Keskustelut Puukauppa Leimikoiden tarjoukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 264)
  • Leimikoiden tarjoukset

    Laitoin Kuutio.fi noin 800m3 kesäkorjuukelpoisen kuusitukki valtaisen leimikon. Sijainti Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajoilla. Paras tarjous tähän mennessä koko kuusitukkiosuudelle 67e/m3. Muutamalla kolmea eri hintaa tukkiosuudelle ( sorvitukki, kuusitukki ja latvatukki) Pari ostajaa käy vielä katsomassa leimikon ja niillä taasen runkohinnoittelu. Niin, katkonnastahan on täällä on ollut usein keskustelua. Mitä teille on tarjottu tai maksettu viime aikoina leimikostanne. Kiitos jo etukäteen jos kerrotte asiasta. Muuttujiahan on useita eri leimikoissa ja missä päin Suomea on.

  • Riippumaton ajattelija

    Mistä voit tietää että nuo jotka käy vielä katsomassa leimikkoa tarjoaa runkohintaa?

    Musta miäs

    Soittivat ja sanoivat että täytyy tarkemmin tutkia leimikko koska heillä runkohinnoittelu. Voihan olla että tekevät tarjouksen myös tavaralajihintoina. Niin ja hakkuutähteistä tai laji oli latvusmassa oma hintansa eri yhtiöillä vaihdellen 0,5e-1,5e. Se oli laskettu jossakin tarjouksessa tuo kuutioarvio 850m3×0,5e. Kesäkorjuulisä 2e/m3 kut ja mät lajeille. Kantokäsittely joku yhtiö 0,25e/m3 hinta puunmyyjälle. Kiitos jo tulleista vastauksista. Tämä on elämäni ensimmäinen pystykauppa. Hankintakauppoja olen tehnyt 7 kertaa.

    oksapuu

    Talvileimikoitakin näemmä ostetaan jo kaudelle 21-22…

    Kuuselle 67€ motti, perinteisellä tyylillä…

    urbo

    Mistäpäin oksapuu ja kuka ostaa

    Visakallo

    Puun kysyntä ja sen hinnat ovat aina täysin paikkakunta- ja leimikkokohtaisia, joten tarjoukset on pyydettävä oman alueen puunostajilta. Yhdessä viikossa voi tilanne muuttua jo täysin.

    metsa1980

    Visakallio kirjoitti tuolla kuvapuolella: ”Viime aikoina, kun tukeista on ollut kova kysyntä, mutta kuidusta ei, ovat kolme suurtakin ottaneet ainakin täälläpäin tukin niin tarkkaan huonommistakin harvennusleimikoista, että en muista vastaavaa nähneeni, enkä ole havaintoni kanssa yksin.”

    Luuletteko, että asia on näin? Näinhän voisi ajatella kun puuvaihtoja tehdään ja tukkia kuituun vaihtamalla saisi edullista kuitua. Ja toisaalta myös kuituostajankin sahalle mennessä tuntuisi hurjalta laittaa sellukattilaan puustoa joka ehkä laadultaan eri katkonnalla olisi ollut tukkia.

    Että siis korjataanko tukkia huolellisemmin talteen kun tukin hinta on kova? Onko esimerkkejä vanhoilta vuosilta?

    Visakallo

    Näinhän se on, että tukin hinta nousee, ja sitä otetaan tarkemmin talteen silloin kun siitä on enemmän kysyntää. Onhan näitä vastaavia tilanteita ollut ennenkin, mutta nyt tukin kysyntä on poikkeuksellisen hyvää läpi koko puunostajakunnan. Toki Suomi on laaja alue, joten aivan joka kolkassa kysyntä ei aina ole samanlaista. Mitä olen kaikki nämä vuosikymmenet puita myynyt, aloitan jokaisen puunostajaehdokkaan kanssa keskustelun samalla kysymyksella: ”Mitä puita tarvitsette tällä hetkellä eniten?”

    Metsäkupsa

    Kuusitukki on vuodesta toiseen se ykköslaji, mitä teollisuus  haluaa eniten. Mitä olen kuusikoita myynyt, niin vuodesta toiseen olen ollut erittäin tyytyväinen tukin talteen otosta. Kaaripuutkin tukkikasaan kuusessa, mutta männyn osalta ei samaa voi sanoa. Itselle kelvollisia sahapuita olen laatuvaatimukset alittavista männyistä ottanut, hyvää sahatavaraa olen saanut. Kuusiraakit taasen niin huonoja, että saavat kuitukassaan mennä.

    Visakallo

    Viime aikoina myös mäntytukki on otettu tarkkaan. Se ei ole aivan tavanomaista ainakaan täälläpäin.

    oksapuu

    Etelässä mennään ja iso ostaja…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 264)