Keskustelut Luonto Liito-orava havainto

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 118)
  • Liito-orava havainto

    Merkitty: 

    Kävin tänään metsään.fi palvelussa ja erään palstan kohdalla oli mainita liito-oravan vaikutusalue tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan liito-oravan havaintoaluetta. Asia on melko tuore koska viime syksynä mainintaa ei ollut. Silloin mainintana oli muinaismuistoalueen vaikutusalue, mutta ei itse aluetta. Ja nyt tämä maininta on korvautunut liito-oravalla. Mistään muinaismuistoalueesta ei ole todellisuudessa kyse, ainut mikä viittaa historiaan on meidän palstalla sijainnut pontikkatehdas joskus 1800 luvun lopulla. Ilmeisesti arvoisa Herra Naapuri on paikallisten viranomaisten kanssa napit vastatusten, koska kyseinen herra on keräillyt tontilleen kaikenlaista tavaraa, lähinnä romua ja on saanut ilmeisesti useita huomautuksia. Ja ilmeisesti yrittää näillä tempauksillaan hidastaa jotakin toimeenpanoa. Liito-oravista en tuolla suunnalla ole koskaan kuullut puhuttavan ja herran metsäpläntti on sellaista ryteikköä, että liito-orava ei siellä kyllä liitele. Kai pitää huomenna soittaa ympäristökeskukseen ja kysellä lisää, kun sieltä tuo tieto oli metsään.fi sivulle uinut. Tämä naapurin herra on senverran spesiaali tapaus, jotta mitään rakentavaa ei saa hänen kanssaan aikaiseksi.

  • Gla Gla

    JK:n ongelmana on minusta kasvun ja uudistumisen ennustamisen vaikeus. Ylipäätään uudistuminen on hyvin epävarmaa ja se saa minut pysyttelemään erossa menetelmästä. Näin siitä huolimatta, että joidenkin mielestä liito-orava ja muut eliöt (pl. kasvatettavat puut) metsässä jaksollista menetelmää paremmin viihtyisi  ja vaikka metsään.fi-järjestelmä asoiden raportoinnin kanssa takkuaisikin (aasiansilta otsikon aiheeseen).

     

    Visakallo Visakallo

    Jos JK olisi ollut taloudellisesti kannattavampi menetelmä, valtio, kunnat, metsäyhtiöt ja muut suuret ja pitkäaikaiset metsänomistajat olisivat halunneet käyttää sitä, ja valtio olisi hoitanut lainsäädännön  JK:ta suosivaksi. Nyt metsälaki ei ole JK:n esteenä, mutta se ei ole muuttanut, eikä muuta talouden realiteetteja eikä luonnonlakeja mihinkään.

    Rane

    ”Mistä ihmeestä Rane noin päättelet?? Minulla ei ole pikometrin vertaa painetta suuntaan eikä toiseen.”

    Jaa.Reima on kirjoitellut paljon ja varsin moniselitteisesti mutta linja on ollut että suomalainen metsänomistaja tuottaa vääränlaista puuta vääränlaiselle teollisuudelle, väärin menetelmin,kannattamattomasti ja se kannattavuus on usein jäänyt laskematta tai on ainakin väärin laskettu (NNA).

    Jos vaihtoehtoja eivät ole nykymeno eikä jatkuva kasvatus niin mikä?

    Visakallo Visakallo

    Minäkin mielenkiinnolla kuulisin, miten Reima ottaa metsänhoidossaan ja hakkuissaan huomioon kulloisenkin korkotilanteen ja muut talouden muuttujat?

    toimistorotta

    Alkuperäiseen aiheeseen palaten, niin kiitokset Veikolle Metsäkeskuskeen selvennyksestä. Virheitä näissä järjestelmien muutoksissa sattuu, olen omissa töissäkin niitä joutunut kokemaan. Onneksi tässä meidän tapauksessa ei ollut kyse liito-oravista ja muinaisjäännös huomatus pitää paikkaansa. Naapurin pellolta on aikoinaan löytynyt pari reikäistä kiveä… Ely-keskuksella on ilmeisesti tiedossa hyvinkin tarkaan liito-oravahavainnot.

