Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 5,001 - 5,010 (kaikkiaan 31,197)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Visakallo Visakallo

    Kuten huomasitte, minä sentään tunnustin ilmastosyntini, mutta Jesse ei.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Pitäisi kuluttaa vähemmän joo, mutta toisaalta valtion ja kuntien talous on riippuvainen talouskasvusta ja väestön kasvusta. Elina Lepomäki väitti Hesarin haastattelussa, että noiden eli julkisen puolen  lisävelkaantuminen on yli 10 miljardia vuodessa ellei talous kasva. Miten tämä yhtälö ratkaistaan: että voidaan elää kestävästi, mutta rahaa riittää silti julkiselle sektorille? Ei oikein haluttaisi lähteä karsimaan vanhenevan väestön palvelujakaan. Yhden keinon keksin heti: hyvin toimeen tulevat rahoittavat itse palveluitaan enenevässä määrin.

    Puuki

    Kesämökkejä verotetaan jo ankarammin kuin vakiasuntoja.  Kiinteistöverot mökistä ja tontista on korkeampia ja sähköverokin yleensä vähäiseen sähkön käyttöön nähden ihan kohtuuton.

    Lentoveroa päästöjen mukaan  vois periä koska h-autoistakin peritään tod.näköisten päästöjen perusteella suolaista maksua  vaikka km:jä eikä päästöjä  kertyisikään paljon mitään.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Valtion-ja kuntien työntekijöiden palkkoja tulisi leikata rajusti. Progressiivinen palkkojen alennus 0-25%, alkaen 2000 eurosta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yksilön kokonaiskuorma ratkaisee. Ei kai voida ajatella että me aletaan täällä linkolalaisiksi. Silloin ei kyllä väestö kasva eikä talous.

    Remie

    Miksi väestön pitää kasvaa,miksi pitää olla talouskasvua. Molemmat ovat tekosyitä. Poliittinen taho tahtoo tehdä näin. Kyllä olemassa oleva talous pitää kantaa itsensä, ja väestön tulee ruokkia itsensä vaikka väkeä olisi vain 4 kpl . A. J mieti nyt . Emme me voi planeettaa kasvattaa. Ei kaikki ihmiset voi haukata samasta leivästä. Ihmisiä pitää alkaa hajasijoittamaan asukkaita. Silloin heillä kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet tuottaa oma ravintonsa. Pitkällä tähtäimellä kaupungeissa ei ole mitään mahdollisuutta tulla toimeen luontaisesti. Kaupunki on taantuma, mahdollisuudet tehdä ruokaa on on olemattomat. Maasta olet tullut , maasta ravintosi hankit , maaksi tulee sinun tuleman. Mistä on kysymys. Elämästä on kysymys. Metsässä kykenee elämään mutta kaupungissa ei.

    jees h-valta

    Visakallolle nolla pistettä tekopyhästä ilmastotunnustuksesta. Koitit sälyttää muille syntitaakan vaikka itse kippaat sen iloisesti suoraan ilmastoon.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Remien kanssa samaa mieltä kasvusta. Raja tulee vastaan joka tapauksessa. Nykyinen kasvuun perustuva yhteiskunta on kuin pyramidihuijaus, loppu häämöttää.

    Gla Gla

    Jees: ”Jos taas tosiaan ihmiset oikeasti haluavat ilmastonmuutosta hillitä on syytä pysyä kotimaassa eikä lennellä sinne eikä tänne edes kotimaassa.”

    Totta, itse en ymmärrä tarvetta matkustaa vuosittain tai edes muutaman vuoden välein ulkomaille ja samalla viedä maasta rahaa tuhansia euroja. Kotimaassa on paljon hienoja paikkoja lomailuun, kun vain antaa itselleen mahdollisuuden nähdä nuo mahdollisuudet.

    Jees: ”Maanpinnalla pysyminen sentään syö aina vähemmän yhteistä ilmastoamme. Pitää muistaa että siellä mökillä yleensä ollaan paikallaan ne muutamat päivät ilman ajelua sinne eikä tänne. Me ainakin viihdymme ilman turhaa kohkaamista autolla paikasta toiseen.”

    Kesämökki ajatuksena on hiukan kaksijakoinen. Toisilla on matkaa 300 km ja toisilla 30 km.

    Omaa kulutusta kun katson, kaksi asiaa nousee ongelmaksi. Autolla ajettujen matkojen määrä on huikea. Kun sähköauto ei käytön määrän takia ole vaihtoehto, my dieseliä kelpuuttava moottori olisi ainoa keino vähentää merkittävästi kuormaa. Julkiset ei pelaa työn tarpeita vastaavasti ja asiointimatkojen pyöräilystä huolimatta työajojen määrä on hallitseva.

    Toinen on ihan arkisen kulutuksen määrä. Kun kotia katsoo, tavaroiden määrä on huikea ja lähinnä varastotilasta on pulaa. Kenkiäkin löytyy varmaan kymmeniä taloudesta, jotenkin vain melkein joka asialle ja kuun asennolle on omansa. Eihän ne tietenkään enää luontoa kuormita, mutta kun ihan yleisesti automarkettien käytävillä katsoo sitä materiaalivirtaa, mikä yhteiskunnassa jatkuvasti on käynnissä, kieltämättä paha olo siitä tulee. Vaikka muovia ja pahvia myöten lähes kaikki päätyy kierrätykseen (lajittelusta on tullut lähes taidetta minulle), silti tuotteiden valmistus ja materiaalien uusiokäyttö on huikean mittakaavan toimintaa, kun se kerrotaan maailman väkiluvulla. Sitä pitäisi jollain tavalla järkeistää.

    Jees: ”Kokonaisajomäärämme vuodessa on jopa maltillistunut viime vuosina. Ja se mitä ajetaan on kyllä aivan tarveharkinnallista touhua”

    Meillä jokaisella on omat tarveharkintamme. Sinäkin olet lähinnä keskittynyt miettimään syitä, miksi et voi luopua auton käytöstä (kulutus 10 l/100km) työmatkoilla. Minäkään en mitään ylimääräistä kuluta, silti isovanhempani ja varmaan myös vanhempani pärjäsivät hienosti vain murto-osalla minun kulutustasostani. Tuota eroa on syytä pysähtyä miettimään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Maalla asujilla menee kaikki energia päivittäisiin töihin, eikä sitä riitä enää keksimiseen, jos ruoka pitää jokaisen itse kasvattaa tai keräillä metsästä. Tekniikan kehitys muun muassa vapauttaa meidät uusiutumattomista energioista.

    Kestävämpään elämäntapaan kuuluisi kulutuksen vähentämisen lisäksi toiminnan suuntaaminen toisin: tavaroista kohti elämyksiä, palveluita, itsensä kehittämistä ja ihmisten kanssa olemista – esimerkiksi täällä somessa.

Esillä 10 vastausta, 5,001 - 5,010 (kaikkiaan 31,197)