Keskustelut Luonto Marjanpoiminnassa riittää valvojia, mutta ….

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
  • Marjanpoiminnassa riittää valvojia, mutta ….

    Merkitty: 

    Luonnontuotealan toimialajärjestö Arktiset Aromit ry:n toiminnanjohtaja.

    Hänestä haastattelu ja juttu metsälehdessä.

    Yle pistää paremmaksi marjanpominnasta.

    Jas Ylellä Poliisi kertoo, että epäiltyjä on useita, ja asiassa on edelleen selviteltävää. Neljä henkilöä on vangittuna ja yksi vangituista on Artic Group -yritysten sotkamolainen toimitusjohtaja.

    Nämä jutut eivät liity toisiinsa mutta onhan se hienoa että suomeen tuodaan ns kusetettavaksi ulkomaalaisia.  Onneksi sama systeemi ei toimi taimikonhoidoissa, vai toteutuuko lähes samalla tavalla?

    Moraalisilla ja eettisillä arvoilla ei ole mitään merkitystä vissiin Suomemme maassa, ihan samanlainen arvomaailma kuin itäisessä naapurissamme.
    <div id=”gform_wrapper_70″ class=”gf_browser_gecko gform_wrapper gform_legacy_markup_wrapper gform-theme–no-framework subscribe-newsletter_wrapper subscribe-newsletter–article_wrapper js-article-newsletter_wrapper” data-form-theme=”legacy” data-form-index=”0″></div>
    <footer class=”article__footer entry-footer js-article-footer”>
    <div class=”article__meta-container”>
    <div class=”article__meta article__meta–theme”></div>
    </div>
    </footer>

  • Soikkal

    Suurin osa muualta euroopasta suomeen tullut marjojen poimintaan haluaisi kerätä marjoja ja tehdä töitä 6-7 päivänä viikossa jos sitä olisi. Eivät tule vapaa-aikaa viettämään ja elämään vaan tekemään rahaa ja sitten kotiin.

    Varmasti näin, vaan ongelma taitaa olla, ettei näillä ahkerilla ole ollut mahdollisuutta sitä rahaa tehdä. Päätökset marjankeruuseen tulosta on kuitenkin poimija tehtävä, ennen kuinnsato on selvillä ja tosiasiallisesti marjoja poimiakseen on tyydyttävä siihen mitä kutsujayritys tarjoaa.

    Soikkal

    Näinpä mitä Visa kirjoittaa. Kaiken maailman muoti virtauksia metsätaloudessa tulee ja menee mutta perusasiat pysyy samana. Perusasiat kun ymmärtää ja osaa niin ollaan jo pitkällä. Loppuhan on sitten sitä yksityiskohtien viilaamista.

    Ihan mielenkiinnosta. Minkä kokoista yritystoiminnasta on kyse? Oma havainto on, että itsellisesti tai max 3 hengen yrittäjäporukassa toimivat metsuriyrittäjät, joilla munat eivät ole samassa korissa ovat suht tyytyväisiä tilanteeseensa ja pärjäävätkin kohtuullisesti. Vaan olenko ihan hakoteillä?

    Rane

    <p><p>Marjarahoilla on hankittu kymmeniä taloja Thaimaassa ja ainakin yksi Suomessa…</p><p>Lapsena pakkoliittoon naitettu pariskunta muutti 15 vuotta sitten Suomeen ja alkoi poimia marjoja – nyt he ostivat marjarahoilla talon (yle.fi)</p></p>

    Makarov

    Soikkali on ihan kärryillä. Minusta metsuriyrittäjyys olisi parasta vähän sivutoimisena muiden töiden ohessa. Sinun ei tarvisi niin hulluna paahtaa menemään vaan saisit välillä levätä. Samoin Fysiikka ja pääkoppa tykkää kun on monenlaista tekemistä.

