Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 28,881 - 28,890 (kaikkiaan 28,894)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • käpysonni käpysonni

    .

    Gla Gla

    Tolopainen: ”Voisitko lopettaa nuo höpinäsi.”

    Tuo nyt oli ihan harmitonta. Sinä sen sijaan et osannut vastata edes kysymyksiini, vaikka kovaa krtitiikkiä esitit. Höpisit vain aiheen vierestä.

    Kurki Kurki

    Tolopaisen kanssa samaa mieltä, palkanlasku kautta linjan 10% ok.

    Vastaa kilpailukyvyn paranemista Saksaan nähden 15% ja julkisen sektorin alijäämä pienenenisi 4 miljardia.

    Pitäisköhän ruveta laskemaan näitä Leenan asiattomia viestejä myös.

    Nostokoukku

    Tolopaisen ja Kurjen kanssa samaa mieltä siltä osin, että ”palkanalennus” täytyisi koskea myös puun hintaa. 25% kantohinnan alennus parantaisi vielä enemmän kilpailukykyä. Eihän nykyinen puun hintataso ole missään linjassa maailmantilanteen eikä Suomen talouden kehittymisen kanssa. Meidän metsänomistajien tulisi ottaa nyt lusikka kätöseen.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Tolopaisen kanssa samaa mieltä, palkanlasku kautta linjan 10% ok.

    Kurki ja Tolopainen ulkona taas kuin puliukot. Vain julkinen sektori kuormittaa suomen taloutta, suuryrityksillä on hyvin palkanmaksu kykyä. Julkisen puolen palkkoja pitäisi laskea 25% ja porukkaa vähentää 50% sekä eläkekatto 3000€. Puun hinta on kohdallaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kumman puolikkaan Kehveli vähentäisit julkiselta puolelta: et ole vastannut kysymykseen! Vai juustohöylällä joka toinen ulos jokaisesta virastosta ja laitoksesta? Maksatko itse yksityisellä puolella sitten esimerkiksi tarvitsemasi hoidon kun julkisessa terveydenhoidossa ei riitä hoitajat ja lääkärit? Hoidetaanko ja opetetaanko joka toinen lapsi kotona ja miten nämä lapset ja nuoret valitaan?

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    EU ero ensimmäisenä. Kasvattanut valtavasti byrokratiaa. Kuntia pitää yhdistää paljon ja terveydenhoidosta vähentää reilusti ja näin nopeuttaa ihmisten kuolemaa. Lääkkeiden ja yksityisenpuolen lääkärissä käynnin kelakorvaukset pois. Jokainen hoitakoon kersansa niin kuin parhaaksi näkee. Kyllä kaikki oli paremmin 1960-1970 luvuilla.

    Tolopainen Tolopainen

    AJ ei taida seurata lainkaan mitä ympärillä tapahtuu. Terveyskeskusten potilasmäärät ovat romahtaneet, yhä enemmän käytetään vakuutuspohjaista yksityistä terveydenhoitoa, lisäksi on työterveyshuolto. Julkinen terveydenhoito on enää vain osa koko terveydenhoitosektoria. Siellä 20% kroonikoista kuluttaa 80% rahoista, on potilaita joita hoidetaan vuosia sairaalassa eivät koskaan parane. Päivystyksessä käynti maksaa nykyisin n.60€, ei voi sanoa edulliseksi muutaman minuutin käyntiä lääkärin puheilla. Tarviiko tuohon vielä verorahoja.

    Visakallo Visakallo

    Kertoivat aamu-tv:ssä, että täällä Päijät-Hämeessä ollaan edelläkävijöitä lääkärien etävastaanotossa. Jää moni turha ja kallis siirtyminen ja asian pyörittely vähemmälle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuntien yhdistämisiä kyllä kannattaisi harkita. Yksi työntekijä hoitaa esim. täällä Espoossa paljon suuremman väestön kuin jossain muutaman tuhannen hengen pikkukunnassa. Täällä ei ole kaupunginosilla omia johtajia eikä valtuustoja.

    Täällä eivät ole terveyskeskusten asiakasmäärät romahtaneet, vaan aikoja on vaikea saada ja päivystyksessä on jonoja. Erityisesti juhlapyhien aikaan potilaat jonoutuvat terveyskeskusten päivystyksiin kun siirto eteenpäin osastoille ei toimi.

    Tolopaisen toteamus pätee vain perustasolla. Sairaanhoidossa siirtyvät lähes kaikki viimeistään erikoissairaanhoidossa julkiselle puolelle. Vanhustenhoidossa julkinen ja yksityinen täydentävät toisiaan melko hyvin, mutta yksityinen ottaa aina voittosiivun omakustannuksen päälle joten hinta ei ole sen alempi vaikka toiminta saataisiin järjestettyä tehokkaammin. Yksityisessä lasten ja nuorten sijaishuollossa ei oikein vaikuta uutisten perusteella hinta ja laatu toiminnassa kohtaavan. Yksityisiä omalääkäreitä kokeillaan nyt Espoossa, mutta he ovat selvästi kalliimpi ratkaisu kuin normaali virkalääkäri.

Esillä 10 vastausta, 28,881 - 28,890 (kaikkiaan 28,894)