Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 6,271 - 6,280 (kaikkiaan 31,242)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Puuki

    E-kirjaimista muistui mieleen vasta tv:ssä ollut ohjelma (sverige-tv?) viineistä.  Viinissä saa olla n. 75 eri lisäainetta joita ei kuitenkaan saa ilmoittaa etiketissä (EU-määräys) – bisnes kärsisi (?) .Luomuviinissä  saa olla vain n. 45 eri lisäainetta.  Luonnonmukaisessa ”bioviinissä” ei yhtään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jäätelössäkin on kuulemma selluloosaa – E-koodeja en tiedä nimetä. ?

    Puuki

    Niin,  ei kaikki E-koodit ole haitallisia , vain osa . Selluloosa ei paljon haitanne elimistössä. Punajuurivärilläkin on jokin E-koodi. Mutta ei niitä haitallisia erota, jos ei katso jostain taulukosta mitä ne numerot tarkoittaa.   Palmuöljy ei ole kovin terveellistä, sopis parhaiten varmaan voiteluaineeksi.

    Sellupohjaisia lisäaineita ollaan lisäämässä;  mm.- fenoleita korvaamaan teollisuudessa. Ruoka-aineisiin lisätään mm. jogurttiin ja paljon muuhunkin käyttöön. Ne on käsittääkseni parempia kuin muut aineet  joita on lisätty esim. sakeutusaineiksi.

    Remie

    Olen Suomen ainoa kerman käyttäjä kahvissa. Nyt ei löydy enää kahvi kermaa, vaan kaikki muodostaa kahvin pinnalle kummallisia kerrostumia. Onko lehmissä vika vai eikö kerma enää tulekkaan lehmästä, mistä se tulee. Kerman käyttö on lopetettava. Epäilen että monen mummon keittiössä hehkuu niska kun joululeivonnat menee pipariksi. Pitää joulun jälkeen vähän tähyillä palstoja.

    sikari sikari

    Ennen lehmille annettin suolaa heinänseassa.Nykyään ei säilörehuun laiteta. Johtuisko kerma ongelmat siitä?

    Tolopainen Tolopainen

    Sehän on aika kummallista kaataa eläinrasvaa kahviin. Ei ihme, jos ei maistu. Maito tietenkin maistuu nykyisin tuorerehulle, kun lehmille ei enää kuivaheinää anneta.

    Mottimasa Mottimasa

    Tuorerehunkin maku on muuttunut kun sitä ei ole enää pitkiin aikoihin säilötty AIV liuoksella. Ennen kun ampui rusakon kevättalvella se maistui aiv:ltä kun olla ja voi, ei enää nykyään.

    Tolopainen Tolopainen

    Niin aika huono keksintö se Artturi Iivari Virtasen  aivliuos  oli, jossa suolahappoa laitettiin rehun sekaan säilyvyyden parantamiseksi. Epäterveellistä eläimille ja erittäin syövyttävää koneille.

    Remie

    Mottimasa, oliko oikein tosiaan AIV makusia rusakoita. Jopa on piru irti. Tiesin kyllä kun lehmät laskettiin laitumelle tai odelmapellolle niin maito oli omituisen makuista mutta siihen tottui. Ilmeisesti olisi pitänyt rusakoitakin ampua joka päivä.

    Remie

    Luulen että kerma tehdään jostain öljystä jotain maalin poroa mukaan , siltä se nykyään vaikuttaa. Ei eläimestä voi tuommoista tulla.

Esillä 10 vastausta, 6,271 - 6,280 (kaikkiaan 31,242)