Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 25,871 - 25,880 (kaikkiaan 26,507)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • narisija

    Tämä on sitä ryssän todellisuutta…

    Kyllä varmaan, mutta ikävä kyllä myös täällä karua todellisuutta.

    Visakallo

    Metkaan kuluu rahaa 30 miljoonaa, mutta tiedämmekö oikeasti, paljonko Suomen Olympiakomitea kaikkiaan kuluttaa yhteiskunnan ja yritysten lahjoittamaa rahaa? Metkalla saadaan sentään jotain tuloksiakin aikaiseksi.

    tamperelainen

     

     

    SUOMI VÄÄRIN PERUSTEIN EU:N NETTOMAKSAJA

    (Kauppalehden pääkirjoitus 8.8.2024)

    Suomen ensi vuoden talousarvioneuvotteluja käydään tiukkaakin tiukemmassa tilanteessa. Valtiokonttori kertoi maanantaina, että valtionvelka oli noussut heinäkuun lopussa jo 166,9 miljardiin euroon – seitsemässä kuukaudessa kasvua 10,7 miljardia euroaVelkainen Suomi on kuitenkin eurooppalaisen tulkinnan mukaan rikas maa. Suomen kuten muidenkin jäsenvaltioiden EU-maksut perustuvat pääsääntöisesti kunkin maan bruttokansantuloon (bktl), arvonlisäveropohjaan ja kierrättämättömään muovipakkausjätteeseen.
    Valtiovarainministeriön viimeisimmän eli viime syksyn laskelman mukaan Suomen maksut kansallisesta talousarviosta EU:lle olivat 2 307 miljoonaan euroa ja EU:sta saadut tulot 1 773 miljoonaa euroa vuonna 2022. Nettomaksu unionille oli 798 miljoonaa euroa. Asukasta kohden laskettuna maksu oli 144 euroa.Nettomaksu kuvaa karkeasti jäsenvaltion EU:lta saamien tulojen ja EU:lle tilitettyjen maksujen erotusta. Suomi oli yksi yhdeksästä jäsenmaasta, jotka käytännössä rahoittavat nettona kaikkien 27 jäsenmaan saamia EU-tukia. Toki jokainen maa laittaa asiassa kortensa kekoon, mutta 18 maata maksaa vähemmän kuin sieltä saa.
    Oikeastaan häpeällisintä koko maksujärjestelmässä on se, että EU:n rikkain maa Luxemburg ei ole nettomaksaja, vaan suuri nettosaaja.
    >Ministeriön perusteena on se, että Suomi maksaa enemmän kuin saa, koska on keskimääräistä vauraampi jäsenmaa. Tämä koskee niin EU:n 807 miljardin euron elpymisvälinettä kuin EU:n budjettia yleensäkin, ”sillä unionin perusperiaatteisiin kuuluu elintasoerojen kaventaminen”.
    Ongelmana on vain se, että bktl-luku antaa käsityksen maan kansantalouden koosta ja tuloista, mutta se ei aina välttämättä mittaa maiden vaurautta tai elintasoeroja.
    Tämä vaurauden ja kansantalouden koon välinen epäsuhta tuli jälleen kerran hyvin esille sveitsiläisen <pankin vuosittaisessa kansainvälisessä varallisuusraportissa. Sen mukaan suomalaiset ovat maailman 23. varakkaimpia 87 878 dollarin mediaanivarallisuudessa mitattuna, mutta keskiarvovarallisuudella ei Suomi päässyt edes listallePetteri Orpon (kok) hallituksen pitäisi nyt systemaattisesti tehdä työtä EU:n jakopolitiikan- ja vastuiden muuttamiseksi. Vähintään pitää saada jonkinlainen miksaus bkt:n ja jäsenvaltioiden kansalaisten todellista vauraudesta, mikä toimisi maksatusten ja vastuunoton pohjana.

    Selvästi, oikeastaan moninkertaisesti, varallisuutta Suomen kansalaisia enemmän on keskimäärin niin Luxemburgin kuin kaikkien Pohjoismaiden, Hollannin, Belgian, Ranskan, Italian, Saksan, Espanjan ja Itävallan kansalaisilla.
    jos otetaan vielä euron ostovoima huomioon, ero varallisuuden ja käytettävissä olevien tulojen suhteen korostuu vielä enemmän.
    Petteri Orpon (kok) hallituksen pitäisi nyt systemaattisesti tehdä työtä EU:n jakopolitiikan- ja vastuiden muuttamiseksi. Vähintään pitää saada jonkinlainen miksaus talouden koosta ja jäsenvaltioiden kansalaisten todellista vauraudesta, mikä toimisi maksatusten ja vastuunoton pohjana.
    Tämä pitäisi saada tehtyä ennen kuin EU:ssa lähdetään edes keskustelemaan mahdollisesta yhteisestä velasta.

