Keskustelut Luonto Liito-orava havainto

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 118)
  • Liito-orava havainto

    Merkitty: 

    Kävin tänään metsään.fi palvelussa ja erään palstan kohdalla oli mainita liito-oravan vaikutusalue tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan liito-oravan havaintoaluetta. Asia on melko tuore koska viime syksynä mainintaa ei ollut. Silloin mainintana oli muinaismuistoalueen vaikutusalue, mutta ei itse aluetta. Ja nyt tämä maininta on korvautunut liito-oravalla. Mistään muinaismuistoalueesta ei ole todellisuudessa kyse, ainut mikä viittaa historiaan on meidän palstalla sijainnut pontikkatehdas joskus 1800 luvun lopulla. Ilmeisesti arvoisa Herra Naapuri on paikallisten viranomaisten kanssa napit vastatusten, koska kyseinen herra on keräillyt tontilleen kaikenlaista tavaraa, lähinnä romua ja on saanut ilmeisesti useita huomautuksia. Ja ilmeisesti yrittää näillä tempauksillaan hidastaa jotakin toimeenpanoa. Liito-oravista en tuolla suunnalla ole koskaan kuullut puhuttavan ja herran metsäpläntti on sellaista ryteikköä, että liito-orava ei siellä kyllä liitele. Kai pitää huomenna soittaa ympäristökeskukseen ja kysellä lisää, kun sieltä tuo tieto oli metsään.fi sivulle uinut. Tämä naapurin herra on senverran spesiaali tapaus, jotta mitään rakentavaa ei saa hänen kanssaan aikaiseksi.

  • MaalaisSeppo

    Laskelmia voi tietysti tehdä laskelmien vuoksi. Yleensä niitä tehdään, kun vertaillaan eri vaihtoehtoja. Liito-orava vaikuttaa lähinnä päätehakkuisiin. Jos orava pääsee pesiytymään päätehakkuukypsään, tasaikäiseen metsään, hakkuuvaihtoehtoja on vain yksi – aukko + kulkukäytävät. Ei kannata paljoa laskeskella.

    Metsän kasvatusvaiheessa sen sijaan kannattaa ottaa huomioon liito-oravien pesiytymisriski. Kannattaa arvioida lehtipuiden järjestelmällisen raivauksen kannattavuutta, jos näin välttää liito-oravariskin. Toisaalta eihän orava pesiydy kattavasti otollisiinkaan paikkoihin. Lehtipuiden kattava raivaus voi siis olla suurelta osin turhaa.

    Vaikea yhtälö. Liito-oravatäppiä näkyy runsaasti palstani rajanaapurissa. Kaikesta huolimatta lähden nyt palstalle istuttamaan koivuja.

    Reima Ranta

    Laukku on AJ pakattu. Vaikka lähtö on vähän viivästynyt, niin tähän aikaan vuodesta on päivää niin paljon kuin on äijääkin.

    Kyllä laskentaan voi liito-oravalle hinnan laittaa tai mille muulle tahansa. Tiesuunnitteluakin tehdään NNA:n kaltaisilla periaatteilla. Niissä ihmishengillekin laitetaan hintalappu, joka vuosia sitten alan asiantuntijan kanssa jutellessa oli parimilliä. Linkola laittoi suojelulle niin kovan hinnan, että kirvestä ei tarvinnut metsään viedä.

    Ja mikä vielä kummallisempaa Rane, suhtaudun kriittisesti jokaiseen menetelmään. Varsinainen kriitikko. Tänään käsittelyyn tulee kuvion karumpi osa, jossa raivattavaa vähemmän ja joka työsuorituksena kelpaisi ”ehkä” Ranellekin. Jätkä toki voisi sanoa, että jätät liian tiheäksi. En nyt kuitenkaan kaada kuitupuun kokoista maahan, ellei se haittaa viereisen puun laatukasvua. Muutaman vuoden kuluttua kohde on kuitenkin ensiharvennettava.

