Keskustelut Metsänomistus Maanmittauslaitos tyly rekisterinpitäjä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
  • Maanmittauslaitos tyly rekisterinpitäjä

    Vanhempani ostivat 1957 talouskeskusksen viereisen metsäpalstan naapuripariskunnalta.70-luvulla ostopalstan puolelle rakennettiin traktoritalli ja huoltotilat
    Metsään.fi tiedostossa kyseistä palstaa ei näkynyt palstaluettelossa.Kysyuin asiaa MK:sta ja sieltä todettiin,että palsta ei ole omistuksessanne vaan edeelleen naapuripariskunnalla ja varmuuden vuoksi v 2009 on tehty selvennyslainhuuto(mitä tarkoittanee?)
    Lähetin asiasta sähköpostia MML:n ja parin viikon kuluttua topakka naisihminen soitti ja totesi,että kuuleppas ,jos sinulla ei ole esittää kauppakirjaa,niin omistus säilyy naapureilla.Sanoin,että palsta voisi olla huudatettu laissakin.Soittaja totesi että MML ei asialle tee mitään,että todistustaakka on täysin meikaläisellä
    Eikös MML on rekisterinpitäjä,jolla pitäisi olla tiedot lainhuudoista ?
    Aikoinaan liimailtiin veromerkkejäkin maksuksi papereihin

  • tamperelainen tamperelainen

    Petkeleskin voesi vähäsen harrastaa tutkivaa journalismia ja selvittää mitä asiassa on tullut ilmi ennenkuin langettaa allekirjoittaneelle isot mätkyt.

    Jätkä

    Tuskin siitä ainakaan merkittäviä sanktioita tulee.
    Meillä oli vastaava tilanne, jossa aikoinaan kaupanvahvistaja ei ollut hoitanut asioita ihan loppuun asti (vaikka oli sukulainen).
    Kun aloimme myydä tilaa, asia selvisi meille ja välittäjä hoiti selventävän lainhuudon suitsait.
    Mitään takautuvia maksuja ei tullut, joten homma sujui ainakin tämän välittäjän toimesta ihan ilman kuluja.
    Paperit olivat Maistraatissa, ei Maanmittauslaitoksessa.

    Portimo

    Ei siittä mitään hirveitä verosanktioita mene. Lainhuutohakemuksen jättämisen yhteydessä pitää sanoa, että leimavero on vanhentunut eikä sitä tarvitse maksaa. Jos vaativat maksettavaksi, pitää laittaa verottajalle hakemus, että vanhentunut vero palautetaan.

    Isoin riski tässä on se, että naapuri möisi tilansa vilpittömälle ostajalle, joka ei tiedä vanhasta kaupasta. Silloin aloittaja olisi auttamattomasti menettänyt maansa. Myös on riski se, että naapuri kiinnittää maansa velan vakuudeksi. Jos huonosti kävisi, menisi myös aloittajan maa pakkohuutokauppaan.

    Mutta tosiaan laita asia vireille. Hae vanhat kauppakirjat tai kysele kopiot käräjäoikeuden arkistosta. Mene niiden kanssa maanmittaustoimistoon.

    Petkeles Petkeles

    No mitteepä on tullunna ilimi, veljpoeka tamperreelta? ee nuissa aekasemmissa kirjotuksissa näkynnä mittään ratkasevvoo. Vae oesko sulle pitännä soettoo ja tehä huastattelu? Ite kun näestäkkii asijoesta ihan oekeesti tiijän niin ee kehtoo turpa kiinni katella kun toeset sestoo paskassa.

    oksapuu

    Huh huh…

    Ennenvanhaan ei ollut toimituksella määräaikaa. Tarkka ostaja lykkäsi lohkomista ja lainhuutoa, sai ilmaista lainaa leimaveronverran…

    Oli kyllä melkoista ”riski” luottoa…

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Villi veikkaukseni on että alukuperäinen lainhuuto on jäänyt hakematta.
    Se. Että on maksanut kiinteistöveroa, johtunee siitä että on jossain vaiheessa verottajalle mennyt tiedoksi, että siellä on sellaiset rakennukset. Esim rakennusluvan myötä.
    Perunkirjat eivät todista mitään, vain kauppakirja ja sen lainhuuto ja perinnönjakojen jälkeiset lainhuudot.

    Jos kerran tuollainen kauppa on tehty, niin onhan Sinulla siitä kauppakirja, johon mahdollinen lainhuuto on merkitty.

    On niitä maapaloja monesti jopa maksettu kahteen kertaan kun ei kaikkia papereita ole hoidettu aikanaan kuntoon. Tiedossani on maakaistale, jonka nimenä on kälmäys, muistoksi tälläisistä tapauksesta.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Eikös nyt ole kaikki OK?
    Jos lainhuuto on tehty asianmukaisesti, niin mitä siitä voisi vielä puuttua?

    tamperelainen tamperelainen

    Itsellä on mielestäni tarvittavat paperit.Erikoista on,että kiinteisörekisteri ei 60 vuoteen ole asiaa tunnistanut

    tamperelainen tamperelainen

    Taitaa vaatia vielä perukirjatkin ym asikirjojen lisäksi

    hemputtaja

    ### Itsellä on mielestäni tarvittavat paperit.Erikoista on,että kiinteisörekisteri ei 60 vuoteen ole asiaa tunnistanut
    Lähetetty: 6 min sitten
    Lähettäjä: tamperelainen ###

    Siltä vaikuttaa. Paras kuitenkin varmistella ja hoitaa asiat kuntoon kiinteistörekisteriinkin.

    60 vuotta sitten ei ollut tietokoneita ja nykyisin eivät tiedä enää muita tietolähteitä olevankaan. Tallessa vanhat tiedot pitäisi kuitenkin oleman.

    Näitä ”hauskuuksia” maa-asioissa riittää. Onpahan tullut törmättyä tapaukseen, jossa ei saanut lainhuutoa. Oli tehty muinaisuudessa maakauppa ja tila siirtyi sitten eteenpäin. Kaikki alkuperäiset osapuolet olivat olleet mullissa jo kauan. Alkuperäisestä kauppakirjasta puuttui emännän nimi.

    Voi löytyä myös kauppakirja, jossa allekirjoituksien paikalla on pelkkä rasvatahra. Johtuu vanhoista, huonosti värin pitäneistä kuulakärkikynistä .

    Mahtoikohan se myynyt naapuri maksaa myös kiinteistöveroa. Ei olisi yllätys.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)