Keskustelut Puukauppa Leimikoiden tarjoukset

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 264)
  • Leimikoiden tarjoukset

    Laitoin Kuutio.fi noin 800m3 kesäkorjuukelpoisen kuusitukki valtaisen leimikon. Sijainti Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajoilla. Paras tarjous tähän mennessä koko kuusitukkiosuudelle 67e/m3. Muutamalla kolmea eri hintaa tukkiosuudelle ( sorvitukki, kuusitukki ja latvatukki) Pari ostajaa käy vielä katsomassa leimikon ja niillä taasen runkohinnoittelu. Niin, katkonnastahan on täällä on ollut usein keskustelua. Mitä teille on tarjottu tai maksettu viime aikoina leimikostanne. Kiitos jo etukäteen jos kerrotte asiasta. Muuttujiahan on useita eri leimikoissa ja missä päin Suomea on.

  • aegolius

    >Todennäköisesti hakkuutähteestä reilusti maksava on jokin kolmesta ”suuresta ja mahtavasta”. Minun veikkaus UPM. Tällä tavoin saadaan varjeltua erityisesti kuusikuidun tilastohintaa

    Arvaus menee mielestäni pieleen. Hurjimmat risuhinnat ovat sahoilla, koska ne haluavat piilottaa tukin hintaa risuihin. Tuoreessa kilpailutuksessa erään sahan tarjouksen loppusummasta 4,5 % oli latvusmassan arvoa. Tuon kun siirtää täysimääräisesti tukin hintaan, se tekee yli 5 euroa / kiinto.

    Metät kunnossa!

    Aego. Mainitsemallasi aluella näkyy mäntykuitu matkaavan joiltakin osin ainakin Imatralle (ei MG jäseniä?). Rahtaaminen lienee halpaa läpi Suomen?

    aegolius

    Ok. MG jäsenyys on. Jäsennumero on viisinumeroinen. 😉

    Mistä näet minne mäk matkustaa? Miksi se vietäisiin esimerkiksi Vaasan suunnalta Imatralle eikä Äänekoskelle?

    Metät kunnossa!

    Kun siinä pinon päässä on SE:n eränumero. Äänekosken pinoissa on MG:n laput.

    Länsi-Suomesta osoite on silloin Kaukopää (tuskin juna pysähtyy Kouvolassa).

    Tolopainen

    Miten noista yhtiöiden  lapuista voisi nähdä mihin puut on menossa. MG voi ostaa tukkeja vaikka talotehtaille ja kuidut menee usein UPM:lle.

    Visakallo

    Juuri sen takiahan niissä yhtiöiden lapuissa on niitä merkintöjä, jotta puut menisivät oikeisiin osoitteisiin. En oikein usko Tolopaisen pinoihinkaan niitä vain koristeeksi lyötävän.

    Tolopainen

    No voi taivas. Lapuista näkee vain ostajan, mutta ei koskaan, mihin puut rekalla viedään. Vai onkohan Herrat vaihtopuista mitään kuulleet ML ostaa vuosittain paljon enemmän puuta kuin itse käyttää erityisesti tukkia. Siksi se on niin nulju tukinostaja, kun ostaa välitykseen. Rauman saha on vielä rakenteilla.

    Peura

    Vaihtelee eri yhtiöillä. MG lapusta löytyy  päätevaraston numero, joka tarkoittaa käyttöpaikkaa. Ja mitä sahaamiseen tulee, niin minä olen ymmärtänyt että MG on suomen suurin sahaaja. Korjatkaa jos on väärä tieto.

    Jätkä

    Pinonpäälapuista ei tarvitse näkyä muuta kuin koodi, josta kuski voi tarkistaa, että navigaattori on opastanut oikean pinon äärelle.

    Sivullisille – jopa puunmyyjälle on tarpeetonta tietoa se, että mihin puut viedään ja mitä niistä tehdään. Voi olla – ja onkin, että monen pinon kohdalla puiden käyttöpaikka ei ole tiedossa silloin kun metsäkonekuski laittaa lapun pinon kylkeen.

    Isot firmat vaihtavat puutavaraa keskenään laskien sillä tavalla kuljetuskustannuksia. Äänekosken puunhankinta-alueella ostaa kuitua myös myyt kuin MG, mutta kyllä kuitu melkoisella varmuudella menee Äänekoskelle. Raha ratkaisee!

    A.Jalkanen

    Kuinkas tukin katkonnan optimaalisuuden ostajan kannalta käy, kun tukit menevät vaihtoon, vai tiedetäänkö ostaja jo ennen hakkuuta? Tämä sotkee pahasti myhistyksen katkontatilaston, jos puut onkin katkottu eri ostajalle – ei sille joka puut maksaa?

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 264)