Keskustelut Metsänhoito Männiköiden kesähakkuut

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
  • Männiköiden kesähakkuut

    Metsäuutisissa on tutkijan näkemys kuivahkojen ja kuivien kankaiden männikköjen kesähakkuiden vaikutuksista tyvitervastaudin leviämiseen.
    Muuten kesäkorjuukelpoiset männikötkin olisi parempi korjata vasta talvikeleillä, jotta kasvu ei heikkenisi ja sama ongelma
    saattaa koskea myös turvemaiden männikköjä.
    Kesäkorjuuseen sopivia on ilmeisesti vain tuoreen kankaan männiköt tai sekametsät.

  • Apli

    Kuiva kesä tai kevät tai syksy niin kuin nytkin ollut niin, minusta ihan parasta aikaa männiköiden ja koivikoiden hakkuulle, talvella sitten kuusikot. Maat kantaneet koneita hyvin, tosin märkä jakso lähestyy ja samoin talvi toivottovasti. Nykyään talvet on niin lyhyitä että jos nykyinenkään metsäteollisuus halutaan pitää suomessa niin kesähakkuita tarvitaan ja paljon, puhumattakaan jos sellu investoinnit toteutuu kaikki.

    Puuki

    ” Puuki arvelee, että ”Olisiko Kanadan metsänhakkuutavan ero syynä tyvilahon vähäisyyteen siellä (?). Kokoruonkoina juontavat yleensä puut ja harvennushakkuita tehdään ainakin vähemmän kuin täälläpäin.” Kokorunkokorjuu kyllä kolhii pystypuita tavaralajimentelmään verrattuna pahemmin. Olisiko taustalla vallan erilainen metsätalouden kokonaiskuva verrattuna Suomen satakunta vuotta vallinneeseen suhteellisen intensiiviseen tehometsätalouteen?! ”

    Niin, jospa siellä tehdäänkin vain avohakkuita. Niissä ei puiden kolhiintuminen juuri haittaa. Metsätalouden kokonaiskuva on hyvinkin erilainen. Sukulainen oli aikoinaan töissä metsäkoneita korjaamassa Kanadassa. Kertoi että karhut saattoi joskus häiritä korjaustöitä metsässä.

    Minusta nämä tyvilahojen torjumiseen liittyvät asiat ei ole mitään ”oman edun ankaraa maksimointia” ollenkaan
    vaan päinvastoin ”yhteisessä veneessä ” olemisen osa-vastuun ottamista , johon kuuluu myös tulevaisuuden puun kasvun turvaaminen.
    Olen ollut huomaavinani että oman edun ankaraan maksimointiin metsäpuolella on yleisemmin syyllistyneet ihan jotkin muut tahot kuin metsänomistajat.

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)