Keskustelut Metsänhoito Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 108)
  • Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

    Ongelmana VT maapohja,paikoitellen jäkälä-kanervakangasta,paikoitelleen suopursua kasvavaa pohjaa.Maa-aines melko hienojakoista.Kaivurilaikutus-mätästys käsittely tehty.Istuttaen vaiko kylväen uudistus?Vai pitäisikö osa kylvää ja tietyt kuvion kohdat istuttaa?

  • A.Jalkanen

    Männyn konekylvöä uhkaa äestyskoneiden häipyminen markkinoilta. Luulisi että männyn siemenpuustoja ja kylvöaloja olisi niin paljon, että noita vielä kannattaisi valmistaa. Tilalle on tarjolla kylvöön varustettu erikoiskone.

    http://www.metsalehti.fi/artikkelit/saastoa-siemenissa-ja-pitempi-kylvokausi/#23e3039d

     

    Jean S

    Sopiiko se arginiini männyllekin?

    Puuki

    Luin vasta nyt tarkemmin ap:n. Istutus sopii tuohon paremin kuin kylvö koska on mätästetty eikä  laikutettu. Mutta lienee jo aikoja sitten tehty homma. PS Niin olihan siellä laikutustakin tehty , joten molempi parempi.

    aegolius

    >Sopiiko se arginiini männyllekin?

    Olen lukemastani ymmärtänyt, että parhaat tulokset saadaan nimenomaan männyllä, mutta ei kuusi paljonkaan huonommaksi jää. Tutkimusten mukaan arginiinifosfaatti edistää nimenomaan juuriston kasvua ja taimi saa sen vuoksi paremman alun. Johtuuko tuo parempi kasvu siitä, että taimi pystyy arginiinin avulla käyttämään tehokkaammin maaperässä olevaa typpeä?  Ilmeisesti jo puolet kaikista Ruotsissa istutetuista taimista saa arginiinia kaverikseen. On hyvä, että Lukekin aloittaa asian selvittelyn viimein.

    Arginiini sinänsä on kait samaa aminohappoa kuin mitä urheilijat käyttää. Taimille se annetaan arginiinifosfaattina.

    Tolopainen

    Näyttää kuusiin tulevan valtavat määrät käpyjä tänä kesänä. Yhden ison kuusen siementuotanto riittäisi hehtaarille. Miksi luonto näin tuhlaa resursseja.

    Visakallo

    Suuri käpymäärä kuusissa ja männyissäkin näkyi lisänneen ainakin täälläpäin myrskytuhoa. Metsät ovat paikoitellen kuin lumituhon jäljiltä, eli latvat poikki.

    Tolopainen

    Se on ongelma tuossa höttöpuun kasvatuksessa, että runko on hauras.

    Apli

    Nyt kun päätehakkuut saatu päätökseen, ajatus olisi kokeilla ensi kesänä hieman harvempaa istutusmallia eli 1500kpl/ha kuusentaimia, yleensä laittanut 1800-2000 onko kokemuksia? Tarkoituksena sekametsä ja OMT ja keski-suomi jyväskylä 60km risut ja kannot pois sekä laikutus.

    aegolius

    Nyt keväällä meni Väli-Suomen MT-pohjalle 1200 kuusta Argrown kanssa ja väleihin männynsiementä. Toiveissa oli 2000 mätästä, mutta ei ollut sinne päinkään. Tulevaisuudessa tulee kokemustakin.

    Näytti olevan ainakin parhaat taimet jo 45 cm mittaisia ensimmäisen vajaan kesän jäljiltä.

    Puuki

    1400 kpl/ha istuttivat Viron pojat keväällä kuusta,  laikkumättäät.  Väliin kylvin männyn siemeniä jonkin verran.   Aikasemmin on istutettu toiselle (Gomt) äestetylle kuviolle  kuusta n. 1200 kpl/ha ja luont. on tullut loput , mäntyä reunoille ja muualle ra-koivujakin melko hyvin.  Yhdelle pienelle 1 ha:n kuviolle on istutettu vain muutama sata kuusen tainta ja sielläkin on täystiheä sekametsä tulossa. Laikutin pintamaita raapimalla tr:n painavalla takalanalla sen.

    Jos nostetaan kannotkin, niin luont. koivua ainakin tullee paljon ja raivaamistakin riittää.  Ainakaan savikoilla ei kannata kantoja nostaa , maaperä tiivistyy helposti liikaa.  Moreenimailla saattaa onnistua  paremminkin.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 108)