Keskustelut Puukauppa luontoa kunnioittaen

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • luontoa kunnioittaen

    Annetaan linnuille ja muille eläimille pesimärauha! Kesäharvennukset koneellisesti pitäisi kieltää. Vaan , miten on? Niitä suositaan (ML 12 sivu 12). Eurot eivät saa olla niin tärkeitä. itselläni on n 200 ha metsää, eikä tulisi mieleenkään päästääö konetta metsääni ajalla touko-heinäkuu. Suurin sallittu kone on raivausaha ja moottorisaha , nekin harkitusti.
    Pitääkö vihjata luontoaktivisteille, vai hoksaammeko itse???

  • jees h-valta

    Vastasin osin tämän pintaan nostoksi mutta empä nyt aivan noin kriittinen olisi. Kyllä sillä raivaussahalla etenkin melkein sama tulos saattaa olla. Ainakin tiheissä kuusiryppäissä on usein rastaiden pesiä. Myös työskennellessä jaloilla saattaa tulla sotkettua maassapesiviien pesiä. Useinkaan jo varttuneemmissa ei niitä pesiä ole kovin paljon. Olen seurannut harvennusteni latvuksia ja ylen harvoin sieltä vanhan pesän rääppeet löytyy.
    Muut eläimet siirtyvät kyllä sujuvasti alta pois. Motomiehet voisivat vielä kertoa tarkemmin näkyykö niitä pesiä.
    Mutta ainakin kuusikon harvennus vaatii myös kantokäsittelyn.

    suorittava porras

    Kesähakkuut on välttämätön paha. Teollisuus tarvitsee puuta ja metsien toimijat töitä. Yritysten ei ole varaa seisottaa koneitaan eikä motokuskien palkoilla vietetä pitkiä kesälomia.

    Metso pyöräytti tänä keväänä 9 munaa palstan rajalle ajamattoman kuitupuunipun viereen. Pesä merkittiin , ympäristö hajustettiin ja poistuttiin vähin äänin paikalta.

    Kanalinnut tekevät mielellään pesänsä havukasojen sekaan ja valmistetun puutavaran läheisyyteen. Pihkan ja mahlan voimakas tuoksu peittää tehokkaasti hautovan emon hajut. Pienpedot vetävät näinollen vesiperän vielä haudontavaiheessa. Koneita linnut eivät pelkää , istua jököttävät vain sitkeästi pesässään , vaikka kone tekee työtään hyvinkin lähellä.

    Konemiehillä on mukanaan pesien merkitsemis/suojausvälineet ja pesät merkitään aina , kun ne havaitaan. Lähes poikkeuksetta haudonta onnistuu näissä merkityissä pesissä . Merkitsemättömistä pesistä varsin suuri osa päätyy” metso- tai teerimunakkaana” pienpetojen suihin.

    Suurin uhka lintujen pesinnän onnistumiselle on kylmä ja sateinen sää kuoriutumisvaiheessa. Hakkuista saattaa olla joissakin tapauksissa jopa hyötyä , kun haudonta onnistuu suojatussa pesässä.

    Luontoa kunnioittaen. Hyvää Juhannusta kaikille!

    jees h-valta

    No niin,arvasinkin että suorittava vastaa ja hyvin vastasikin.
    Tuon teerien innon hakkuukasoihin olen myös huomannut lähes joka kevätkesä. Viimeistään taimetuksella. Nyt aidantekopuuhissa
    myös mentiin läheltä pesää mutta en mennyt edes katsomaan kun en halunnut ihmisen hajua pesälle. Mutta vaikutti ettei hylännyt kun lähti toisenkin kerran samalta paikalta.
    Omissa palstoillani harvoin osuu hakkuuta ennen kesälomia koska yleensä hinnantarkistusaika rytmittää kaupat joko vuodenvaihteeseen tai toukokuun loppuun. Minulta on lähes aina hakattu vuodenvaihteen kaupat jo kevättalven aikana. Ja toukokuun kaupat menevät yleensä kesälomien jälkeen hakattaviin.
    Sekametsissä puustopesät yleisempiä kuin pelkissä kuusikoissa.
    Oman havaintoni mukaan. Mitä sanoo suorittava?

    Metsäkupsa

    Suorittava porras antoi kattavan vastauksen,Metsämummon kaiketi kieltoihin mieltyneelle ajatuksen juoksulle.Luontoaktivistit ovat usein maattomia taivaanrannan maalareita,jotka kyllä toisen omaisuutta suojelisivat.Ennen oli sosialismin pelkoa,nyttemmin saman henkinen väki on siirtynyt maailman parantajiksi ja suojelijoiksi.Eiköhän he pyydä Eu:ta apuun asetuksella ”,linnunpesän ennalistaminen hakkuun jälkeen talousmetsässä”. ym.Maalaijärjellä ovat tähänkin asti ihminen ja luonnon linnut melko hyvin rinnakkaiseen yhteiseloon sopeutuneet.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)