Keskustelut Luonto Liito-orava havainto

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 118)
  • Liito-orava havainto

    Merkitty: 

    Kävin tänään metsään.fi palvelussa ja erään palstan kohdalla oli mainita liito-oravan vaikutusalue tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan liito-oravan havaintoaluetta. Asia on melko tuore koska viime syksynä mainintaa ei ollut. Silloin mainintana oli muinaismuistoalueen vaikutusalue, mutta ei itse aluetta. Ja nyt tämä maininta on korvautunut liito-oravalla. Mistään muinaismuistoalueesta ei ole todellisuudessa kyse, ainut mikä viittaa historiaan on meidän palstalla sijainnut pontikkatehdas joskus 1800 luvun lopulla. Ilmeisesti arvoisa Herra Naapuri on paikallisten viranomaisten kanssa napit vastatusten, koska kyseinen herra on keräillyt tontilleen kaikenlaista tavaraa, lähinnä romua ja on saanut ilmeisesti useita huomautuksia. Ja ilmeisesti yrittää näillä tempauksillaan hidastaa jotakin toimeenpanoa. Liito-oravista en tuolla suunnalla ole koskaan kuullut puhuttavan ja herran metsäpläntti on sellaista ryteikköä, että liito-orava ei siellä kyllä liitele. Kai pitää huomenna soittaa ympäristökeskukseen ja kysellä lisää, kun sieltä tuo tieto oli metsään.fi sivulle uinut. Tämä naapurin herra on senverran spesiaali tapaus, jotta mitään rakentavaa ei saa hänen kanssaan aikaiseksi.

  • mulle

    Musta tuntuu jotta kaikkien muiden kanssa sopii rähjätä,muttei si koskaan naapureiden kanssa,nekun ovat jokapäivä siinä läsnä,heti pian rajojen takana ”kyttää”.

     

     

    Veikko Iittainen

    Hei

    Kohteelle on kenties tehty metsänkäyttöilmoitus ja kohdetta ei ole kuitenkaan myyty?  Metsäkeskukseen ei tule ilmoitusta hakkuista, avohakkuut toteutuvat yleisesti nopeasti metsänkäyttöilmoituksesta ja tästä syystä metsävaratietojen päivitys tehdään niin, että hakkuuajaksi on arvioitu neljä kuukautta ja sen jälkeen suoritetaan laskennallinen hakkuu.

    Jos kohdetta ei ole hakattu ja haluaa sen oikeaan tilaan, niin kuvion päivityspyynnöllä ilmoitus Metsäkeskukseen ja parissa viikossa tehdään muutos.

    Terveisin

    Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö, Metsään.fi-palvelun omistaja, Metsäkeskus

    Gla Gla

    En nyt muista, tuliko tuolta kuviolta ilmoitus tehtyä, mutta tuosta saattaa olla kyse.

    Tilan kohdalla lukee, että päivitys (ilmakuvaus?) tehdään 2021. Silloin tiedot varmaan päivittyy, joten jään odottamaan sitä.

    Reima Ranta

    Kun metsään.fi-palvelu ehdottaa esim. uudistushakkuuta jollekin kuviolle, niin taloudellinen perustelu pitäisi tietää. Ei oikein riitä, että se on jonkun metsänhoitosuosituksen mukaista, kun ei tiedä mihin tuo suositus taloudellisesti perustuu. Ymmärtääkseni taloudellisesta toiminnasta metsätaloudessa on useimmiten kuitenkin kysymys.

    Suhteellinen arvokasvu olisi luku, mikä pitäisi kertoa. Sillä perusteella metsänomistaja voisi arvioida ottaako hän rahan metsästä vai kasvattako edelleen. Ottaako lainaa, kun metsä kasvaa lainan korkoa enemmän. Maksaako lainan pois, kun metsän tuotto on selvästi huonompi kuin lainan korko. Sijoittaako tuottavampaan paikkaan kuin metsän jne. jne. Emme siis vain  metsästä saatavan tiedon perusteella voi arvioida, toimenpiteen taloudellista järkevyyttä.

    En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että taloudellinen ajattelu metsätaloudessa nähdään kummallisena peikkona. Pitää harjoittaa jotakin taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää metsätaloutta, jonka keskeinen sisältö on puuntuotannon määrä. Reaalitaloudellinen ajattelu katsotaan vahingolliseksi.

    harrastelija harrastelija

    Laser- ja ilmakuvaus lienee eri asia? Satelliittikuvaus kehittyy koko ajan ja näyttää kyllä kovin vakuuttavalta! Ainakin jotkut yksityiset metsäalan yrittäjät käyttävät satelliittikuvia ja ainakin omasta palstasta pystyi laskemaan melkein yksittäiset puut, kuvion tilanne vastasi maastossa.

    Joka tapauksessa suosittelisin kyllä arvioijille enemmän jalkautumista relaskoopin ja mittakepin kanssa 🙂

    Veikko Iittainen

    Hei

    Taloudelliseen laskentaan löytyy Metsään.fi-palvelusta parikin kohtaa, joiden avulla voi itse laskea haluamiin arvoja. Kuviokohtaisissa tiedoissa löytyy kuvio kokonaispuusto ja kuvion kokonaiskasvu.

    Tilan aloitussivun kartan oikeassa yläkulmassa on painike: Kuvioluettelot. Sieltä etenkin laajassa kuvioluettelossa on paljon tietoa, esim. kuvion vuotuinen hehtaarikasvu. Tiedot voi siirtää myös itselle exceliin ja pyöritellä siellä haluamallaan tavalla.

    Terveisin

    Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö, Metsään.fi-palvelun omistaja, Metsäkeskus

    Reima Ranta

    Annan ison arvon metsään.fi-palvelulle. Se on minusta järjen riemuvoitto, että yhtä kattavaa palvelua kehitetään.

    Se on itsestään selvää, että kukin voi tehdä haluamiaan taulukoita. Kasvut kuutiometreinä ovat hyvä lisä palvellussa. Aiemminhan suunnitelmissa kasvuja ilmaistiin prosentteina. Kun palvelussa arvioidaan jo nytkin suhteelliseen arvokasvuun vaikuttavia tekijöitä mm. tukin ja kuitupuun määriä jne., niin tämä oleellinen luku olisi aika pienellä vaivalla lisättävissä palveluun.

    Taloudellinen ajattelu on toki saanut vähitellen jalansijaa metsätaloudessakin, mutta itse koen, että kaapista ei ole uskallettu vielä tulla kunnolla ulos – ovi on toki jo raollaan.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos metsään.fi palvelu linkittyisi puun hintatilastoon, voisi myös euroilla leikkiä, ei vain moteilla. Potentiaalia on vaikka mihin.

    Per Ä Reikäs

    Mitähän oravan nahkojen hinta on tänä päivänä,koto kuusikoissa kun isompi lauma onnekseni ne eivät liitele.

    Veikko Iittainen

    Hei

    Metsään fi-palvelussa ei ole puun- eikä hoitotöiden hintoja puumarkkinaosapuolien Metsäkeskuksen metsätietojärjestelmän lain tarkistuksen yhteydessä tekemän linjauksen mukaan.

    Terveisin

    Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö, Metsään.fi-palvelun omistaja, Metsäkeskus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 118)