    Oikaisu 10.8.2024 klo 13.32: Korjattu aiemmin tekstissä ollut virheellinen lyhenne bkt oikeaan muotoon bktl sekä muotoiltu uudelleen kohdat, joissa viitattiin bkt:hen.

     

    narisija

    Edellä harvinaisen paljon asiaa.

    Kalle Kehveli

    Suomen pitäisi välittömästi irtautua tuosta kuppaavasta natsi-hallinnosta.

    Metät kunnossa!

    Pari ryssän trollia edellä innokkaasti kommentoi…..On varmasti ihan asiaa pitää keskustelua yllä millä perusteella jäsenyyttä maksetaan ja mitä sillä saadaan.

    Ryssän haukkumat Britit ovat hyvä esimerkki siitä, että tehdään asioita ennen kun oikeasti on näkemys mihin se johtaa. Briteistä tällä erää enemmistö olisi jo liittymässä takaisin EU:hun.

    Kalle puhuu natseista, mutta ei tunnu tietävän tuon taivaallistakaan mitä natsi konkreettisesti merkitsee ryssän propagandan ulkopuolella. Helppo se on toki leukoja louskuttaa. Onhan se hyvä, että meillä on tarinan kertojia kaikista yhteiskuntaluokista. Ryssilläkin olisi ilman kuppaavaa johtajaa ollut erinomaiset edellytykset vaurastua runsaasti. No, eihän toki aina voi voittaa…

    Tolopainen

    Ei se tietenkään ole EU:n vika, että Suomessa ei ole talouskasvua ja kohta väestöstä on puolet eläkkeellä tai julkisen sektorin palveluksessa. Miten vajaa 500000 yksityisen sektorin veronmaksajaa ja yritystä voisivat kaiken sen ilmaisen hyvän maksaa, jonka poliitikot ovat äänestäjille järjestäneet.

    Opiskelijoille ei riitä, että opiskelu on ilmaista, valtion pitää lisäksi maksaa lisäksi eläminen ja asuminen.

    Eläkeläisille maksetaan eläkkeen lisäksi asumistukea ja suurin osa lääkkeistä. On lisäksi ilmaista kela taksikyytiä, jos on liikkumisongelmia. Kun on vuosikymmeniä lisätty kaikenlaisia tukia, kuorma on kasvanut liian suureksi. Maksutulo voi pienentyä nopeasti mutta kulut kasvaa joka vuosi.

    Sotemenot on niin iso kiviriippa, että nykyinen järjestelmä on tiensä päässä, ennenkuin on alkanutkaan. Hoitotakuut takaavat yksityisille palveluntarjoajille satojen miljoonien vuositulot. Kun poliitikot alkavat hoitaa asioita, lopputulos on yleensä kallis ja huono. Sairastunut ihminen on hyvin heikoilla nykyjärjestelmässä, jos lääkäriin pääsyä pitää jonottaa kaksi kuukautta, jos nykyisin ei pidä huolta omasta terveydestään, järjestelmä ei sitä ainakaan tee. Kun järjestelmä on tehoton, se tuo paljon hoidettavia ongelmia ja aiheuttaa lisää hoidon tarvetta, on syntynyt loputon kierre, eikä hoitojonoja saada purettua. Se tapahtuu hautausmaiden kautta. Kahden kymmenen vuoden kuluttua ihmetellään, mitä tehdään Pohjois-Suomen tyhjille sairaaloille ja hoitolaitoksille, kun väestömäärä on romahtanut.

    Apli

    Tolopainen puhuu asiaa, Suomen isoin ongelma on että talouskasvua ei ole ollut todella pitkään aikaan, ja vaikka poliitikot sitä mielellään ennustaa tulevan ehkä ensivuonna, jäänee se haaveeksi.. Ns paljon puhuttu vihreästä  siirtymästä on tulossa suutari… Ukrainan sodan suhteen puheeksi tullee sotaan kelpaavien Ukrainalaisten miesten pakkopalautus kotimaahan ja rintamalle, varmasti jokaisessa eu maassa.. Virossa siitä on jo ollut puhetta, näin saadaan rintamalle lisää joukkoja joita se kaipaa kipeästi.

    narisija

    Ei suinkaan Suomen kurjistuva tilanne EU:n ja euron vika ole, itsehän niihin hakeuduttiin. Niin että katellaan peiliin vain, sekä otetaan kiitollisina vastaan kaikki mitä ylhäältä annetaan (syötetään), niinkuin suuri osa tuntuu tekevänkin.

    A.Jalkanen

    Meillä ei ole tietoa siitä kuinka tilanteemme olisi kehittynyt samana ajanjaksona EU:n ulkopuolella. Nyt olemme ainakin päässeet mukaan EU:n rahoittamiin tutkimus- ja kehitysohjelmiin ja yhteismarkkinoille. Matkailijoiden on helpompi tulla Euroopasta, kun ei tarvitse vaihdella valuuttaa joka rajalla.

Esillä 10 vastausta, 25,871 - 25,880 (kaikkiaan 26,507)