Keskustelut Puukauppa Mäntytukin hinnassa 20 euroa eroa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
  • Mäntytukin hinnassa 20 euroa eroa

    Merkitty: 

    Kirjoitin tuon alla olevan kommentin tuolla pääsivulla olevan puunhintauutisen alle, mutta nyt en sitä enää löydä, että katosikohan se johonkin bittiavaruuteen?

    Kun jokunen viikko sitten sitä meidän, minun ja ”akan” metsätilakauppaa kyselin, niin nyt on edetty siihen, että sukulaisista kaikki ovat valmiita myymään kun hinta saadaan kohdalleen. Elokuun alkuviikolla tulee ammattilaiste lomalta niin saadaan vähän vauhtia hankkeeseen. Ollaan haarukoitu tuota kassan kuntoon saamista eli sitä rahaa millä tilakauppa saadaan toteutuettua, niin tuli vastaan iso kysymysmerkki puiden myyntihinnoissa. No tuossa on se selitys, mitä äsken tuolla etusivulla kirjoitin… että näin.

    Metsätilakauppa ”akan” kanssa suunnitteilla. Perikunnan tilaa yritetään saada lunastettua omistukseen. Olen lukenut täältä uutisia ja kommentteja ja muistakin foorumeista. Meillä on tarkoitus rahoittaa tilakauppa puita myymällä. Tutustuin metsänomistajaan joka ohjeita antoi puukaupan tekoon. Käski myymään huonon kelin aikaan maantien varret ja keskitalvella pehmeimmät paikat jne monta hyvää niksiä.
    Meillä on maat mäntykankailla niin että siinä mielessä ei ole niin jaksotuksen kanssa väliä.
    Mutta sitten varsinainen asia. Kun kertailtiin puun myyntimääriä mitä meillä on niin hän näytti omia puukauppa papereitaan ja niissä hinnat olivat kyllä ihan toisenlaisia kuin tässä tilastossa mitä nyt täälläkin jaetaan. Onko tuo miten todellinen hinnasto? Meillä kun on pääpuuna mänty ja paljon saa pylväitäkin niin kuutiohintana tuo 54,70 on suunilleen 20 euroa liian vähän verrattuna siihen mitä ”luottomies” oli kaupoissaan saanut.
    20 euron hintaero meillä tarkoittaa 10 hehtaarin lisäaukkotarvetta. Sitä ei mielellään tekisi, kun kuitenkin maisema haluttaisiin säilyttää mahdollisimman suurelta osin ehyenä.

    Onko mahdollista saada muiden puuta myyneiden kommentteja ja kertomuksia noista hinnoista? Mieluitenhan sitä myisi isolla hinnalla vähän kuin että halvalla paljon,
    niin jäisi jotain itselleenkin.

  • Jätkä

    Kysy tämän päivän hinnat MHY:n toimihenkilöiltä ja vaikkapa metsäfirman ostomieheltä.

    Metsälehden tilastossakin on tuorett hinnat toteutuneista puukaupoista.

    Jos hinnaksi pannaan 20 € kovemmat lukemat motilta, niin sellainen kauppa ei voi olla järkevä tehdä.

    marianne.minkkinen

    Hei Metsuri Holopainen!

    Kyseinen uutinen, jota etsit, on tässä:

    Uutisessa kerrotaan koko maan keskikantohinnoista. Hinnat vaihtelevat jonkin verran paikkakunnan mukaan.

    T: ylläpito

    Aimo Jortikka

    Tosi hyvä luottomies täytyy olla jos saa 20 euroa  yli keskihintojen. Ehkä sitten pylväistä saa, niistä ei niin tilastoja ole. Tukista realismia lienee 5 euroa yli noiden keskihintojen, jos on iso aukko hyvässä paikassa niin pitää saada kyllä kova hinta eli reilusti kutosella pitää alkaa ei kai ne kuitenkaan 70 euroa maksa?

    Jätkä

    Joskus takavuosina on ollut hinnat jopa yli 70 ecee, mutta kuten sanottu – hinnat ovat vain laskeneet vuosien ajan.

