Keskustelut Luonto Median metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 240)
  • Median metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    Tiedossa on, että joillain kanavilla on erilainen käsitys vastuullisesta journalismista kuin toisilla.

    Kirjoitin Ylen tuoreimpaan susikeskusteluun useita kommentteja. Osaa en huomannut julkaistun ollenkaan, osa julkaisiin, mutta hävisi hetken kuluttua ja vai muutama jäi jäljelle.

    Kuuluuko moderaattorin ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen vai klikkaileeko joku asiattoman viestin ilmoituksia ja viestit poistetaan kritiikittä. Ylen asenne on tiedossa, joten olen koittanut pysyä asiassa, etten sen takia anna aihetta viestien poistoon.

    Millaisia kokemuksia muilla tuosta on?

  • Rane
    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Suomi olisi paljon parempi maa elää, jos myytäisiin uusimaa ihmisineen Putelle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ote tuosta Ranen linkistä:

    Keskittymisen lisäksi kotimaassa tapahtunut suuri muutos on puoluelehdistön kutistuminen. Aiemmin maakunnissa oli puoluesidonnaisia lehtiä, nykyään puolueilla on vain pää-äänenkannattajansa.

    – Kun ei ole enää yhteiskunnallisia näkökulmia esille tuovia lehtiä, asettaa se lisävaadetta Helsingin Sanomien kaltaisille voimakkaille viestimille pyrkiä olemaan neutraali. Näin se ei kuitenkaan mene käytännössä, sillä kyse on kaupallisista, rahaa tekevistä lehdistä.

    – Se ainakin on varmaa, että poliittisen keskustelun sisältö on radikaalisti muuttunut, kun puoluesidonnaiset lehdet ovat kadonneet, Wiio toteaa.

    Tämä johtaa siihen, että vahvasti perustellut poliittiset näkemykset jäävät helposti suurelta yleisöltä näkemättä. Ei ole foorumia, jolla keskustelua voisi käydä syvällisemmin.

    Koska kyse on etenkin alueellisten puoluesidonnaisten lehtien katoamisesta tai muuttumisesta sitoutumattomiksi, alueellinen keskustelu kärsii voimakkaasti.

    – Ei ole alustaa, jolla keskustella syvällisesti vaikkapa Itä-Suomen tai Pohjois-Suomen tilanteesta, Tampereen alueesta tai mistä vaan.

    – Nyt uutiset ovat yhdessä laarissa, josta niitä sitten nostetaan, Wiio kuvaa.

    Poliittisista lehdistä myös haettiin tietoa siitä, mitä mieltä se ja se taho oli tästä ja tästä asiasta.”

    Ratkaisu: paikallislehdissä (printti ja verkko) voidaan ja pitää käsitellä paikallispolitiikkaa, valtakunnan lehdissä valtakunnan politiikkaa. Lisäksi on tietenkin olemassa some, jossa voidaan käydä pitkää, laajaa ja syvällistäkin keskusteltua, kuten tällä meidän palstalla on osoitettu.

    MaalaisSeppo

    Katsoin em a-studioo vanhoista metsistä. Jenni Pitkon mukaan pitäisi suojella tiukasti 10 % (toteutuu jo) ja löyhemmin 30 %. Mielestäni EU:n kaavailu on yhteensä 30 % eikä 40 %.

    EU:n tavoite kai kattaa koko EU:n, joten ne, joilla on metsää ja sopivia vesialueita ym pitää suojella keskimääräistä enemmän. Eli Pitkon esitys 10+30% voi olla jotain EU:n sisäpiiritietoa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei vaan bd-sopimuksen (Montrealin sopimuksen) tavoite on suojella 30 prosenttia maa- ja vesialueista josta kolmannes (10 prosenttia) tiukasti. Sattui vaan lapsus suorassa TV lähetyksessä kuten helposti käy. Pitkon ajatukset saattavat olla jo tulevassa äitiyslomassa.

    Tavoite on maakohtainen ja taitaa olla myös luontotyyppi- ja aluekohtainen ts. suuralueiden jaolla (tunturit, saaristo ja muut rannat, metsät, suot, kulttuuriympäristöt, vesistöt) on jokaisella omat tavoitteet. Natura 2000 -kehikko ja luontotyyppien uhanalaisarviointi tarjoavat puitteet työlle. Ennallistamissuunnitelma toteuttaa tästä varmaan ison osan.

    Jos joku EU:ssa väittää että Suomessa ei ole tehty mitään niin ainakin nämä voi mainita sekä sen että esimerkiksi metsistä on jo neljännes puuntuotannon ulkopuolella.

    Petkeles Petkeles

    Mediassa syyllistetään usein metsänomistajia siitä, että nämä olisivat jotenkin nihkeitä näissä ns. luontojutuissa. Agraariset etujärjestöt älähtävät, että se on mustamaalaamista. Sitten kun menee metsälehden keskustelupalstalle näkee mielipiteitä jotka ovat linjassa median antaman kuvan kanssa. Jännä hommeli.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Iso osa metsänomistajista on nykyään monitavoitteisia mutta puuntuotantoa painottaviakin on edelleen paljon. Paljon paremmin ja paljon enemmän muutoksia hyväksytään, mikäli toimet perustuvat vapaaehtoisuuteen ja suuremmat taloudelliset menetykset korvataan. Esimerkiksi Luonnonperintösäätiön toiminta on nykyisin aika laajaa ja hyvä niin.

    Visakallo Visakallo

    Jännä homma. Aina kun Petkeles kirjoittaa täällä, omistajat ovat metsien ainoa ongelma, – vai onko tämä vain pelkkä mielikuva?

    isaskar keturi

    Hesaria lukiessa tulee käsitys, että museointi on ihmiskunnan kohtalonkysymys. Metsät (luonto) pitäisi museoida ja museoiden sulkemisesta ja rahoitusleikkauksista raportoidaan monta päivää aukeaman jutuilla??? Rahat pois tuottavasta toiminnasta tai alkutuotannosta (Ruokavirasto irtisanoo kymmeniä, Metsäkeskus irtisanoi kymmeniä) on pikku-uutinen jossain marginaalissa.

    mehtäukko

    Näyttelijä Martti Suorsalo Mtv-3 aamu-ohjelmassa: gp, wwf ym. luontoliittolaisten julkistamat jutut ovat tieteen virallista todellisuutta, eikä siihen ole nokan koputtamista…

    Melkoista median välittämää soopaa, jota kansan pitäisi purematta nieleksiä! Niinpä on Ollikaisen teesitkit Taalaksen taholta ontoiksi todettu.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 240)