Keskustelut Puukauppa Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 687)
  • Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

    Olen niin kömpelö täällä internetin maailmassa, että aiemmin aloittamassani viestiketjussa en osannut laittaa oikeaa linkkiä, jolla Lauri-laskelma avautuu verkossa. Keskustelijoille jäivät puutteellisiksi minun perusteluni kustannusten tuhlaukselle. Oikea linkki laskuriin on tämä:

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9FyrxLlMfDZza81Q.

    Laskurilla on verrattu maatilan maataloustraktorilla tehdyn korjuun kustannuksia vuoden 2013 puunkorjuun kustannuksiin.

    Kun aiemmassa viestiketjussa on vaadittu perusteluja niin Lauri-laskurin tuloksista niitä löytyy.  Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten.

    Jos joku vielä viitsii lukea seitsemän sivun perustelut pystykauppojen korruption lopettamiselle, niin linkki on tämä: https://1drv.ms/w/s!AidL2g8PYhQ4gr9JnYreZ7i0G2okkA

    Puunkorjuun säännöt ovat markkinataloudessa hyvin yksinkertaiset. Kustannustehokkaan puunkorjuun lähtökohta on yrittäjien kilpailu korjuutyön maksajan suosiosta. Koneyrittäjä valitsee koneen, joka maksimoi yrittäjän nettotulot ja puunmyyjä valitsee koneyrittäjän, jonka korjuutyö on halvinta ja korjuun laatu tyydyttää tilaajaa.

    Nämä säännöt eivät toimi puun pystykaupassa. Koneyrittäjä ei saa itse valita korjuukonetta eikä puunmyyjä urakoitsijaa. Koneet ja urakoitsijat määrää yhtiön metsäosasto. Se on sitä korruptiota.

    Lauri Vaara

  • Tolopainen

    Jovain:kauppatavan muutoksen jälkeen om mahdollista tienata puunkorjuun kustanukset tuloksi, tiedetään. Pitää traktorilla ja moottorisahalla tehdä töitä samalla hinnalla kuin tehdään tehokkailla koneilla, joissa kuskit istuu lasikopissa ja metsänomistaja rämpii sahan kanssa hangessa ja traktorin kanssa keikkuu kannikossa. Ei nuoret viljelijät tuohon ala, ne tienaa paremmin omissa maatilan töissä, jotka on pakko tehdä toimeentulon takia. Tehkööt nämä muissa ammateissa työskentelevät sivutoimena ne korjuutyöt. Sellaisilla  on enemmän aikaa, joilla on viikonloput vapaata, metsätyö sopisi hyvin esim ahtaajille, osaavat ajaa traktorilla.

     

    savo’ttamies

    Tolopainen elää menneisyydessä..maatiloja jotain 50 000, elukoita korkeintaan 15 000 tilalla, loput kasvinviljelytiloja…kasvukauden aikana tienataan osa ajasta maatilantöissä nykyisin.

    Tolopainen

    Kasvinviljelytilat on yleensä sivutoimisia, eli omistajat ovat jo muualla töissä. Etelän suurilla tiloilla omistajat eivät edes osallistu tilan töihin, vaan työt ostetaan urakoitsijoilta, tuskin Herlin tai Nalle lähtevät metsätöihin.

    pikkutukki

    Kun teetän ja ajatan hankinnan urakoitsijalla pyrin siihen ,että Hankintahinta > pystyhinta + korjuukulut .

    kuusessa ollaan

    Ja sitten ihmetellään, miksi maaseudulla on työttömyyttä. Nekin vähät työpaikat, mitä on puunkorjuun eri osilla, pitäisi siirtää maanviljeliöiden ”hyödyksi”(=haitaksi)?

    Suosittelen ihan oikeasti Lauri Vaaraa tutustumaan viimeisimpiin tilaistoihin ja arvioihin suomalaisen maatalouden rakennekehityksestä, se nimittäin kertoo karusti kuinka paljon maatilojen määrä vähenee lähivuosina. Eikä syynä ole työn puute, vaan alan keskittyminen entistä isompiin yksiköihin. Siinä ei sijaa ole sivutoimiharrastajille, ei edes viljatiloilla. Ja vapautuneet voimat osaltaan aloittavat (jos hulluja ovat) metsäkoneurakointia, saadakseen kokopäiväkestoisen työn. Näitä on tullut ja mennyt viimeisten vuosien aikana.

    savo’ttamies

    No nythän tässä keskustelussa siirrytään puhumaan oikeasta asiasta….

    mehtäukko

    Mutta ensin haluan kysymyksiini LV /Jovain suorat vastaukset!?

    Tekstiä kehiin!

    Jovain

    Mehtäukko: Myös metsäpuoli on keskittymässä hyvää vauhtia yhä suurempiin kokonaisuuksiin ja siitä metsänomistajien on syytä pitää kiinni. Kysymys on elinkeinosta, siinä kuin muutkin elinkeinot, mutta joka on jollain tavalla hämärtymässä tällä hetkellä. Siihen vaikuttaa juuri nämä kysymykset, joita täällä käsitellään. Kysyt korruptiosta. Siitä on eftaa tietoa aloituksen linkissä ja toisaalta kysyt tutkijan etiikasta. A. Jalkanen tuolla edellä valottaa tutkijan tehtävästä.

    On ollut pakko pohtia sitä, mistä tässä on oikein kysymys. Onko saavutetuista etuuksista vai tietämättömyydestä. Uskoisin, että monellekin metsänomistajalle tulee yllätyksenä, missä laajuudessa ovat rahoittaneet korjuun kustannuksia ja sitä, että yleensä rahoittavat.

    Timppa

    ”Uskoisin, että monellekin metsänomistajalle tulee yllätyksenä, missä laajuudessa ovat rahoittaneet korjuun kustannuksia ja sitä, että yleensä rahoittavat.”

    Ainakin minulle on tullut yllätyksenä, että rahoitamme korjuun kustannuksia.  Tililtä ei mennyt rahaa eikä laskuja tullut.

    Jovainin logiikan mukaan metsänomistajat rahoittavat tietysti kaikkia muitakin metsäteollisuuden kulueriä.  Ilmankos esimerkiksi teollisuuskemikaaleja toimittava Kemira maksaa hyvää osinkoa, kun saa tuloja metsänomistajilta näiden tietämättä.

    Jätkä

    Mutta JOOVAAN: Kerro – suomenna meille tyhmille kuka korruptoi (lahjoo) – ketä Kuka ottaa vastaan lahjuksia – kuinka paljon? Nimiä kehään.

    Tutkijan etiikka on vaihtunut lahjuksiin, eli sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Taikka sitten tutkijan etiikka on muuttunut etikaksi, jota ei välttämättä ole hauska hörppäillä.

    Yleensä tutkimukset ovat kutistuneet – määrärahojen vähyyden takia niin, että lopullisia johtopäätöksiä ei voida tehdä, ja siinä ”tutkija” pesee kätösensä.

    Sama tauti vaivaa myös väitöskirjojen tekijöitä, eli ne on jopa tekaistuja, kunhan apurahan saamisesta on kulunut riittävän kauan.

    En väitä, että kaikki tutkimukset olisivat vain ”tutkimuksia”, joiden arvo voisi olla vain tutkielma, eli jonkinlaista juovuspäissä pohdintaa.

    JOOVAAN. Kun mainitset, että kyse on metsäntuottajan elinkeinosta, niin miksi koitat tuhota sitä noilla sairailla ajatuksilla?

    Onneksi täälläkään ei kukaan ole sortunut sinunkaan johdatukseesi, koska se on turmion tie.

     

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 687)