Keskustelut Tekniikka Laurin talot

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 89)
  • Laurin talot

    Merkitty: 

    Satuitteko katsomaan illalla? Katsomossa näkyy varmaankin edelleen? Sarja on 10 osainen ja alku oli tosi ”dikitaalinen” yhdistettynä rakentamisen sijaintiin.

    Enpä kerro enempää. Rakentaminen kiinnostaa edelleen vaikka nykyinen talo on neljäs lajissaan. Kaikissa on ollut kovasti hartiapankki mukana. Tässä nykyisessäkin aloitettiin homma sahaamalla tukit ensin tontilla lankuiksi ja laudoiksi.

    Laurin taloissa avain sana on puu!

  • sitolkka

    Uusimmat multapenkitkin tehtiin tuuletuskanavilla. Siitä kai sitten keksittiin rossipohja. Mitä jos tehtäisiin talot niinkuin siperiassa kokonaan tolppien nokkiin. Siinä olisi ryömintätilaa ja kosteus sama kuin muuallakin ulkona. Tuosta radonista sen verran, että luulisi ihmisen siihen jo evolution aikana tottuneen ja sille muodostuneen vastustuskykyä. Sitä kun on aina ollut. Pitkässä juoksuus ihminen voi tehdä itselleen hallaa suojautumalla keinotekoisesti täysin normaaleilta luonnon säteilyiltä. Odotakaapa kun tutkimusmenetelmät kehittyy niin avaruudestakin tulee varmasti monenlaista haitallista säteilyä, mistä ei vielä tiedetäkään.

    harrastelija harrastelija

    Meillä koneellinen ilmanvaihto hoitaa säädettynä myös makuuhuoneen CO2:n sekä ne ”Planterin” tunkkaiset päästöt. Toki ne päästötkin voivat jonkin aikaa häiritä, mutta hajuhaitta on aika lyhyt.

    Tuossa rossipohjaisessa talossa on minusta kaksi tärkeää pointtia: a) kunnallistekniikan läpiviennit on eristettävä huolella. b) jos sokkelin luukut on talvella kiinni pakkasen takia, niin ne on avattava kesäksi.

    Kaivon katsominen ei ole humpuukia, kun asialla on oikea henkilö. On oikeasti ihmisä, jotka ovat erityisen herkkiä ja varpu taipuu. Sitten on, ikävä kyllä, tälläkin alalla ollut huijareita. Huijaus on mahdollista, koska maasäteilyä ei voida mitata mittareilla.

    Puuki

    Tolppien nokkiin on tehty ja tehdään varmaan vielä nykyäänkin Suomessakin kesämökkejä ja saunoja ainakin.

    Minulla on kesäkäyttöinen mökki joka on korkeiden tolppien varassa. Savusaunan tein myös luonnonkivistä kasattujen tolppien varaan ; ei tule kevään sulamisvedet eikä kosteus rakenteisiin ainakaan ulkopuolelta.

    oksapuu

    Itse asun 200v. vanhassa rossipohja talossa. Todennäköisesti hiilinieluasiat on kunnossa kun hirsiseinät on punahonkaa 🙂 …

    Jätkä

    ”Ylipaineistaminen lisää kosteusvaurioriskiä. Pohjalaatan alle johdettava kostea ilma tuottaa laatan alle varsinaisen homepesän.”

    Minkä pohjalaatan?

    Visakallo Visakallo

    Eipä ihme, ettei Annelin asumassa taloyhtiössä syntynyt päätöstä uusista korvausilmaventtiileistä, sillä tarjotut hinnat ovat kieltämättä aika kovia.

    Jos on olemassa tuuletusikkunat, eikä korvausilmaventtiileitä ole, köyhän miehen/naisen esilämmittävä korvausilmaventtiili syntyy poistamalla tuuletusikkunan sisäpuitteesta yläpään tiiviste. Toimiin yllättävän hyvin eikä maksa mitään! Ulkopuitteessa ei ole tiivisteitä, joten ilma pääsee ulkoa lasien välitilaan ja alipaine imee sen sisäpuitteen yläpäässä olevasta tiivisteettömästä kohdasta asunnon sisätiloihin.

    Klapikone

    Juurikin niin, ei välttämättä tarvi kaikesta tehdä kovin monimutkaista.

    Jätkä

    Puhutaan ”laatan päälle” rakennetuista pientaloista. Kuitenkin esim. tavarantarkastajat mittaavat sokkelin korkeutta. sen pitäisi olla matalimmillaan 50 senttiä. Rossipohjan alla pitäisi olla ryömintätilaa, jonka korkeus tulisi olla väh. 80 senttiä ja ryömintätilan pohjan pitäisi olla ylempänä kuin talon ympäristö.

    Tuosta päästäänkin sujuvasti seuraavaan vaatimukseen, eli Talossa pitää olla portaat.

    Noilla eväillä saadaan talon perustus kuntoon, kunhan muistetaan tehdä kissanluukkuja  vähintään 1 % rakennuksen pinta-alasta ja ne on niin, että ristiveto syntyy alustaan.

    Jotkut ovat asentaneet ilmalämpöpumpun niin, että se imee ilman kennon läpi talon rossipohjan alta.

    Rossipermannon eristepaksuuden tulee olla vähintään neljäkymmentä senttiä, kuusikymmentä senttiä olisi hyvä tavoite.

     

    MaalaisSeppo

    Jätkällä näyttää rakennustekniikka olevan hieman hakusessa. Tuulettuvalla alapohjalla (esim rossipohja) välttää radonongelmat. Ongelmia voi syntyä kun pohjalaatta valetaan sorapatjan päälle. Yritäpä sitten johtaa talon poistoilma sinne. Ei tule kuin ongelmia. Radonkaivot sen sijaan auttaa.

    Jätkä

    Mikä pohjalaatta rossipohjan alle? Oletko hölmö?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 89)