Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 23,331 - 23,340 (kaikkiaan 26,555)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Nuakka

    Kyllä nyt olisi  sirppiliiterin somekurssilla kannattanut paneutua määrän sijaan laatuun, moneen ketjuun ehditään sormet sauhuten kirjoittamaan suloisessa sekamelskassa natsi siellä, natsi täällä. Suoraan kopioitu itänaapurista jossa natsi on yleisnimitys kaikelle ei-putinistiselle.

    Reima Muristo

    Kurki on tapansa mukaan pihalla kuin lumiukko.
    Sana natsi tulee nimestä Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei NSDAP eikä päinvastoin.
    Italian fasistien kanssa molemmat ovat äärioikeistolaisia, joku kiilusilmä sitten voi nähdä siellä demarin.Fasistit vastustivat sekä liberaalidemokratioita että kommunismia.

    Nu akka sitten ei ymmärrä että Saksassa natsi merkit ja eleet on kiellettyjä, samoin taitaa olla Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa sekä Israelissa. Suotta selitellä että se oli vitsi tai vahinko, heh heh.

    Tolopainen

    Jenkit valitsivat avun kohteeseen kommunisti siat toisen maailman sodan aikana ja vieläkin näemme, että ei olisi pitänyt. Ryssät olisi pitänyt jättää ilman aseapua tappelemaan saksalaisia vastaan. Nyt Venäjä olisi huomattavasti heikompi. Kommunistien tuhoaminen oli Hitleriltä täysin oikea suunnitelma. Venäjästä on ollut suurta vahinkoa Euroopalle koko sen historian ajan eikä sieltä militarismi ole mihinkään kadonnut. Demokratiaa Venäjästä ei koskaan tule. Se olisi aivan liian monimutkaista yksinkertaisilla ryssille. Palava Venäjä olisi parasta mitä Euroopalle on tarjolla.

    Miksi tuota Gazaa ei saisi hävittää, ei siitä koskaan mitään tule, arabiväestö menköön sieltä arabimaihin, joihon he kuuluvatkin. Sikiävät kuin kärpäset pienellä maakaistalla ja pöpisevät allahista ja sotivat vuodesta toiseen kunniallisia ihmisiä vastaan. Nyt mitta on tullut täyteen.

    Nuakka

    Nyt löysi team sirppiliiteri totuuden jyvän, selittääkö Saksan pidättyvyyden Ukrainan aseavusta Putinin syytös Zelenskyn natsismista? Pelätään että kahjo diktaattori pahoittaa mielensä jos annetaan Ukrainalle kättä pidempää.

    Kurki

    ”Palkat laskivat vuosien 1933 ja 1938 välillä noin 25 prosenttia. Ammattiliitot kiellettiin, kuten myös kollektiivinen kaupanteko ja oikeus lakkoiluun.

    Tuolloin 1930-alussahan elettiin suurta lamakautta. Miten ne palkat Suomessa olisi saatu nousuun. Ehkäpä Muristo kertoo.

    Totta kai tuolloin 1930-luvun alussa ay-liike piti kieltää ja hyvä niin. Kansalaisodassa hävinneiden kommunistitien revanssihenki löysi kanavan, sillä kommunistit valtasivat sosiaalidemokrattien perustamat ay-liikkeet kommunismi tavoitteena Suomeen. Siitä lähtien kommunistit ovat taistelleet kommunismin puolesta sosiaalidemokraattisessa ay-liikkeessä milloin vahvempana milloin heikompana. Vasta 1970-luvun alussa Venäjän suuurlähettilään Aleksei Beljkovin tuella kommunistit saivat pahan yliotteen sosiaalidemokraateista SAK:ssa.  Se näkyi Kekkosen ajamassa matalassa tulopolitiittessa ratkaisussa, jonka muu ay-kenttä hyväksyi, mutta ei SAKn suurimmat liitot metalli, paperi ja rakennusala. Ne asettuivat vastustamaan UKK-sopimusta  yhdessä suurlähettiläs Beljakovin kanssa, vaatien maksimaalisia palkankorotuksia Beljakovin itsensä kehittämän opin mukaan, jossa piti sabotoida Suomen taloutta ”kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla”, että saataisiin Suomeen kommunistiselle vallankaappaukselle otollinen tilanne.

