Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

  • Tämä aihe sisältää 31,115 vastausta, 172 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 minuuttia sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31,101 - 31,110 (kaikkiaan 31,117)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • konstapylkkerö2

    Ottipa mistä rahoista tahansa mutta kun nykyinen alv-menettely tuli voimaan, laski puun kantohinta vastaamaan sitä. Eli puun myyjät kustantaa myös alv:n ainakin suurimmaksi osaksi.

    Tolopainen Tolopainen

    Työhuonevähennys poistuu, se on ollut maksimissaan 960€. Ay jäsenmaksujen maksimi oli aikoinaan 500€/y. Hallitus vain esittää tekevänsä verohelpotuksia.

    käpysonni käpysonni

    Ihme valitusta.

    Ainakin me kaikki tänne kirjoittelevat olemme yhteiskunnan hyväosaisia, ei meiltä varmaankaan puutu mitään tärkeää elämistämme.

    Ja kokonaisuutenakin ajatellen Suomessa valtaosalla ihmisistä menee hyin tai kohtuullisesti, ainakin niillä joilla on työpaikka. Kerjäläisiä ei kaduilla näy. Köyhyyskin on suhteellista, suomalainen ja pohjoismaalainen köyhä on aika hyväosinen kaikken  muiden maiden köyhiin verrattuna, esim.  jenkeissä on paljon asunnottomia ja kerjäläisiä, tosin iso osa näistäkin on huumeongelmaisia, johtuen maan opioidikriisistä.

     

    Metsuri motokuski

    Käpysonnille 10 pistettä. Teet niin tai näin niin aina väärin. Kaikki pitää saada ilmaiseksi. Palveluja pitää olla ja kotiin pitää maksaa eikä mikään raha riitä elämiseen. Tällaista hyvin vointivaltion on parhaimmillaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ihmisten tilanteet ovat erilaisia, ja niitä varten on se turvaverkko, josta hallitus leikkaa.

    Esimerkiksi Hesarin mielipiteessä kirjoitti eräs uupunut kahden lapsen yksinhuoltaja, joka ei saa perittyä elatusmaksuja. Lukijat yrittävät kommenteissa antaa tukea: elatusmaksuja voi periä oikeudessa ja kantaja eli lapsi saa oikeusapua ilmaiseksi. Äidillä ei kuitenkaan ehkä ole enää voimavaroja lähteä ajamaan asiaa. Tässä tapauksessa perheelle tulee tuloja työssäkäynnistä, mutta palkka ei riitä riittävän suuren asunnon vuokraan. Myös auto tarvitaan arjen pyörityksestä selviämisessä. Se voi olla välttämätön niin kauan kuin on esimerkiksi lapsi päiväkodissa.

    Eli pitäisikö tässä tapauksessa yhteiskunnan tulla apuun, eli maksaa ainakin asumistuki ja elatusapu? Asumistuki tulee myös yrittäjien hyväksi, koska sen avulla pienipalkkainenkin voi asua pk-seudulla ja vastaanottaa niitä töitä jotka eivät yksinään elätä.

    käpysonni käpysonni

    Elatusmaksuja ei ainakaan valtion  pidä maksaa, jos exä ne laiminlyö, sehän vaan kannustaisi elatusvelvollisia entistä enemmän niitä laiminlyömään, jos olisi käytäntö että valtio ne lopulta maksaa.

     

    Näitähän on ollut välillä mediassa juttuja hyvätuloisistakin, joiden talous on kuralla ihan sen takia kun yksityistalouden menotkin on suuret suurista tuloista huolimatta. Kun vanhat hyveet säästäväisyydestä ja tulojen mukaan elämisestä ei ole enää kunniassa, vaan kaikki mielihalut pitää saada heti nyt toteuttaa, niin  ilmankos mitkään rahat ei joillakin meinaa riittää.

     

     

     

    Rukopiikki

    Suomessahan on paljon niitä jotka ihannoivat amerikan mallia. Tietyssä puolueessa enemmän.

    Kaikki on nyt viimevuosina kallistunut sellaista tahtia, että heikompiosaisilla olisi vaikeaa ilman mitään leikkauksiakaan.

    Pohjimmaisen turvaverkon olisi hyvä olla riittävän vankka. Kukaan ei voi koskaan tietää milloin sille putoaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Elatusapuasia menee ilmeisesti niin että kun se määrätään, sitä yritetään aluksi periä elatusvelvolliselta huoltajalta. Ellei tämä onnistu, kunta (?) maksaa ensin, mutta perii summan myöhemmin huoltajalta ja se on ulosottokelpoinen.

    Metsuri motokuski

    Näin se menee kuin Anneli kirjoitti. Elareita ei pääse karkuun vaikka yhteiskunta niitä maksaa. Ymmärrän hyvin Annelin huolen. En tiedä kuinka suomi pärjäsi 70 luvulla, 80 luvulla ja aiemmin. Silloin ei ollut tällaista sosiaaliverkkoa. Oli vain jumalattoman kovat sotakorvaukset venäläisille maksettavana. Onko meillä asiat todellakin niin huonosti vai olemmeko rakentaneet olosuhteet ja vaatimukset sellaiseksi että joudutaan olemaan käsi suorassa. Täytyy kuitenkin muistaa että valtiolla ja kunnilla  ei ole juurikaan enempää rahaa mitä töissä olevat veronmaksajat sinne maksavat.

    Rukopiikki

    Sotakorvaukset oli maksettu jo 1952.

Esillä 10 vastausta, 31,101 - 31,110 (kaikkiaan 31,117)