    Ei muutenkaan pitäisi laskea pilkun tarkkuudella puuston arvoa, vaan siitä pitää tehdä vähennys – sitä isompi, mitä isompi tila on kyseessä. Eihän esim kasvatushakkuuvaiheessa olevia metsiä voi parturoida sileäksi.

    Sellainen 30 % pois metsän teurastusarvosta.

    Metsuri motokuski

    Aika paljon noihin leimikon hintoihin vaikuttaa sijainti jalostuslaitokselta, jalostuslaitoksella kyseisen puulajin tarve, korjuukelpoisuus kelirikon aikaan kun muualta ei tahdo puuta saada ja sitten tiestön laatu leimikolle.

    Usein nämä huippuhinnat saadaan hyvälaatuisesta leimikosta ja vielä kun kyseistä puutavaralajista on tehtaalla pulaa. Varmaankin tuollainen 20 euron lisähinta kuutiota kohden ei ole realistinen ainakaan kaikkina ajankohtina.

    Jos puusta ei saa mieleistä hintaa niin kannattaa varmaan pohtia että myy vain sen verran kuin lainanlyhennyksiltään tarvitsee. Siirtää myyntiä odottamaan parempaa aikaa kun puusta saa mieleisensä hinnan. Olen joskus ostomiehille antanut myös hintahaarukan että jos kiinnostusta on niin noilla hinnoilla kauppaan päästään. Joskus on tullut soittokin kun jalostuslaitos on saanut suuren tilauksen ja puulle tulee kova tarve. Varastoonhan yhtiöt eivät tee mitään tai osta juurikaan puuta.

    Visakallo Visakallo

    Varmistitko aloittaja, ettei hinnat olleet kymmenen vuoden takaisia? Kyllähän minullakin on siltä ajalta kauppakirjoja ja mittaustodistuksia yli 80 euron tukkihinnoista niin kuusella kuin männylläkin. Pitäisiköhän ne laittaa oikein raameihin seinälle!

    Jätkä

    Tällä hetkellä näkyy päätehakkuuleimokoissa jäävän mäntytukit pystyyn, eli tarvetta sellaiselle tavaralle ei ole.

    Nyt ainakaan ei mäntytukin kohdalla kannata kaivella vanhoja kauppakirjoja. Eikä muuten kuusitukkileimikoidenkaan osalta.

    jees h-valta

    Taitaa joku nyt sekoilla alvillisen ja alvittoman puunhinnan kaas. Ei noin isoja eroja ole enää viimevuosien puukaupassa ollut.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Tilakaupan rahoituskuvioita kun laskeskelet,niin 60 euroa havutukki uudistushakkuu ja harvennuksesta 50.Nämä hinnat normaalirealiteettia,eurot mitä kiinolle saat yli,on sitten ,kauppamäärän.sijainin, markkinatilanteen ym kaupan kilpailuttamisen tuomaa lisää.

    Mitä tulee 80 e kuutiohintaan,voihan sen jostain erikoispuuerästä saada,mutta sillä ei ole kokonaisuuden kannalta merkitystä,koska yleensä rekkakuormakin nyssäkää ei tuppaa tulemaan.Kyllä minullekin ennen isännät kehuivat kovia hintoja saaneensa,mutta totuus oli toinen,eräskin oli myynyt valtavat siemenpuut ,joilla hinta oli kova,mutta kovilla oli saada tästä suuresta kaupasta yhtä rekkalastia täyteen.                              Eipä ole nykyään kehuskeleet,kun meikäläinen köyhänä miehenä joutuu tuhansia motteja vuosittain myymään ja edellä mainitsemani 50/ 60 € on kauppakirja hintoina yleensä olleet.No onhan jotain muutakin lisuketta tullut,mutta ei ne montaa euroa kokonaishintaa lisää.

    Jaksota myynnit 5-10 vuodelle,jolloin tulot jakaantuisivat tasaisemin,myös aukot/hoitotoimenpiteet.Ota lainaa tilakaupan rahoittamiseksi,korko edullinen,niin tekevät yleensä muutkin ja lyhentääkseen sitten myyvät puuta.Näin olen itsekkin toiminut,koska ei sitä valmistarahaa tuppaa isomman tilakaupan vertaa olemaan.

    jees h-valta

    Kupsalta täyttä asiaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)