Keskustelut Metsänhoito Lisääntyykö glyfosaatin käyttö?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
  • Lisääntyykö glyfosaatin käyttö?

    EU:n kemikaalivirasto totesi glyfosaatin syöpää aiheuttamattomaksi. Aiotteko nyt lisätä sen käyttöä  omassa metsänhoidossanne? Suuret toimijat tätä jo suunnittelevatkin, mikä on mielestäni ymmärrettävää.

  • Tolopainen

    Miten aiotte glyfosaattia hankkia, jos ei ole tutkintopapereita esittää, ei sitä myydä kuin puutarhakäyttöön pikkupullo.

    suorittava porras

    Tutkinnon suorittaminen ei paljoa vaadi . Metsäpalveluyrittäjän taskusta tutkintotodistus ainakin löytyy tulevaisuudessa .

    oksapuu

    Syksyn työmailla tuli glyfolla tehtyä kantokäsittelyä, mielenkiinnolla odottelen tuloksia. Jos toimii, jatkan/lisään käyttöä…

    Tutkintokin on juu…

    Korpituvan Taneli

    Ei ole mielestäni tarvetta ruveta käyttämään. Ilmeisesti on rehevien kuusenviljelykuvioitten aine paremminkin.

    Ei ruiskuttelukaan niin helppoa ole kuitenkaan, minä taidan pitäytyä mekaanisissa keinoissa. Naapuri on käyttänyt vesakon raivauksessa, raivauksen jälkeen maalannut kannot. On kuulemma hyvä konsti.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Visakallo

    Tolopaista voin lohduttaa, että glyfosaattia ei ole pakko ostaa Suomesta.

    A.Jalkanen

    Olisi hyvä olla joku valmiste esimerkiksi haavan vesakon torjuntaan männyn taimikoissa. Toivottavasti biologisista (eli sienistä) saadaan riittävän tehokas vaihtoehto markkinoille.

    Jätkä

    Tutkinnon suorittaminen on sinänsä simppeli homma, mutta sekin on keino rahastaa kuluttajia. Ohjeet on niin selkeät, että niitä käyttämällä homma hoituu sievästi.

    Metsäkäytössä on suurin kustannus pakolliset terveystarkastukset, siksi kaikkien ei kannattaisi alkaa, vaikka olisi metsuriyrittäjä, ellei ole tiedossa laajempia ruiskutuksia.

    Kantokäsittely on siisti homma, vähän menee ainetta, eikä sotke edes vaatteita. vesakossa olisi hyvä vetää raivurilla kaikki pois ja uudet versot heinäkuun lopulla sumuruiskulla  hengiltä.

    Timppa

    Senhän tiedämme mitä glyfosaatti vaikuttaa maan päällä.  Tietääkö kukaan mitä se vaikuttaa maan alla?

    Luin Metsätuho-kirjasta, että männynversoruosteen torjuntaan riittää, kun haapavesakkoa ei ole 200 m lähempänä mäntytaimikkoa.  Ei siis riitä, että itse taimikko pidetään puhtaana.  Onneksi mäntytaimikossa on yleensä aika vähän haapaa.  Meillä homma hoidetaan taimikossa mekaanisesti, jos tarvetta.  Taimikon ulkopuolella ”biologisesti”.  Siis hirvet syövät jo pienet haapavesat.

    Ei olla käytetty glyfosaattia ja tuskin tullaan käyttämään.

    Jätkä

    Glyfosaatti toimi aikaisemmin hyvänä hirvikarkoitteena, kun sitä oli ruikutettu läpi alueen.

    Levitys on nätti homma, kun UTU- ruiskulla päästää sopivasti laitatuuleen kävellen alueen noin kymmenen metrin välein. Kymmenen litran reppusäiliön avulla sillä käsittelee nopeasti isonkin alueen.

    Tolopainen

    Jos hirvet häipyy, niin glyfo on halpa karkote. Pari litraa riittää hehtaarin ruiskutuksiin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)