Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 30,601 - 30,610 (kaikkiaan 30,630)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Apli

    Kallis Presidentti Stubb matkustaa veronmaksajien rahoilla yhä enemmän, eikö kotimaassa ole tarpeeksi ongelmia? Vai antaako hallituksen hoitaa kotimaan asiat ja itse yrittää lopettaa Ukrainan sodan?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ajat ovat hieman muuttuneet kun jennkkilän johtajan kanssa joutuu pohtimaan samoja kysymyksiä kuin Kiinan johtajan kanssa. Siis pohtia mitä voi sanoa näistä ettei kauppa sakkaa: oikeusvaltio, maiden anastaminen, sananvapaus, demokratia…

    Gla Gla

    Erikoista, että Stubbin kansainvälinen toiminta aiheuttaa kritiikkiä, vaikka kaverin vahvuusalueet on juuri kansainvälisessä toiminnassa. Kotimaan ongelmia on ihan tarpeeksi suuri joukko poliitikkoja ratkomassa.

    En minäkään ollut ihan vakuuttunut siitä, että Stubb on oikea henkilö presidentiksi. Toisaalta kun nyt jälkiviisaana katsoo vaihtoehtoja ja sovittaa ne nykyiseen tilanteeseen, eiköhän äänestäjät ihan oikein päättäneet.

    käpysonni käpysonni

    Ei presidentin tehtäviin kuulu hallituksen politiikkaan sotkeutuminen, ei edes valtaoikeudet siihen riitä.

    Hämmästyttävää miten edelleen jotkut kaipaavat diktaattori Urho Kekkosen aikoja. Ei silloin ollut demokratiasta tietoakaan, kun Kekkonen sekaantui  sisäpolitiikkaan diktaattorin ottein, hajoitti esimerkiksi hallituksia noin vain.

    Tolopainen Tolopainen

    Stupin ulkomaanmatka maksaa vähemmän kuin yksi hyvinvointialueen edustajien kokous. Eikä heillä ole mitään todellista päätösvaltaa.

    Perko

    Suomen velkaisuus pois!  ”Nallen” opeilla työtä lisäämällä ei toimi! Aikoinaan hevoset oli työssä vuosisatoja ja palkatta eikä sekään riittänyt. Velka pitää maksaa niiden jotka ovat sen tehneet  ja siitä rahan keränneet,  ei ne rahat ole mihinkään hävinneet.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Ongelmahan on että valtio on syönyt enemmän kuin tienannut eli kerännyt veroja. Rikkaiden verojen keruu pitäisi olla 1980-luvun tasolla eli kaikki tulot olisi pitänyt pitää samassa laarissa ja vielä lisätä niitä. Varallisuusvero, pääomavero progressiiviseksi ja pääomien maasta poissiirtovero nyt aluksi. Demokratian ja oikeusvaltion palautus suomeen onnistuu vain eroamalla EU:sta

    Ps. Kyllä on Kekkosta ikävä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuo Kallen suunnitelma kerää tehokkaasti veroja, mutta voi karkottaa maasta osaajia ja yrityksiä, eikä kannusta keräämään pääomaa eikä investoimaan. Tasa-arvon ja kannustavuuden välillä joudutaan tasapainottelemaan.

    Aiheesta on Heikki Hiilamon kolumni Hesarissa. Hän on sitä mieltä että mekään emme ole turvassa demokratian rapautumiselta. Meillä on hyvinvointiyhteiskunta – kansanvallan ja rahanvallan liitto.

    Ei ole hyvä jos näistä toinen pääsee liikaa niskan päälle. Neuvostoliitossa kokeiltiin kansanvaltaa ja USA:ssa kokeillaan nyt rahan valtaa? Kiinassa nämä kaksi ovat näennäisesti yhdessä järjestelmässä, mutta oikea kansanvalta puuttuu. Muuttuuko USA siis Kiinaksi?

    Kun USA on muuttunut Kiinan ja Venäjän kaltaiseksi yhteiskunnaksi, loppuuko suurvaltojen välinen sapelien kalistelu? Päästäisiin taas taklaamaan oikeita ongelmia kuten väestönkasvu, ilmastonmuutos ja luontokato. Luultavasti kuitenkaan ei koska kahtiajako demokraattisten ja autokraattisten yhteiskuntien välillä vain syvenisi.

    käpysonni käpysonni

    Suomessa on perustuslillinen omaisuuden suoja. Valitettavasti se ei koske verotusta, vaikka pitäisi. Perustuslakiin pitäisi kirjata että veroprosentti  ei missään verolajissa saa mennä yli 30%:n

     

    Vasemmistolla ei ole minkäänlaista talouspoliittista osaamista, ei ole ikinä ollut. He ratkaisisivat kaikki julkisen talouden ongelmat kiristämällä verotusta.

    Perko

    Suomen metsäteollisuuden suurin ongelma on teollisuuden ja metsänomistajien välinen epätasapaino. Teollisuus toimii lyhyen aikavälin markkinoiden ehdoilla – heidän tuotantonsa ja voitot määräytyvät korkeintaan muutaman kuukauden päähän. Mutta metsänomistajien tuotantosykli on täysin erilainen: hyvän puuston kasvattaminen vaatii 20-30 vuotta huolellista hoitoa ja odottamista.

    Tämä aikajänne-erosta syntyy perinpohjainen epäkohta. Kun teollisuus voi reagoida nopeasti markkinoiden muutoksiin ja siirtää toimintaansa halvempiin maihin, metsänomistajat ovat sidottuja pitkäaikaiseen sijoitukseensa. He eivät voi ”siirtää metsäänsä”  kalliimman puunhinnan maihin, eivätkä he voi myöskään nopeasti reagoida markkinoiden muutoksiin.

    Nykyinen järjestelmä suosii liikaa teollisuuden lyhyen aikavälin intressejä. Kun puun hinta laskee, tehtaat säästävät välittömästi. Mutta metsänomistaja, joka on vuosikymmeniä hoitanut metsäänsä, jää nuolemaan näppejään. Tämä ei ole reilua eikä kestävä ratkaisu.

    PS;  ”Neuvostoliitossa kokeiltiin kansanvaltaa ”  ei ole ollut kansanvaltaa,  neukut eivät tunnista demokratiaa samoin kuin  kuin lännessä.  Suvereeni demokratia – Wikipedia

Esillä 10 vastausta, 30,601 - 30,610 (kaikkiaan 30,630)