    Kommunistien valtapyrkimykset alkoivat näkyä syksyn (1970) mittaan yhä enemmän. Taustalla suurlähettiläs Beljakov oli ollut hyvin aktiivinen. Hän oli aloittanut vähemmistökommunistien näkyvän tukemisen. Hän antoi myös jatkuvasti yksityiskohtaisia neuvoja kommunisteille siitä, miten ajankohtaisiin poliittisiin asioihin tulisi suhtautua. Erityisesti työmarkkinakysymykset olivat kiinnostuksen kohteena, sillä vallitsevien vallankumousoppien mukaan yhteiskunnan sisäiset suhteet oli saatava kärjistymään äärimmilleen. Pyrkimyksenä oli vallanottamiselle otollisen yleislakkotilanteen aikaansaaminen.

    http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2010/05/

    Kekkonen vihelsi tuolloin pelin poikki ja karkoitti Beljakovin, mutta beljakovilainen aate ei ole hävinnyt mihinkään, vaan on pikku hiljaa hivuttanut aina tilaisuuden tullen Suomen talouden sabotointia (kukapa ei suuria palkankorotuksia haluaisi) sen jälkeen vuosikymmenten ajan. Nämä kaski megalamaa, josta Suomen talous ei vieläkään ole toipunut, 1990-alun lama ja finanssikriin ajoittuva lama, joka jatkuu edelleen, olivat suoraan beljakovilaisesta käsikirjasta, jota nykyinen hallitus nyt yrittää lakkauttaa, että Suomi vapautuisi tästä Aleksei Beljakovin ay-luomuksen kurimuksesta.

    Kaikki tuki nykyiselle hallitukselle.

    Rane

    Graafista näkee miten lakkoilu väheni Suomessa radikaalisti kun neuvostoliitto ja sen vaikutus/rahoitus katosi ay-liikkeeltä ja erityisesti kommunisteilta.

    Roope Uusitalo X:ssä: ”Kuvakin mukana, viimeinen vuosi on 2022 ja silloinen piikki kai lähinnä kunta-alan lakkoja https://t.co/qk51rwAx7E” / X (twitter.com)

    Visakallo

    90-luvun alussa loppui Neuvostoliiton avun lisäksi myös kotimainen rahoitus, kun punapääoma romahti. Myöhemmin Venäjä on kyllä jatkanut tietynlaista kohdennettua rahoitustaan, mutta siitä saadaan tarkempaa tietoa vasta kun aikaa kuluu riittävästi.

    Nuakka

    Viimeisiä taistoja nähdään, ay myynyt kojamoa pois tajutessaan verovapaan osingon lopun häämöttävän ja jäsenistön vähenevän. Näillä rahoilla nyt pullistellaan.

    Visakallo

    Teollisuuden ilmoitus palkanmaksun keskeytyksestä taisi yllättää ay:n johdon housut kintuissa. Ne ei olekaan aivan pikkusummia, jos jäsenistölle aletaan maksaa korvauksia menetetyistä palkoista.

    A.Jalkanen

    ”Kyseessä kuitenkin on ihminen, joka on pyrkinyt väärentämään vaali­tuloksen ja ylipäätään rapauttamaan ihmisten uskoa demokratiaan. Ja samaan aikaan on totta, ettei presidentti yksin voi suistaa maata raiteiltaan edes liittolaistensa ympäröimänä. Instituutiot kestivät viimeksikin.” (HS jutussa Mitä Trump tekisi?)

    Istituutiot kestivät kyllä jenkeissä, mutta Venäjällä eivät kestäneet, vaan ovat täysin presidentin taskussa. Miten kestävät toisen Trumpin kauden, ja miten Eurooppa kestää sisäänpäin käpertyvän USA:n, joka irtaantuu ilmastonmuutoksen vastaisista ponnisteluista ja rajoittaa Kiinan valtapyrkimyksiä (viimeinen osio varmaan ihan viisas). Ehkä kannattaisi viritellä EU:n yhteistä puolustusta pikapuoliin.

Esillä 10 vastausta, 23,331 - 23,340 (kaikkiaan 26,555)