaa

    Visakallo Visakallo

    Viimeisenä päivänä Reva-Leena seurallisena ihmisenä lämmittää koko kuvausporukalle saunan ja tarjoaa illallisen ja  asianmukaiset ruokajuomat. Voi sitä kilvan kehumisen ja märkien suukkojen määrää!

    Gla Gla

    Resilienssi on tämän hetken muotisana, eikä syyttä. Sille on yhteiskunnassa tarvetta enemmän nyt elossa olevien kansalaisten aikana kertaakaan.

    Yle: ”Sinkkonen tunnistaa suomalaisissa esimerkiksi metsäsurua. Iso osa suomalaisista toivoo kestävämpää metsätaloutta. Mutta jos julkisesti suree menetettyä metsää, saa hörhön leiman.”

    Taaskaan ei pohdita sitä, onko ns. kestävämpi metsätalous realistinen ajatus, vai johtaisiko se entistä suurempaan ahdistukseen. Toistaiseksihan ns. kestävän metsätalouden menetelmät johtavat korjuukulujen kasvuu ja puuston kasvun taantumiseen eli hakkuumahdollisuuksien supistumiseen eli uusiutuvan raaka-aineen saannin vähentymiseen eli tuonnin ja/tai uusiutumattomien lisääntymiseen eli verotulojen ja työllisyyden laskuun ja ympäristöongelmien pahenemiseen. Sen sijaan luodaan maaperää ahdistuksen tunteille ja pahoinvoinnille. Siihen Yle mielellään osallistuu. Ahdistuneilta pitäisi kysyä, miten he tämän yhtälön ratkaisisivat. Kun he ymmärtäisivät kokonaisuuden ja sen, ettei heidän tarvitsemat tuotteet tipahda kauppaan taivaasta, säästyisi paukkuja olennaiseen ja yhteiskunnan resilienssi oikeasti vaativissa tilanteissa paranisi.

    https://yle.fi/a/74-20143484

    Petkeles Petkeles

    Noh noh. Ehkäpä se yleisön toivoma kestävä metsätalous on edes sitä, että ei hivuttamalla pilata ihan jokaista eliöyhteisöä jonka pilaamista mikään laki ei suoraan estä. Ja bonuksena yritettäisiin olla tuhoamatta niitä lain suojelemiakin myös juhlapuheiden ulkopuolella.

    Gla Gla

    Yleisöä on kaikkialla, ei täällä ole asumattomia seutuja. Mutta sekään ei riitä. Kun pitkän linjan kansanedustaja ajaa satoja kilometrejä ulkomailta tuodulla ja uusiutumattomista materiaaleista valmistetulla ja fossiilista polttoainetta käyttävällä autollaan metsään rakennettua bitumilla päällystettyä tietä pitkin järven rantaan raivatulle kesämökilleen, tämä näkee matkallaan vain yhden puulajin tasarakenteisia puupeltoja.

    Tai kun kansalainen on sijoittunut asumaan metsään raivatulle tontille betonista rakennettuun kerrostaloon, naapuritontille rakentaminen aiheuttaa pahoinvointia. Eikö tämä ole itsekkyyden huippu, eikä omaa pahoinvointia.

    Petkeles Petkeles

    Sergei Lavrov taisi vinkata jotain tuon tapaista vuonna -22. Ajatelkaa, että tämä kaikki tapahtuu jossain kaukana niin ei ahdista niin paljoa.

    Nostokoukku

    Resilienssi tarkoittaa selviytymistä uudessa tilanteessa, joustavuutta ja uudelleen orjentoitumista. Tietenkin Ylen pitäisi uutisoida myös vastakkaisesta reaktioista, ei vain ahdistuksesta. Vaikkapa mökkiläisestä, joka on uudelleen orientoitunut mökkitonttinsa ympäröimään laajaan avohakkuuseen tai sen läheisyyteen rakennettuun tuurimyllyalueeseen. Niitäkin varmaan löytyisi, jotka ovat orjentoituneet tilanteeseen niin, että on hyvä, kun hyttysiä on vähemmän eikä tarvitse selkä kipeänä kyykkiä lähimetsässä marjanpoiminnassa pitkään aikaan. Ja on hyvä, kun mökillä joskus painostavakin hiljaisuus on vaihtunut tuurimyllyn rohinaan ja vatkaavaan ääneen. Puunhalaajan autuaan ilmeen vastapainoksi olisi syytä uutisoida metsänomistajan riemusta, kun hän on saanut vaihdettua vanhan kuusikon uuteen autoon, jota hän voi halata aamuin iloon ja helliä vaahtokylvyin viikoittain. Tasapuolisuutta uutisointiin, sillä on arvokas asia, että meitä kiinnostaa ja tunnemme mielihyvää eri asioista. Jos kaikki kokisivat samat asiat arvokkaiksi, tämähän olisi kuin häkkikanala.

    Gla Gla

    Tuulimyllyn äänestä ei tarvitse pitää, mutta töpselistä tuleva edullinen sähkö on ihan ok.

    Voisi myös tarkastella luontoharrastajaa, joka juo betonikerrostalossaan etelä-amerikkalaista kahvia sunnuntaina ja lukee paperitehtaan tuottamaa sunnuntaihesaria, jossa kauhistellaan metsien hakkuita sellutehtaiden raaka-aineeksi. Lehtihän tuli postilaatikosta, asiayhteyttä hakkuisiin ei ole. Samalla voi suunnitella lintujen kuvausmatkaa Afrikkaan.

    Rane2

    Hyviä huomioita.Muotisana resilienssi siis tarkoittaa kykyä sopeutua muutoksiin ja toipua niistä.

    Muutos johon nyt metsätalouden olisi sopeuduttava on tutkijoiden mukaan ilmaston lämpeneminen.Tutkijoiden mukaan lämpeneminen aiheuttaa metsille lisääntyvää tuho-,tuholais ja tautipainetta.Tutkijat ovat myös kertoneet että vanhat metsät kestävät noita tuhoja kaikkein huonoiten.Ja tiedämme myös että ainoa keino reagoida ja rajoittaa metsätuhoja ovat hakkuut ja erityisesti avohakkuut,mahdollisesti puulajien ja perimältään kestävämpiin lajien vaihto.

    No mikä on erilaisissa paneeleissa olevien huippututkijoiden keinot lisätä metsien resilienssiä?He ehdottavat päättäjille metsien ikärakenteen vanhentamista ja mahdollisimman laajaa tiukkaa suojelua jolloin metsätuhoihin ei voitaisi reagoida mitenkään.

    Mitä tästä voidaan päätellä?Joko tutkijat eivät lue asiasta tehtyjä tutkimuksia ollenkaan tai sitten metsien resilienssi ei kuulu ollenkaan tavoitteisiin…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lukaseppa Rane mitä kirjoitin ilmastoasiasta hiilinieluketjuun. Riittävä määrä tiukkaa suojelua kuuluu myös hyvään metsänhoitoon, yleinen metsien vanhentaminen ei, ja on eri asia. Avohakkuista olen samaa mieltä: ne tarvitaan ehdottomasti mukaan repertuaariin. Jotkut vaan edelleen näpertelevät sen kanssa meneekö palautumiseen avohakkuusta 10 vai 20 vuotta.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 266)