Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 27,571 - 27,580 (kaikkiaan 27,587)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Puuki

    Pitkälti samaa mieltä edellisten kanssa. Lihan epäterveellisyys johtuu pääosin niihin lisättävistä lisäaineista.

    Tolopainen

    En usko, että viikossa olisi pakko syödä yli 350g lihaa, jos tekee ruumiillista työtä. Kyllä energiaa saa paremmin hiilihydraateista. Ei se raivaussahan ulkoiluttaminen niin raskasta ole kuin pöllien teko pokasahalla.

    Mämmi tehdään ruismaltaista, ei sinä ole mitään eläinperäisiä.

    Mikäli maapallo aiotaan pelastaa nautoja pitää vähentää miljardeja.

    A.Jalkanen

    terveys pysyy kyllä hyvänä vaikka söisi mitä tahansa

    Mihin tarvittiin Pohjois-Karjala -projektia jos noin olisi? Tietenkin liikunta on yksi osatekijä paletissa. Se vaikuttaa elimistöön monin tavoin hyödyllisesti. Ruuasta tulevat hiilihydraatit ja rasvat eivät ole yhtä haitallisia liikkuvalle ihmiselle. Pakkoko niitä eläinrasvoja silti on pupeltaa määräänsä enempää, etenkään lihajalosteina? Esimerkiksi meetvurstia ja grillimakkaraa jotka tirisevät rasvaa ja suolaa.

    Kasviksistakin saa hyvää ruokaa kun opettelee maustamaan. Esimerkiksi hyvä ja terveellinen pata syntyy kun laittaa pannulle Italian lipun värit. Valkoinen = sipulia, kanaa, kypsää nuudelia tai makaronia; punainen = tomaatteja, tomaattimurskaa, paprikaa; vihreä = kesäkurpitsaa tai pikkuparsakaalia.

    Tolopainen

    En ole käyttänyt leikkelemakkaroita enää vuosikymmeniin. Hiukan huvitti kun olin sairaalassa, iltapalalla leivällä oli gotler siivu, en syönyt. Missään ei tarjota niin huonoa ruokaa kuin sairaaloissa. Ei mitään tietoa ruuan terveellisyydestä. Muutama nakin pala perunamuusin kera oli yhden päivän lounas. Vaikea kuvitella, että kukaan söisi moista kotona.

    Käykääpä kehon koostumusmittaustestissä, niin näette mikä on todellinen ikänne.

    Nostokoukku

    Pohjois-Karjala projekti osoitti sen, että alueen ihmisillä saattoi olla perinnöllinen alttius sydän- ja verisuonitauteihin. Söivätkö he lihaa ja rasvaisia maitotuotteita enemmän kuin esim. Pohjanmaalaiset?

    Maustaminen on keinotekoista tympeältä maistuvan ruoan käsittelyä. Miksi esim. etelämaalaiset ihmiset lisäävät ruokiinsa niin tulisia mausteita, että ensimmäisen suupalan jälkeen suu on kuin tulessa ja seuraavilla ei maista yhtään mitään? Siksi, että mausteilla peitetään ruoan raaka-aineiden pilaantuminen. Sitten naama punaisena hikikarpalot otsalla kehutaan sörsseliä herkulliseksi. Itse käytän lihana vain riistaa. Mausteeksi riittää voi ja suola. Riista on kerännyt ruokansa mukana luonnosta lihaansa aivan riittävästi mausteita.

    käpysonni

    Elän mieluummin 10 vuotta vähemmän nauttien hyvästä ruuasta ja juomasta, kuin  kitkuttelen 10 vuotta enemmän kasvispainotteista ruokaa syöden ja vettä juoden.

    Tolopainen

    Karjalalaisilla on geneettinen taipumus korkeaan kolesteroliin, eikä sitä saa alas kuin lääkkeillä. Ruokavalio auttaa vähän mutta ei riittävästi. Aiemmin kun lääkehoitoja ei ollut, miehet kupsahtelivat 50v paikkeilla.

    Kyllä sen jumpalla huomaa, ketkä ovat olleet lihapatojen ääressä, puuskuttavat ja hikoilevat.

    Nostokoukku

    Yhdessä Pohjois-Karjala projektin kanssa seurattiin vertailuryhmänä Iniön saaren asukkaita. Saaren asukkaiden ruokavalio oli kaikkein lähimpänä tuolloisia suosituksia. Saarelaisten kolesteroliarvot olivat kuitenkin huomattavasti korkeammat kuin suomalaisten keskimäärin.

    Tolopainen

    Pohjois-Karjala projekti on ollut suuri menestys, miesten odotettavissa oleva elinikä oli tuolloin Pohjos-Karjalassa alle 65v. Olisiko vain pitänyt jatkaa samaa latua ja  jättää väestö heitteille. Tietämättömyys oli vielä suurempaa kuin nykyisin terveellisistä elintavoista. Eläinrasvojen käyttö on vähentynyt huomattavasti, kukaan ei enää laita leivälle voita ja juo punaista maitoa.

    Kalle Kehveli

    Saarelaisten kolesteroliarvot olivat kuitenkin huomattavasti korkeammat kuin suomalaisten keskimäärin.

    Suomessa kokonaiskolestroli pitäisi olla alle 5, norjassa alle 7!

    Suomessa syötetään valtavasti turhaan kolestrolilääkkeitä, kun lääketehtaat on saaneet suosituksen lobattua viiteen.

Esillä 10 vastausta, 27,571 - 27,580 (kaikkiaan 27,587)