Keskustelut Metsänhoito Männikön harvennus?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
  • Männikön harvennus?

    Mihin aikaan vuodesta, tai millasissa ympäristöolosuhteissa voi alkaa männikön harvennukseen (ensiharvennus, ei tukkia saatavissa) pelkäämättä sieni, tai itikkatuhoja?

  • Metsäkupsa

    Ennen oli isänpäivästä äitienpäivään turvallinen aika,mutta nyt ilmat lämmenneet, joten sekään ei tahdo päteä.Pakkaskelit parasta itiösienten torjuntaa,jolloin ei huolta ole,joskin usein lumet riesana metsuriharventajalla.

    tamperelainen

    Kesäinenmännikön hakkuu tarvitsee suojakäsittelyn yhä laajemmalla alueella,muistaakseni aiheesta on ollut kuntakartta Metlan sivuilla.

    Mielenkiintoinenkysymys on mikä on max paksuus kaataa puu ilman
    kesäaikaista käsittelyä.Aikaisemmin max paksuus oli 10cm,nyt se on
    ilmeisesti alennettu 5cm:n .Mikähän on viimeinen totuus ?

    Olen aikaisemmin perännyt Metlalta syksyn keväin sieni-itiötiedotteita,nämä parantaisivat metsän terveyttä.Metla on halunnut kuitenkin panostaa enempi vihervassujen ”puunhalaukseen”

    A.Jalkanen

    Varmaan se aika vuodesta, kun päivälämpötila on pakkasella, on turvallinen. Eikä mikään estä hankintahakkaajaa käsittelemästä kantoja torjunta-aineella; silloin voi hakata lämpimälläkin kelillä.

    Ötökkävaara on vain keväällä, eli silloin kun kaarnakuoriaiset parveilevat huhti-toukokuussa. Talvella kaadettu puutavara kerää keväällä itseensä kuoriaisia, joten ne olisi ajettava tehtaalle kesä-heinäkuussa, ellei niitä ole jo talvella ehditty laittaa kaukokuljetukseen. Parveiluajan jälkeen, eli kesästä lähtien, kaadettu puutavara saa olla varastoituna seuraavaan kevääseen saakka ilman riskiä.

    tamperelainen

    Yksitotuus taitaa olla:Vrk:nkeskilämpötilas alle+5C,pitäisi sieni-itiöiden lisääntyminen estyä.Pitäisi kuitenkin ottaa silloin huomioon varsinkin eteläiset,pitkätkin tuulikulkeumat.Keväällä motot aloittaa torjunnan kun vedet pysyvätsulina

    Kyllä hankintamiehellä kantojen käsittely aiheuttaa ajanhukkaa,joten ei sitä ihan huvikseen viitsi tehdä ja maksaa tuo urea ad 1,5e/l

    Kaataja

    Eli mäntyä koskee samat ”säännöt”, kuin kuustakin. Noh, sitten odotellaan.
    Kiitos vinkeistä!

    Hyöteikkö

    Tuo isänpäivästä äitienpäivään on se nyrkkisääntö männikön pystykarsintaan. Ensiharvennus siihen aikaan kun maasto kestää koneet. Pääasia on, että pinoja ei jätetä makaamaan tien varteen kesän yli.

    Visakallo

    Tuo isänpäivä marraskuun alkupuolella tahtoo nykyisin olla ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa vielä liian aikaista männikön pystykarsintaan.
    Silloin voi vielä olla melko lämpimiä vesisateita.
    Se on myrkkyä juuri pystykarsitulle männikölle.
    Olen aloitellut pystykarsinnan vasta tammikuulla.

    Jätkä

    Mitä te sekoilette? Pystykarsinta ja männyn harvennus ovat kaksi aikalailla eri asiaa.
    Pystykarsinnasta sen verran, että etelä-suomessa karsinnan voi aloittaa Helmikuun 1 päivänä ja lopettaa syyskuun 15 päivänä. nila-aikana hyvin varovaisesti. Syksyllä ei oksantynkä enää pihkotu ja syyshaavakka iskeytyy avonaiseen tynkään.
    Mäntyjen kantoja harvennushakkuussa ei käsitellä millään – koskaan!

    suorittava porras

    #”Mäntyjen kantoja harvennushakkuussa ei käsitellä millään – koskaan! ”#

    stop stop stop… Kyllä käsitellään ! Taitaa olla jo seitsemäs kontti
    (kontti=1 000 litraa) ureaa menossa tänä kesänä männiköiden harvennuksella . Aika pohjoisessa ollaan , jos käsittelyä ei vaadita .

    Jätkä

    Kun te sitä ureaa lotraatte männyn kantoihin, niin minkä nimistä tautia te luulette sieltä torjuvanne. Kuusen tyvilahoako?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)