    Kertokaa nyt, kun minä en ymmärrä. Mikä ongelma siinä NNA:ssa  ja suhteellisessa arvokasvussa on, kun selvä asia noin närästää.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä päätös! Ehkä liito-oravariskiä ei kannata liioitella. Kuten sanottu, se ei estä kaikkia metsätalouden toimenpiteitä. Pesän välitön lähiympäristö rauhoitetaan hakkuilta ja sen ympäristöön jätetään kulkukäytäviä.

    puunhalaaja

    Olen ilmoittanut 6-8 havaintoa Elylle. Osa on ollut helppo ilmoittaa, kohteessa huomaa että paikkaa ei ole aikomustakaan hakata ikinä. Kerran näin liiturin naapurin metsään raivatussa riistametsässä. Koska alue ei ollut puhtaasti talousmetsää ilmoitin myös tämän. Tiedän tai arvelen tietäväni hänen asenteensa, joten en ehkä normaalin talousmetsän havaintoa ilmoittaisi.

    Kaikki parhaat papanakasat ovat olleet järeissä haavoissa. Osassa papanoita on ollut vain yhtenä vuonna. Kahdessa paikassa epäilen naaraan reviiriä, paras paikka näkyy ikkunastani, matkaa noin 700 metriä. Rantametsän omistajasta suulas kyläläinen tiesi kertoa, että se on ”joku luonnonsuojelija”.

    Pari kohdetta on ollut sellaisia, että elyn lisäksi pistin mailia metso-tyypeille. Jostain syystä eräs etämaanomistaja ei ole hakannut metsiään, ja nyt siellä alkaa olemaan järeää kuollutta kuusta. Metsokriteerit ehkä täyttyy. Metsosta omistaja saisi korvauksen ja liito-orava saisi pitää kotinsa.

    Omaan metsääni viemiin pönttöihin ei vieläkään ole ilmestynyt liito-oravaa. Mutta sentään kolme eri valkoselkätikkaa kävi pihassa ruokinnalla. Kolon alkuakin ilmestyi, ehkä jo vuoden päästä se pihapuussani pesii.

    Visakallo Visakallo

    puunhalaaja: ”Olen ilmoittanut 6-8 havaintoa Elylle. Osa on ollut helppo ilmoittaa, kohteessa huomaa että paikkaa ei ole aikomustakaan hakata ikinä.”

    Minkä verran puunhalaaja tehnyt näitä ilmoituksia omista metsistään, ja paljonko muiden metsistä?

    Gla Gla

    Miksi ylipäätään tarvitsemme valtion organisaatiota ylläpitämään tiedostoa liito-oravista.

     

    oksapuu

    Huvinsa kullakin…

    Täällä joku aktiivi on ilmoittanut erään kulmakunnan kaikkiin tukkikuusikoihin liito-oravan…

    Että näin…

    Gla Gla

    Alkaa mennä vaaralliseksi toisten omaisuudesta huolehtiminen:

    meidanmetsamme.org/wp-content/uploads/2020/03/lahimetsatoimintaohje.pdf

    Kun aletaan tehdä luontokartoituksia toisten metsissä ilman omistajan lupaa ja käyttää sitä vaikuttamaan omistajan oikeuteen päättää omaisuutensa käytöstä, ollaan minusta jo väärällä puolella aitaa.

    Visakallo Visakallo

    Johonkin tällaiseen autolla ohi ajaneen henkilön ilmoitukseen on täytynyt minunkin metsän luontoarvo-merkintä perustua, kun kysymyksessä on ojitettu, istutettu, hoidettu, lannoitettu ja parhaassa kasvussaan oleva kuusikko.

    Puuki

    Aikoinaan oli täälläkin naapuri joka ilmoitti ”aktivisteille” missä on vanhoja metsiä. Itse oli hakannut metsänsä paljaaksi juomakulttuurin edistämiseksi henk. kohtaisella tasolla.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 118)