Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

  • Tämä aihe sisältää 26,473 vastausta, 156 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 minuuttia sitten Rane toimesta.
Esillä 10 vastausta, 23,011 - 23,020 (kaikkiaan 26,475)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Rane

    Eli WHO:n tilastojen mukaan Suomessa on 14,5 hoitajaa/1000 asukasta.Tanskassa on 9 hoitajaa/1000 asukasta ja siellä on hoitajia ja lääkäreitä yhteensäkin vähemmän kuin meillä pelkkiä hoitajia. mistä ero johtuu?

    arto

    Ikäjakaumasta. Suomessa suuret ikäluokat ovat nyt vanhoja.

    Tolopainen

    Se johtuu tehottomuudesta ja turhista sairaaloista ja terveyskeskuksista. Meillä on satoja tyhjiä leikkaussaleja ja potilaspaikkoja. Keskussairaalat on jaettu lukuisiin pieniin yksiköihin, joissa on oma johto-organisaatio ja budjetti. Ennen terveyskeskukseen mentiin ilman soittelua, nykyisin joutuu kuulusteluun ennenkuin saa ajan. Tuosta kuulustelusta ei ole mitään hyötyä, ne tiedot ei mene mihinkään, vastaanotolla lääkärille pitää kertoa oireet uudelleen.

    A.Jalkanen

    Kuulin radiosta että jos tekee itselleen omaolo-palvelussa hoidon tarpeen arvion niin tiedot tallentuvat johonkin järjestelmään.

    https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot

    Palvelun etusivulla myös sähköinen terveystarkastus ja muuta tietoa.

    arto

    Hyvä esimerkki meiltä lasten hampaitten oikomishoito. Vaatii siihen koulutetun hammaslääkärin meidän hoitolassa semmoista nyt ei ole lopetti säästöistä sen. Nyt joutuvat käymään 200 km päässä tarkastamassa onko hoito tehonnut taksilla käyvät ja sote maksaa. Heitä on sitten paljon .5 kaupungin lapset. Omasta mielestä tuo ei säästä.

    Tolopainen

    Onko se järjestelmän vika, jos joku haluaa asua syrjäseudulla. Ei siellä koskaan ole saman tasoisia terveyspalveluja kuin yliopisto sairaalan lähettyvillä. Elinikä todennäköisesti syrjäseudulla tulee jäämään lyhyemmäksi huonompien terveyspalvelujen takia, kun hoitoonpääsy viivästyy.

    Kalle Kehveli

    Kyllä minä komppaan Tolopaista täysin terveydenhoidon kohdalla. Asuinpaikkakin jo taloudellisista syistä kannattaa valita läheltä palveluja.

    A.Jalkanen

    Miten sotealueilla lasketaan nuo säästöt? Oletetaanko että jostain terveyskeskuskiinteistöstä tai lääkäristä luopuminen tuo nettosäästöä. Lääkäri tarvitsee kuitenkin vastaanottotilan myös siellä isommassa keskuksessa ja potilaiden kuljetuskustannukset päälle. Pieniä lapsia ei voi laittaa yksin taksilla hammaslääkäriin, vaan tarvitsevat aikuisen saattajaksi, joten vanhemmille tulee poissaoloja töistä.

    mehtäukko

    ”..Onko se järjestelmän vika, jos joku haluaa asua syrjäseudulla..” Se on perusvapaus ja pitemmän jatkumon tulosta.

    Muutokset johonkin muuhun tapahtuvat luonnollista reittiä. On absurdia vaatia muutoksia asuinpaikkoihin, kun tämän yhteiskunnan rakenteiden korjausliikkeisiinkin suhtaudutaan mafiamaisen lakkoliikkeen vastustuksella.

    Tolopainen

    Kun Suomi on jaettu 300 kuntaan, pitäisikö joka kunnassa olla terveyskeskus. Saattaa olla tilanne että oman kunnan keskustaan on matkaa kymmeniä kilometrejä, mutta viereisen kunnan keskukseen muutama kilometri, mutta palveluja ei voi käyttää kuntarajan takia.

    Alle kouluikäiset lapset eivät mene yksin millekään lääkärille edes kaupungissa.

    Jokainen voi asua missä haluaa, mutta silloin on hyväksyttävä syrjäseuduilla huonommat palvelut kuin keskuksissa.

Esillä 10 vastausta, 23,011 - 23,020 (kaikkiaan 26,475)