Keskustelut Luonto Median metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 240)
  • Median metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    Tiedossa on, että joillain kanavilla on erilainen käsitys vastuullisesta journalismista kuin toisilla.

    Kirjoitin Ylen tuoreimpaan susikeskusteluun useita kommentteja. Osaa en huomannut julkaistun ollenkaan, osa julkaisiin, mutta hävisi hetken kuluttua ja vai muutama jäi jäljelle.

    Kuuluuko moderaattorin ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen vai klikkaileeko joku asiattoman viestin ilmoituksia ja viestit poistetaan kritiikittä. Ylen asenne on tiedossa, joten olen koittanut pysyä asiassa, etten sen takia anna aihetta viestien poistoon.

    Millaisia kokemuksia muilla tuosta on?

  • MaalaisSeppo

    GLA:n viestistä voisi myös vetää johtopäätöksen, että hakkuut suojelevat metsälintujen alamäkeä. Muissa ympäristöissähän, joissa hakkuita ei tehdä, taantuma on selvästi suurempi.

    Kurki Kurki

    https://yle.fi/a/74-20083431#interactive%3C/p%3E%3Cp%3EMets%C3%A4lintujen

    Suomen luontokadon salaliittoteoriaa vahvistetaan lintukato- ja hömötiais-salaliittoteorioilla.

    Kultasirkku kyllä kelpaa esimerkiksi Suomen luontokadosta, mutta kirjoituksessa ei kuitenkaan mainita miksi se hävisi. Kiinalaiset metsästivät  sen kannan niin alas, että niitä ei riitä muuttamaan kesällä pesimään yhtään lintua Suomeen.

    Ja tietenkin kirjoituksessa muutolintu peltosirkun kannan romahtamisen syy on Suomesta johtuvaa lintukatoa.

    Suomen peltosirkut talvehtivat Länsi-Afrikassa Guinean seudulla, joka on kärsinyt kuivuudesta kymmeniä vuosia.

    Peltosirkkuja tavataan nykyään pääasiassa kaikkein suurimmilla peltoaukeilla, joissa on erilaisia kesantoja, pieniä metsäsaarekkeita tai jokivarsia. Laji asuttaa myös laajempia peltojen reunojen hakkuita ja turvesoita. Karjatalousvaltaisen Sisä-Suomen nurmiviljelyn runsaus ja peltojen rikkonaisuus eivät ole lajin mieluisinta elinympäristöä ja kannan taantuessa laji onkin hävinnyt Sisä-Suomesta lähes täysin.

    https://www.luomus.fi/fi/peltosirkun-muuton-kannanromahduksen-jaljilla

    Rane

    Suutarin elokuvan seuraksi tulee näytelmä.Kuuntelin radiosta jossa haastateltu ohjaaja kertoi olevansa jonkinlainen metsäaktivisti.Kun haastattelija kysyi onko näytelmä tasapuolinen ohjaaja sanoi että  tasapuolisuus ei ole taiteellisesti kiinnostavaa…

    Kiivas metsäsota järisytti Kainuuta ja koko Suomea lähes 40 vuotta sitten – nyt siitä tehtiin teatteria | Kainuu | Yle

    Gla Gla

    Metsäradiossa poikkeuksellisen hyvä juttu samasta aiheesta, mistä kirjoiteltiinkin eli uutisoinnin painottumisesta tiettyyn suuntaan.

    https://areena.yle.fi/1-70387922

     

    Gla Gla

    Metsäradiossa kerrottiin taas, miten metsänomistajat hakkaa metsiä rahan tarpeessa. Sen takia puukiipijöiltä menee koti alta ja poikaset tuhoutuu. Avohakkuiden määräkin on kasvanut.

    Vieläkään ei toimituksessa ole hoksattu sitä, kenen tarpeisiin puu menee eli kuka metsänomistajalle puukiipijän pesän tuhoamisesta maksaa.

    Jos lintuharrastajaa surettaa avohakkuut, minua surettaa tällainen itsensä ulkoistaminen tuotantoketjusta.

     

    Petkeles Petkeles

    <p>Meinaatko, että kun kuluttaja haluaa saippuaa, hän on vastuussa siitä, että joku hullu keksii tehdä sitä valaanrasvasta?</p>

    Gla Gla

    Valaanrasvasaippuan käyttäjän on tosiaan turha valittaa, että valaanpyytäjät tappavat valaita.

    Talon voi rakentaa hirren sijaan betonista, mutta vessapaperille en ehdotusta vaihtoehtoisesta materiaalista ole luontoväeltä vielä kuullut.

    mehtäukko

    Medialla ja hengenheimolaisilla on käynnissä irvokas peli.

    Maan merkittävät investoinnit, työllisyys ja kansantalous on tässä maassa rakennettu mm. metsäteollisuuteen. Täällä ei ole kuten joillain vaikkapa öljy- ja kaasutuloja tms. Yhteiskunnassa kertynyt hyvinvointi ja edut kelpaavat kuitenkin yötä päivää näille kaksinaismoralisteille. Antavaa kättä on turvallista pureskella kun muu loisiminen on turvattua.

    Gla Gla

    Jostain syystä vastaava ajattelutapa ei yllä öljyn tuotantoon. Jos OPEC vähentää tuotantoa nostaakseen hintoja, aiheesta nousee kova huoli. Jokainen luontoharrastajakin tuntee asian vaikutuksen tankatessaan autonsa työmatkallaan. Oma asia on tärkeämpi kuin tuotannon määrä. Ja sama juttu sähkön tuotannossa. Ydinsähkö kelpaa markkinoille, pääasia on halpa hinta. Vaikka sitten itse olisikin tehnyt sopimuksen uusiutuvasta sähköstä, jonka hintaa ydinsähkö painaa alas.

    Puuperäisten tuotteiden kohdalla edelleen tuotanto palvelee vain metsänomistajaa ja teollisuutta. Kaikki kuluttajan saama hyöty tipahtaa taivaaasta itsestäänselvyytenä kuin tutti vauvan suuhun.

    Rane

    Kaksinaamaista peliä.Luontojärjestöjen oma sertifiointijärjestelmä uusi kriteerinsä muutama vuosi sitten.FSC:n hallinnossa päätäntävaltaa käyttävät WWF,Greenpeace,luonnonsuojeluliitto,Luontoliitto metsäryhmineen ja Birdlife eivät edes keskustelleet pitäisikö heidän oman sertifikaattinsa tarjota metsänomistajille ja kuluttajille avohakkuuvapaa vaihtoehto.FSC:n sertifiointibisnes tulee tulevaisuudessakin valtaosaltaan perustumaan avohakkuilta tulleesta puusta tehtyjen tuotteiden menekin edistämiseen.Vaikka luontojärjestöt olisivat voineet muuttaa asian sormiaan napsauttamalla.

    Toki luontoihmisten hämäykseksi tehtiin samaan aikaan ärhäkkä kampanja avohakkuita vastaan jossa ei rahaa eikä Ylen sekä HS:n toimittajien työaikaa  säästelty.Tämän ”Avohakkuut historiaan”-kampanjan kohde oli tietysti muu kuin FSC eli metsähallituksen hakkuumenetelmät.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 240)