Keskustelut Metsänhoito ”Lisää tiheyttä – — pitempi kierto-aika”

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 72)
  • ”Lisää tiheyttä – — pitempi kierto-aika”

    Merkitty: 

    Uutiset -osiossa on tuollainen ”keksintö” hiilensidonnan tehostamiseen,  jolle maksajakin on heti tiedossa. Oikein isoilla pinta-aloilla voisi kierron suhteen jotenkin pelata,vaikka takkiin tulee sittenkin.

  • mehtäukko

    You Tube: Tuhon metsä.

    Puuki

    Kiertoajan lyhentyminen (harv. kasvatus taimikosta lähtien) lisää pitkäaikasia hiilivarastoja tukkipuuosuuden kasvaessa ja järeytymisen nopeutuessa –  Miettikääpä sitäkin.

    A.Jalkanen

    Komppaan jälleen Puukia. Metsänhoidon suosituksia ollaan jälleen uudistamassa, joten veikkaisin että kuusen nopean kiertoajan kasvatukseen olisi tulossa ohjeistus. Sekametsien kasvatus kaipaisi myös tarkentavaa ohjeistusta. Sekä tietenkin jatkuvaan kasvatukseen mahdolliset tilanteet – esimerkiksi sopivat olosuhteet, puuston rakenteet ja kasvupaikat ojitetuissa turvemaan metsissä.

    Tuhon metsä -video oli hyvä. Jos varttuneesta kuusesta irtoaa kaarna, tuholainen on hyvin todennäköisesti juuri kirjanpainaja kuten videolla arveltiin.

    Gla

    Siinä myös hyvin tuotiin esiin, miten monitahoinen voi prosessin alku olla.

    Video muutenkin oli mukavaa katsottavaa ihan vaan selkeän ja laadukkaan toteutuksen takia.

    Ilmakuvat syksyisestä metsästä herättivät myös ajatuksia. Kuusikossa oli keltaista sekapuustoa, mutta yhtenäisia kuusikoita oli silti paljon. Mhy:n kaveri mainitsikin monien tavoitteesta saada taimikonhoitovaiheessa aikaan sekametsä. Tällöin ilmakuva on jatkossa varmasti paljon värikkäämpi ja metsän luonne erilainen.

    Puuki

    Miten saadaan aikaan sekametsä, jos sopivan kokoiset lehtipuut on syntyneet kantovesoista kuten yleensä ?  Istuttamalla ra-koivuja th:n jälkeen aukkoihin (?) .    Mä-ku-sekametsä onnistuu mutta lehtipuut jää helposti uupumaan .   Myös kantovesoista saattaa saada kasvatettua e-puuta mutta ei juuri muuta.

    Gla

    Ei päätehakatussa kuusikossa sekapuusto synny yleensä kantovesoista. Vasta raivauksen jälkeen alkaa kantovesoja syntyä, mutta on siellä luontaistakin. Toisaalta kun koivun tukkiprosentti on huono, voi vesasyntyisestä ihan hyvin kasvattaa ensiharvennukseen kuitua tai energiaa. Johan jk-keskustelun yhteydessä on ollut muutamia luontoliittolaisia lukuunottamatta yksimielisyys siitä, että avoin vaihe on tarpeen luontaisen lehtipuu- tai sekametsän kasvatukseen. Nyt kysymyksesi on tätä vasten aika yllättävä.

    Petkeles

    Tässä on aistittavissa samaa nuhdetta kuin Stalinin aikaan esitettiin ”ylilyönteihin” syyllistyneille paikallistason virkailijoille.

    Visakallo

    Jahas, että oikein toverituomioistuin!

    A.Jalkanen

    Ihan mielenkiinnosta: mikä mahtoi Stalinin aikaan olla ylilyönnin määritelmä?

    kim1

    Ainakin Mhy Uusimaan jäsenlehdessä on ollut ainakin 15 vuotta juttuja kirjanpainaja tuhoista,mutta samanaikaisesti esim.Orimattilassa on siirrytty männyn istutuksista kuusen istutuksiin..esim. koskustentien varrella on 90- luvulla paljon uudistettu männylle,kun taas uudemmat istutukset ovat pääsääntöisesti kuusta.,ja mhy on kuitenkin aika aktiivinen toimija sillä suunnalla..

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 72)