    Minun historia on se että olen aina tehnyt metsätöitä eikä se minulle mikään ongelma ole olkoon kelikin minkälainen tahansa.  Vaikka tein metsuriyrittäjänäkin hommia useampia vuosia ja pidin työntekijöitä sekä tuöllistin metsuriyrittäjiä, niin koko ajan on ollut muutakin toimintaa ympärillä mikä on tuonut vaihtelua ja toimeentuloa. Nykyään hoidan ainoastaan omia metsiä, niitäkin aika ahkerasti mutta tähän kuuluu niin monenlaista että tulee pelkästä ryskämisestä mukavasti aina välillä taukoa.

    Makarov

    Semmosilla aloilla joilla kertyy pitkiä vapaita raivaustyöt voisivat olla hyvä lisä tienesteihin. Joku palomieshän esimerkiksi päivystää vuorokauden parikin. Sen jälkeen on monien päivien vapaat jolloin olisi aikaa jotain touhuta ja varmasti moni touhuaakin. Onhan noita monta muutakin alaa jossa kertyy pitkät vapaat. Saatas vähän mehtiä kuntoon suomalaisella työvoimalla kun porukka innostuisi.

    miksuliini65 miksuliini65

    Kaippa porukkaa on metsäduuniin kuin likasat Ja muu on kohdallaan työsuhteissa rupeaa olemaan Manuhakkuut taaksejäyynyttä aikaa Metsäkoneet kehittyynneet huimasti 10v AIKANA ei siinä paljon manumiehille maksajia.

    Visakallo Visakallo

    Meikäläisen nuoruudessa ei koulussa ammatinvalinnanohjauksessa edes tunnettu vaihtoehtoa yrittäjyys. Ohjattiin vain opiskelemaan mahdollisimman pitkälle, ettei vain joutuisi mihinkään fyysisiin tai muuten ”huonoihin” töihin. Tämän tien lopputuloksena meillä on nyt työttömiä tohtoreita, joista osa on  lopulta mennyt samoihin hommiin kauppakoulun käyneiden kanssa. Tästä viisastuneena nykyisin kouluissa myös yrittäjyys on aivan tasavertainen urapolku. Tämä on hyvin tärkeää nuorille, sillä eihän nykyisin ole olemassa niitä valmiita ”hyviä” työpaikkoja kuin vain osalle ikäluokasta. Yrittäjyys ei suinkaan aina takaa hyviä ansioita ja varmuutta leivästä, se on monesti unettomia öitä, rahapulaa ja stressiä, mutta se on aina kuitenkin mielekkäämpää kuin syrjäytyminen yhteiskunnasta.

    arto arto

    Omassa nuoruudessa kun yläaste loppu samana iltana tuli K kuru tepusta kyselemään töihin. Ihan kotiin asti. Oli soppari jo valmiiksi kirjoitettu.

    Nostokoukku

    Vantaalta löytyi rakennustyömaalta 20 väärillä tiedoilla ollutta rakentajaa. Olikohan heilläkin käytössä ”marjanpoiminnan” työehtosopimus?

    Soikkal

    Vantaalta löytyi rakennustyömaalta 20 väärillä tiedoilla ollutta rakentajaa. Olikohan heilläkin käytössä ”marjanpoiminnan” työehtosopimus?

    Haiskahtaa vähän, että onko ”kevytyrittäjyys” veivaus kyseessä. Eli on otettu tekijät töihin, mutta ”unohdettu” kertoa, että sivukuluistasi vastaatkin itse ja saman aikaan väitetty pääurakoitsijalle, että työntekijöitä ovat. Lie sama kuvio siis, kuin Sulkavuoren jätevesipuhdistamon työmaalla Tampereella?

    Valitettavasti tämä ilmiö ei taida olla mitenkään rakennusalan yksinoikeus. Maksetaan ”kevytyrittäjälle” tuntipalkkaa vastaava määrä ja ei kerrota, että joudut muuten kohta maksamaan vähän lisää.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)