Keskustelut Puukauppa Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 687)
  • Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

    Olen niin kömpelö täällä internetin maailmassa, että aiemmin aloittamassani viestiketjussa en osannut laittaa oikeaa linkkiä, jolla Lauri-laskelma avautuu verkossa. Keskustelijoille jäivät puutteellisiksi minun perusteluni kustannusten tuhlaukselle. Oikea linkki laskuriin on tämä:

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9FyrxLlMfDZza81Q.

    Laskurilla on verrattu maatilan maataloustraktorilla tehdyn korjuun kustannuksia vuoden 2013 puunkorjuun kustannuksiin.

    Kun aiemmassa viestiketjussa on vaadittu perusteluja niin Lauri-laskurin tuloksista niitä löytyy.  Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten.

    Jos joku vielä viitsii lukea seitsemän sivun perustelut pystykauppojen korruption lopettamiselle, niin linkki on tämä: https://1drv.ms/w/s!AidL2g8PYhQ4gr9JnYreZ7i0G2okkA

    Puunkorjuun säännöt ovat markkinataloudessa hyvin yksinkertaiset. Kustannustehokkaan puunkorjuun lähtökohta on yrittäjien kilpailu korjuutyön maksajan suosiosta. Koneyrittäjä valitsee koneen, joka maksimoi yrittäjän nettotulot ja puunmyyjä valitsee koneyrittäjän, jonka korjuutyö on halvinta ja korjuun laatu tyydyttää tilaajaa.

    Nämä säännöt eivät toimi puun pystykaupassa. Koneyrittäjä ei saa itse valita korjuukonetta eikä puunmyyjä urakoitsijaa. Koneet ja urakoitsijat määrää yhtiön metsäosasto. Se on sitä korruptiota.

    Lauri Vaara

  • Jovain

    On se luottamus olemassa edelleenkin, ei se ole kadonnut minnekään, mutta jos mennään yleisten käytössä olevien normien mukaisesti, onhan siihen huomauttamista ja vaatii muutosta tehtäväksi.

    Lauri Vaara

    Huomaan, että alussa antamani linkki Lauri-laskuriin ei jostakin syystä enää toimi. Tässä uusi linkki.

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9kcJLAz744UeIgjg

    Täällä on kaivattu perusteluja fraasien sijasta. Numerot ovat lahjomattomia perusteluja.

    Lauri Vaara

    Jätkä

    Lauri Vaarin Laiskuri ei ole kunnolla toiminut koskaan. Numerotkin siinä ovat täysin lahjattomia. Koko ketju on aivan joutavaa hölinää, ei päätä ei häntää Vaarin, eikä Joovainin mökellyksessä.

    mehtäukko

    Jaa että vielä lisää perusteluja?!

    Mikä taho omistaa metsäteollisuuslaitokset?

    Mikä taho omistaa edelleenkin metsähehtaareja sadoissatuhansissa?

    Kenellä on markkinasopimukset miljoonista lankkukuutioista ja miljoonista sellutonneista kotimaahan ja maailmalle?

    Kenellä on työsopimukset kaikkineen kymmenistätuhansista työntekijöistä?

    jne..jne.

    Minä EN USKO näillä numeroilla ja iltasaduilla höystettyjä juttuja ,että metsäteollisuusala luottaisi ja uskoisi raakapuun korjuun esitetylle kotkotukselle.

    Eikä pidäkään uskoa,sillä on siinä sentään niin paljon pelissä.

    Jovain

    Yksityismetsät tuottavat yli 80 % teollisuuden raakapuusta ja perheomistuksessa on 74 % yksityismetsistä. Sen sijaan metsänomistajien osuus puuntoimittajina on vain n. 20 %.

    Jos puukauppa ja korjuu avataan kilpailulle, eihän se tarkoita sitä, että nykyinen 20 % osuus muuttuisi oleellisesti. Oleellista on se, että se mahdollisuus on olemassa ja että sitä mahdollisuutta voidaan käyttää. Onhan sen käyttö perusteltuakin, sillä esim. ensiharvennukset, energiapuu ja jatkuva kasvatus tmv. ovat tappiollisia tai huonosti tuottavia ja jos metsänomistajat voivat tällaisessa tilanteessa auttaa, niin kuin tekevät tälläkin hetkellä, niin onhan se aika merkillistä, ettei metsänomistajia voida hyväksyä tuottavaan työhön. Minä en usko, että tämä nykyinen tilanne voi jatkua kovin pitkään.

    Jätkä

    Puukauppa ja korjuu on ollut avattuna kilpailulle, mutta siihen ei vain ole metsänomistajat tarttuneet oikeastaan lainkaan.

    Metsäkoneurakoitsijat sanovat, että heti lopettaisivat, jos pystyisivät, mutta velkaa on niin paljon, ettei voi lopettaa.

    Jovain

    Mitenkäs Jätkä ne metsänomistajat ovat voineet tarttua kilpailuun, kun pystykaupalla (80% monopoli) metsänomistajat on suljettu kilpailun ulkopuolelle. Jotta kilpailu olisi mahdollista, se edellyttää pystykaupan lakkauttamista ja siirtymistä avoimeen toimituskauppaan, niin kuin Lauri Vaara on esittänyt.

    Jätkä

    Kun yhtiö pyytää koneurakoinnista tarjousta, niin paperit sisään.

    Kun tehdään kauppaa, niin tehdään sopimus siitä, kuka hoitaa tavaran tienvarteen. Jokainen yhtiö tekee mielellään kaupat tuollaisesta tarjouksesta.

    kuusessa ollaan

    http://www.metsakonepalvelu.fi/uutiset.html?95431

    Lukaiskaapas tuo uutinen. Kyseinen korjuuyritys on Suomen suurin, koneita tilanteesta riippuen 60 kappaleen molemmin puolin. UPM arvostaa sitä, että homma toimii varmasti, ei askarrellen. Noillakin alueilla ollut yritysryppäitä, joita ovat perustaneet paikalliset yrittäjät ja kauempaakin, jotta on saatu kokoon vaadittavan kokoinen arsenaali koneita hoitamaan savotat sovitusti oikeissa aikatauluissa.

     

    Jätkä

    Tuttu firma. Tunnetaan laadusta ja hyvistä kuskeista / koneista.

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 687)