Keskustelut Luonto Maatalouden tukeminen

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 182)
  • Maatalouden tukeminen

    SAK: pj Jarkko Eloranta on oikealla tiellä: Maatalous tarvitsee tukipakettinsa! On hyvä, että työntekijäjärjestö on mukana alkutuotannon tukemisessa. Koko elintarvikeketjussa työskentelee 340 000 työntekijää jotka ovat myös kotimaisesta tuotannosta riippuvaisia. / Maaseudun tulevaisuus 17.8.2018

  • Tolopainen

    Siinäpä rööri sitten asustelee paskan hajussa, kun tuhansia kuutioita lietettä levitetään pelloille ja osa maantielle.

    EDIT: osa tekstistä poistettu

    Jätkä

    Etelä-Suomen vilja on – silloin kun sato onnistuu, huomattavasti painavampaa kuin pohjalaisten pelut. Siksi Ruokavilja tulee Etelä-Suomesta ja mallasohra pohjanmaalta, sen kun ei tarvitse olla niin hyvää.

    ”Rehunkasvattajiksi” sanottiin heikkolaatuisten viljojen kasvattajia. Vähän sama kuin kuitupuun kasvattajat taikka energiapuun kasvattajat. = Määrää tulee, mutta ei laatua. Sama pätee esim rehuperunaan / Ruokaperunaan.

    Pohjanmaan pellot ovat sellaisia, että kun puintiaikaan sade loppuu, pannaan puimuri käyntiin ja puidaan. Varsinais-Suomessa ei savipellot kestä puimuria moneen päivään.

    Joskus panin merkille, kun kulji Ylistarossa, että samoilla jalansijoilla näkyi helposti kymmenkunta isoa teräskylkistä viljankuivaajaa. Ei ole ihan joka paikassa.

    petep

    Nythän on tullut jonkinmoinen järki isojen puimureiden myötä että joku urakoi niillä tai on  ilmeisesti kimppalaitteitakin. Perunat nostetaan kimppakoneella kun nostaa kahta penkkiä kerrallaan ja muutenkin nopeampia.

     

    Ja ei välttämättä ole palkasta kiinni siellä maaseudulla se että joku ei tee siellä töitä vaan syynä voi olla että ei viihdy maalla.

    Tolopainen

    Suomalaiset syövät pääasiassa rehuviljaa eli ruista. Tietenkin vehnä on leipäviljana ykkönen ravintoarvoltaan. Suomessa viljojen valkuaisainepitoisuudet ovat alhaisia. Sellainen ohra sopii hyvin maltaaksi, jossa on vähän valkuaista. Tämän vuoden viljojen valkuaispitoisuudet ovat korkeita ja siksi liian hyviä maltaiksi.

    Jätkä

    Ruis ei ole rehuviljaa. Onhan sen lempinimikin ”Leipäheinä”. Kotimainen vehnä ei pärjää laadullaan hyville tuontivehnille. Kaura olisi nyt trendituote, jota pitäisi suosia, koska se menisi hyvin kaupaksi ympäri maailman.

    A.Jalkanen

    Kotimaiselle ruualle tarvittaisiin uusi merkki luomun rinnalle: reilun kaupan ruoka, jonka tuottajalle on maksettu sellainen hinta että sillä pärjää. Voisiko esimerkiksi MTK perustaa tällaisen? Valvonnan voisi suorittaa jokin toinen taho, kuten metsäsertifikaateissa.

    Rane2

    Kotimainen ruis on superfoodia.Suositellaan jopa tunnetusti ruokapöydässä kranttuileville urpaaneille naisihmisille.

    https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/superfood/ruisleipaa-kannattaa-syoda-paivittain

    Tolopainen

    Miksi maailmalla ei syödä ruista jos se olisi terveellistä. Lukekaa mitä siitä sanotaan eläinten rehuna, ei suositella. Eläinten rehuja valvotaan tarkemmin kuin ihmisten ravintoa. Huono sulavuus ja muuttuu sokereiksi ruuansulatuksessa.

    harrastelija

    Ennen kun kylällä oli yhteinen puimuri, niin kyllä kaurasäkki täyttyi ja oli paljon painavampi kuin ohrasäkki. Muutenkin kaura on terveellistä ruokaa. Koira on siitä hyvä testari, että allergiat tulee esille. Esim. vehnää en koiran ruuissa ota ensinkään. Tutun ajokoirilla turki oli kehno ja välistä auki raavittunakin. Annoin ruokasäkin, jota syötin omille koirill, niin loppui karvan hilseily!

    Kana-riisi on nykyisin paljon käytetty koirilleni. Siihen mausteeksi katiska-/onkiahvenia, niin jopa maittaa. Nyt kun alkoi hirvikoirienkin irtipitoaika, niin proteiini ja rasva pitää olla kohdallaan! Itselle aamulla kaurapuuroa, kuten aikoinaan Markus-setä suositteli 🙂

    Puuki

    Valkoinen vehnä on huonointa ruokaa ravintoarvoiltaan. Nopeasti hajoavat hiilihydraatit hajoaa sokeriksi.  Kaura on parasta ja sitä voi syödä yleensä vilja-alergikotkin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 182)