Keskustelut Puukauppa Maailman hienoin huoltoasema on Suomessa ja se on tehty puusta!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
  • Nimetön

    Hieno tunnustus! Vasta kävin emännän kans ko. huoltiksella ja eipä ois arvannut että moisen tunnuksen saa. Huomasin kyllä että vaaleata puuta on käytetty ja ihmettelin ääneen että miten tämä pidetään puhtaana ja miltä tämä näyttää muutaman vuoden päästä?

    sitolkka

    Teräs ja betoni olisi sopinut paremmin ja kestänyt pitempään.

    Gla

    Aina en arkkitehtien näkemyksiä ymmärrä, mutta noiden kuvien perusteella tuossa suunnittelu vaikuttaa ulkonäön puolesta onnistuneelta. Vaikuttaa olevan jopa räystäät, toivottavasti kattokin ohjaa vedet oikein.

    Etenkin teräksestä ja lasista tehtyjä palatseja tehty kyllästymiseen saakka, joten niiden rinnalla tämän hienous korostuu.

     

    Näätä

    sitolkka:” Teräs ja betoni olisi sopinut paremmin ja kestänyt pitempään.”

    Vaatimattomuus kunniaan: ”Tuommoinen siitä nyt tuli” tai ”olisi se voinut olla parempikin”.

    Me suomalaiset olemme huonoja myymään ja markkinoimaan osaamistamme. Meillä on luonnonvarana metsä, jonka päätuote on puu. Sitä meidän tulisi jalostaa mahdollisimman pitkälle. Niin kuin Nalle Wahlroos kirjoitti viimeisimmässä Talouselämässä, Suomeen ei enää koskaan rakenneta uutta paperikonetta. Jotain muuta on keksittävä ja on jo keksittykin, mutta vielä pitäisi kehittyä myynnissä ja markkinoinnissa.

    harrastelija

    Puu on pehmyt materiaali ja altis sään ja vuodenaikojen vaihteluille. Minusta puu on lämmin materiaali, mutta pinnoitus tulisi saada niin, että puun syyt jäävät näkyville ja se kestäisi Suomen vaikean ilmaston.

    Muutimme Tampereelle 1967. Mieleen jäi silloin ”ufon”-mallinen muovista rakennettu huoltamo ennen kaupunkia. Taisi sellainen olla jossakin muuallakin. Eipä taida olla enää missään toimivana?

    Rane2

    Tuo teräksen ja betonin kestävyys on suhteellista.Kajaanin Paltaniemen kylällä oleva kuvakirkko on tehty puusta 291 vuotta sitten ja jatkaa elinkaartaan niin kauan kuin katto ei vuoda.Saa nähdä (joku) pääseekö nykyiset teräsbetonielementeistä tehdyt rakennukset lähellekään tätä.

    Visakallo

    Viime vuonna pohdimme 1975 valmistuneen vähän yli nelikymppisen betonikerrostalon kohtaloa. Jos se ei olisi sijainnut hyvällä paikalla maakuntapääkaupungissa, olisi se  purettu. Betoni ei todellakaan ole ikuista. Nykyään betonitalojen julkisivuremontit toteutetaankin usein puuelementeillä.

    Visakallo

    Esim. Kajaanin uuden keskussairaalan julkisivuelementit tehdään puusta. Tämä suuntaus tulee yleistymään nopeasti.

    Puuki

    Betonielementtirakentamisen yleistyminen aikoinaan johtui sen lobbarien aktiivisuudesta vähän samaan tapaan kuin joskus toistasataa vuotta sitten autojen kehityksessä polttomoottorikäyttöiset voitti sähkömoottoria käyttävät autot.

    Lisääntyvät homeongelmat on osaltaan vauhdittaneet puun käytön suosiota. Rakennusmääräykset esti pitkään esim. kerrostalojen puurakentamisen Suomessa. Vaikka esim. paloturvallisuudessa puu ei häviä teräsrunkoiselle rakenteelle vaan päinvastoin oikein tehdyn puurungon kestävyys on teräksistä parempi.

    harrastelija

    Tuo on totta teräsrakenteiden osalta. Palotilanteessa teräs johtaa lämpöä eri puolille rakennelmaa. Siellä syttymisherkkä aine saattaa syttyä palamaan kaukanakin alkupaikasta.

    Meillä syttyi koululla teräsrunkoinen purusiilo ihan karkean hiomapaperin raapaisusta. 3 min. hälytyksestä tuli ensimmäinen paloauto paikalle. Pikkuisen hidasti asiaa, että joku oli jättänyt mersun purusiilon alle sään suojaan. Traktorilla vetäistiin mersu pois ja laskettiin purut tr-peltikärryyn. Puru kyti ja eri puolille siiloa syntyi uusia pesäkkeitä, koska teräs johti lämpöä.

    Oppilaat katselivat osaston ikkunoista ja lehti kirjoitti seuraavana päivänä, että koulu palaa ja oppilaat vain ovat sisällä!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)