Keskustelut Luonto Liito-orava havainto

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 118)
  • Liito-orava havainto

    Merkitty: 

    Kävin tänään metsään.fi palvelussa ja erään palstan kohdalla oli mainita liito-oravan vaikutusalue tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan liito-oravan havaintoaluetta. Asia on melko tuore koska viime syksynä mainintaa ei ollut. Silloin mainintana oli muinaismuistoalueen vaikutusalue, mutta ei itse aluetta. Ja nyt tämä maininta on korvautunut liito-oravalla. Mistään muinaismuistoalueesta ei ole todellisuudessa kyse, ainut mikä viittaa historiaan on meidän palstalla sijainnut pontikkatehdas joskus 1800 luvun lopulla. Ilmeisesti arvoisa Herra Naapuri on paikallisten viranomaisten kanssa napit vastatusten, koska kyseinen herra on keräillyt tontilleen kaikenlaista tavaraa, lähinnä romua ja on saanut ilmeisesti useita huomautuksia. Ja ilmeisesti yrittää näillä tempauksillaan hidastaa jotakin toimeenpanoa. Liito-oravista en tuolla suunnalla ole koskaan kuullut puhuttavan ja herran metsäpläntti on sellaista ryteikköä, että liito-orava ei siellä kyllä liitele. Kai pitää huomenna soittaa ympäristökeskukseen ja kysellä lisää, kun sieltä tuo tieto oli metsään.fi sivulle uinut. Tämä naapurin herra on senverran spesiaali tapaus, jotta mitään rakentavaa ei saa hänen kanssaan aikaiseksi.

  • Gla

    Minulla ei noita merkintöjä ole, mutta pyytääkö ympäristöviranomaiset edes lausuntoa omistajalta ennen kuin tuollainen merkintä tehdään? Hirviasiassa on sentään velvollisuus kuulla sidosryhmiä (metsästysoikeuden omistajan laskeminen sidosryhmäksi on muuten sekin melko outoa), mutta ympäristöasioissako ei edes tällaista velvoitetta ole.

     

    puunhalaaja

    Visakallo, kuten edellä kerroin, mun pöntöissä ei ole ollut havaintoja. Käyn monta kertaa vuodessa kurkkimassa suojelualueeni haavat, vielä ei ole papanoita 🙁 lähimmät havainnot linnuntietä noin 700 metrin päässä, eli toivo elää.

    Lainkuuliaisena kansalaisena ilmoittelen muitakin havaintoja viranomaisille. Nyt viimeksi olen ilmoitellut vieraslajeja, mm. valkohäntäpeuraa. Niin ja tiiraan ilmoitan lintuhavainnot! On käynyt pari kertaa tuossa pihan laidalla jo tyyppejä kiikarien kanssa.

    Visakallo

    Gla: ”pyytääkö ympäristöviranomaiset edes lausuntoa omistajalta ennen kuin tuollainen merkintä tehdään?”

    Se riippuu ilmeisesti vähän luontokohteen ja sen merkinnän laadusta. Minulle ko. merkintä metsaan.fi -tietoihin tuli pyytämättä ja yllättäen.

    urbo

    puuhalaaja on tyyppi jota ei naapurikseen halua ja ei kavereita kerää toiminnallaan

    puunhalaaja

    Vallan unohdin tuosta ilmoituslistasta historian ja arkeologian. Olen ilmoittanut viranomaisille yhden kuopan takapihaltani sekä pihasta löytämäni esineen, joka minusta oli nuolenkärki.

    Perusperiaate on minusta selkeä. Niin pitkään kun viranomaiset toivovat kansalaisten tekevän ilmoituksia erilaisista havainnoistaan, niin niin pitkään lainkuuliaiset kansalaiset näin toimivat. Liito-oravat, valkoselkätikat, mielenkiintoiset kuopat, liikenteessä seilaavat kuskit, epäilyttävät kaupustelijat  tien varressa, huumehörhöt naapurirapussa, ilmoitan näistä kaikista niin pitkään kun esivalta toivoo näin toimittavan.

    Itsestäänselvää on tietenkin se, että ilmoituksen pitää olla totta.

    Gla

    Sikäli kiusallista, että jos hoidan metsiäni hyvin, saan Puunhalaajan havainnoista palkaksi rajoituksia metsieni käyttöön.

    puunhalaaja

    Miten sinä Gla toimit, jos tiedät metsässäsi olevan ryppään ikivanhoja haapoja ja näet papanaröykkiöitä niiden juurella? Kohde ei ole viranomaisten tiedossa. Koetko jatkavasi hyvää metsänhoitoa pistämällä puut nurin? Muutkin toki saa vastata, olisi mielenkiintoista tietää miten tuollaisessa tilanteessa reagoitte.

    Menninkäinen

    Mielelläänhän tuollaisen alueen myisi puunhalaajan kaltaiselle ihmiselle. 20-35k€/ha, riippuen puustosta. Puunhalaajakin varmaan sen ilomielin maksaisi niin ei tarvitsisi pönttöön odotella asukasta.

    Timppa

    Puunhalaajan kysymys on täysin tyeoreettinen ainakin, jos se siirretään meidän metsiin.  Meillä on aika paljon ikivanhoja haapoja.  Eipä ole niiden juurella näkynyt yhtään papanakasaa.  Ei vaikka asialla ovat olleet Ely-keskuksen asiantuntijat.  Näädät, pöllöt, kanahaukat estävät lisääntymisen.  Ei metsätalous.  Liito-oravat ovat muuttuneet nykyään asutusten asukkaiksi.

    Puuki

    Oliko se alunperin niin, että suomalaiset as.tuntijat keksi liito-oravan olevan se eniten suojelua tarvitseva eläin metsissä, kun piti joku valita EU:iin liittymisen aikoihin (?).   Sittemmin niitä on havaittu olevan melko paljon liikenteessä metsissä ja muuallakin.  Niistä tuli metsäpuolelle samanlaisia ”keppihevosia”  kuin viitasammakosta ja vesikosta rakennuspuolelle.

    Ja kysymykseen vastaan, että jättäisin lento-oravalle pesäpuun pystyyn ja joitain muitakin puita lähistölle jotta yltää loikata puusta toiseen. Ensin varmistaisin mistä papanat on peräsin ; onko myös tuoreita kontion jälkiä metsässä vai onko oikeasti liito-orava paikalla.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 118)