    Reima Ranta

    Miksi Rane olet noin närkästynyt?

    Sovitaanko, että kirjoitat vain omia käsityksiäsi ja minä omiani. Jos alat kirjoittaa minun ajatuksiani, niin ne ovat vääriä, sinun (kuten tässä pahantahtoisesti) suodattamia käsityksiäsi. 800 vastausta, niistä täytyy käydä ilmi oma pohdintani, tai olen todella huono ilmaisemaan ajatuksiani. Sinä ilmeisesti tiedät lopullisen totuuden, jota minä vasta pyrin etsimään ja perustelemaan niitä ainakin taloudellisesti itselleni.

    Tavattoman monimutkaisiin asioihin ei ole yksinkertaisia vastauksia. Timpalla on onnellinen, hänellä on yksinkertainen taloudellinen vastaus – kun kiertoajan tuotoista kulut on vain 15% niin loistavaa taloudellista toimintaa. Pitää ymmärtää mitä tästä voi taloudellisesti päätellä ja mitä siitä ei voi päätellä.

    No, kun istuttaa eurolla puun ja saa siitä ensiharvennuksessa euron 25-vuoden kuluttua, niin ei se nyt kovin tuottoisalta kuulosta. Toisaalta tietysti joku jälkeenjäävä saattaa saada tästä eurolla istutetusta puusta 80-vuoden kuluttua 40-50 euroa. Kun näin on, joutuu etsimään perustellumpia taloudellisia vastauksia toimilleen.

    Minä en ole löytänyt muuta perusteltavissa olevaa taloudellista vastausta kuin NNA. Eli metsän arvo on kaikkien tulevien tulojen ja menojen nykyarvojen erotus ja taloudellisesti pitää pyrkiä toimimaan metsän kanssa siten, että tämä nettonykyarvo olisi suurin mahdollinen. Minä en kykene ymmärtämään, mitä muuta se voisi olla. Mitä tämä sitten käytännön metsänhoidossa tarkoittaa, on hyvin monitahoinen kysymys, johon ei ole yksinkertaista vastausta.

    Närkästyttikö Visaa suhteellinen arvokasvu päätehakkuun kriteerinä, vai kuinka kysymyksesi on ymmärrettävä. Minä en ymmärrä päätehakkuun taloudelliseen arviointiin muuta vastausta.

    Yleisesti ottaen, olen nykytilanteeseen metsänhoidon suhteen hyvin tyytyväinen, kukin saa hoitaa metsiään parhaaksi katsomallaan tavalla. Muutos on ollut tavaton sinä aikana, kun itse olen metsäntaloutta harjoittanut. Pakkopaidat on purettu.

    Visakallo Visakallo

    En minä ollut närkästynyt, vaan utelias kuulemaan, miten käytännössä Reiman metsien hoito on muuttunut näiden vuosikymmenten myötä, vai onko se muuttunut? Tiedän, että kysymys on monitahoinen, mutta voisiko jonkun esimerkin antaa. Eihän tässä yrityssalaisuusasioissa liikuta.

    Rane

    Ymmärsinkö siis nyt oikein että Reima ei tiedä miten ja millä menetelmällä metsätaloutta voisi harjoittaa kannattavasti?

    MaalaisSeppo

    Liito-orava ja NNA- laskelmat. Vaikea yhtälö. Varmaan sitä korkeampaa matematiikkaa, jonka vain Reima hallitsee.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aika moni metsänomistaja on todellisuudessa monitavoitteinen, ja silloin NNA-laskelma ei riitä. Silloin voidaan tehdä esimerkiksi niin, että liito-oravalle sopivien elinpiirien määrä asetetaan rajoitteeksi optimointiohjelmalle ja sen jälkeen lasketaan hakkuut ja NNA.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 118)