Keskustelut Metsänhoito Lukekaa ja jakakaa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 88)
  • Anton Chigurh

    jätkä kirjoittaa, että …kulotusalueilta on onnistuneesti siirretty kanalinnun pesiä munineen…

    Minä olin 50-luvulla seuraamassa luokkaa kymmenen hehtaarin kulotusta. Siellä kanalintujen munat (oli varmaan kymmenen pesää tuolla alalla silloin) jätettiin paikoilleen ja peitettiin märillä sammalilla. Pesän ympäriltä jätettiin pari aaria polttamatta. Kulottajat osasivat silloin hommansa. Kanalintuja oli ainakin 20 kertaa enemmän kuin nykyään. Kenelläkään ei ollut ketunajokoiraa, luolakoiraa tai muuta turhaketta. Jos koira ajoi kettua, se ammuttiin (siis koira). Ajokoiran tuli ajaa jänistä. Kanalintukanta romahti noiden turhakkeiden myötä.

    MaalaisSeppo

    Jos minä laitan linnunpöntön metsääni, niin siihen kajoaminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Siis vaatii minulta luvan. Eri asia ovat lintujen itse väsäämät pesät.

    Timppa

    Olen löytänyt muutaman koppelon pesän hakkuuaukkoon jääneiden kuusentarrien alta.  Aina oli pesintä onnistunut.

    Tiedoksi Antonille.  Ainakin isälläni oli kettuajokoira ja joskus luolakoira-turhakekin esim 1940- ja -50-luvuilla.  Aika montaa kettua olin isävainaan kanssa saamassa.  Oltiin passissa selittäin, jolloin kettu jäi saaliiksi ohitti miltä puolelta tahansa passimiehen.  Joskus saatiin kiven alle mennyt kettu saaliiksi niin, että metelöitiin koiran kanssa toisella puolen kiveä.  Kettu luuli pääsevänsä pakenemaan toiselta puolen kiveä, mutta ei tiennyt, että sillä odotti turma.

    A.Jalkanen

    Vaikuttaahan se hakkuu myös tulevien vuosien pesintään. Alueen eläimistö muuttuu toisenlaiseksi.

    Turha tässä nyt on lietsoa mitään pönttöhysteriaa. Parempi vaan jättää lahopuita ja pönttöjä linnuille ja liito-oravalle, jotta ne runsastuisivat. Jos ne käyvät kovin harvinaisiksi, voi tulla vielä nykyistäkin kovemmat rauhoitussäännökset metsänomistajien mieliharmiksi.

    tamperelainen

    Metsätalous alkaa olla jo enempi ornitologiaa?A Jalkanen uhkailee jo kovemmilla rauhoitusnormeilla.?

    Valentelevat ornilogit on suuri ongelma.Nämäkö nyt niitä kovempianormeja rustaavat?

    Puuki

    On niiden lahopystypuiden ja pönttöjen tekeminen hyödyllistä metsänkasvatuksen kannaltakin. Pikkulinnut syövät mm. tukkimiehentäitä, jotka on pienten taimien riesana ja pöllöt syö myyriä.

    Itse en ainakaan teetä hakkuita alkukesästä. Toinen vaihtoehto olisi, että merkkaa ennalta pesäpaikat ja niiden ympäristön.

    harrastelija

    Onhan se kauhea rytinä metsässä Jukolan viestien aikana ja muutoinkin vastaavien tapahtumien aikana. Kainuun rastiviikolla takavuosina nuori hirvi kuoli pystyyn, kun ”ajomiehiä” oli joka puolella.

    Toisaalta ainakin valujuovien mukaan juostiin samoja reittejä. Jätkä kuvaili ansiokkaasti metsäasiaa. Sellaistahan sen pitäisi olla ja kaikkiaan metsän saisi rauhoittaa nila-ajaksi! Nila-ajan töitä on taimien istutus touko-kesäkuussa ja vesakon raivaus heinäkuussa, jolloin sen vaikutus on parasta.

    jees h-valta

    Puuki oikeassa, toki lahopöllejä ja pönttöjä mutta ei sitä hakkkuuajankohtaa kyllä pystykaupoissa oikeen pysty määräilemään. Ite olen ollut tyytyväinen lähinnä tuuriini kun pahimpaan pesimäaikaan ei ole hakkuita juurikaan ollut. Vähän metsästä riippuen myös pesiä on tai niitä ei ole. Harvemmin niitä esim. päätehakkuumännikössäkään on. Kyllä se tuuhean kuusen vaatii ennen kuin pikkulintukaan sinne oksahaaraan pesäänsä väsää. Pöntöt sitten taas tietenkin elävöittää lintujen määrää missä vain metsässä mutta otetaan ne sinä vuonna jo aikaisn keväällä pois kun hakkuu voi tulla. hakkuuaikahan yleensä on kaksi vuotta joten sen aikaa voi pitää kyllä pöntöt pois. Ei romaha mikään laji siitä.

    A.Jalkanen

    Jeesiltä järkevä ehdotus: pöntöt pois hakkuusopimuksen ajaksi.

    Uskoisin että ornitologit ja lintuharrastajat ovat pääosin rehellistä porukkaa, eli eivät keksi havaintoja. Lintujen määrän seuranta perustuu pääosin harrastajien havaintoihin eli Helsingin yliopiston koordinoimiin linjalaskentoihin ja lintuatlas-havaintotietokantaan. Liito-oravan osalta en tunne järjestelmää.

    En ole valtionhallinnossa, joten tuskin voin ”uhkailla” ketään. On metsänomistajien oma etu, jos lajien häviäminen voidaan pysäyttää. Suomen valtio on sitoutunut tavoitteeseen, joten paine sieltä suunnalta varmaan tulee lisääntymään.

    Nuakka

    https://www.savonsanomat.fi/teemat/sunnuntaisuomalainen/Kun-sellutehdas-tulee-h%C3%B6m%C3%B6tiaisen-laulu-lakkaa/1214091?pwbi=0fdeca7a4e9d92d471d7a53a77016048

    Aktiivista on kirjoittelu, varmaan sattumalta Sunnuntaisuomalaisessa juttu samoihin aikoihin pöllökuvien kanssa. Ja hallitus on se joka metsät hakkaa! Onnea vain Finpulpille jos joutuu asioimaan tehdasasioissa mahdollisen vihvas hallituksen kanssa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 88)