Keskustelut Puukauppa Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 687)
  • Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

    Olen niin kömpelö täällä internetin maailmassa, että aiemmin aloittamassani viestiketjussa en osannut laittaa oikeaa linkkiä, jolla Lauri-laskelma avautuu verkossa. Keskustelijoille jäivät puutteellisiksi minun perusteluni kustannusten tuhlaukselle. Oikea linkki laskuriin on tämä:

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9FyrxLlMfDZza81Q.

    Laskurilla on verrattu maatilan maataloustraktorilla tehdyn korjuun kustannuksia vuoden 2013 puunkorjuun kustannuksiin.

    Kun aiemmassa viestiketjussa on vaadittu perusteluja niin Lauri-laskurin tuloksista niitä löytyy.  Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten.

    Jos joku vielä viitsii lukea seitsemän sivun perustelut pystykauppojen korruption lopettamiselle, niin linkki on tämä: https://1drv.ms/w/s!AidL2g8PYhQ4gr9JnYreZ7i0G2okkA

    Puunkorjuun säännöt ovat markkinataloudessa hyvin yksinkertaiset. Kustannustehokkaan puunkorjuun lähtökohta on yrittäjien kilpailu korjuutyön maksajan suosiosta. Koneyrittäjä valitsee koneen, joka maksimoi yrittäjän nettotulot ja puunmyyjä valitsee koneyrittäjän, jonka korjuutyö on halvinta ja korjuun laatu tyydyttää tilaajaa.

    Nämä säännöt eivät toimi puun pystykaupassa. Koneyrittäjä ei saa itse valita korjuukonetta eikä puunmyyjä urakoitsijaa. Koneet ja urakoitsijat määrää yhtiön metsäosasto. Se on sitä korruptiota.

    Lauri Vaara

  • Jätkä

    Tollo:”-Metsänomistaja voi halutessaan myydä puunsa vaikka kirjahyllyinä ikean kautta. Mikään ei estä jos on pääomia ja osaamista. Koivutkin voi toimittaa suoraan Hakkaraisen sahalle omalla kalustolla, Teukka tarjoaa konjakkikahvit kaupanpäälle.”

    Ei voi, ellei omista lastulevy – ja puukuitulevytehdasta.

    En menisi takuuseen Teukan osuudesta ainakaan koivukuidun osalta.

    Jovain

    Kyllä voi toimituskauppana myydä ja niin pitääkin tehdä, mutta että saataisiin nämä perinteiset pysty- ja hankintakaupat saman sopimuksen piiriin, siinä se onkin. Ei erikseen sopimusta metsänomistajille hankinta ja erikseen sopimusta urakoitsijoille pysty, vaan saman tyyppisellä ja yhteisellä sopimuspohjalla mentäisiin.

    Jätkä

    Nehän on jo järjestyksessä. Ei toimivaa systeemiä pidä tuhota.

    mehtäukko

    … Ei toimivaa systeemiä pidä tuhota…Juuri niin!

    Tästähän tässä koko vatvatuksessa on kysymys! Kuka pökiö ottaisi sellaisen riskin,että vuosikymmenten aikana jalostunut toimintamalli hyviksi koetuin viilauksin vaihdettaisiin utopistisiin ja holtittomasti hallittaviin ”uutuuksiin”?!

    Positiivisen kehityksen ratastahan ei pidä kammota,mutta tolkuttomilla riskeilläkin on rajansa.Jo itsesuojeluvaistolla on tekijänsä ilman laskukaavoja.

    Metsuri motokuski

    Kyllä olen arvon herrojen kanssa samaa mieltä että miksi nykyistä ostomenettely pitäisi purkaa. Jos joku sellaisen uuden tavan haluaa niin perustakoot sen nykyisen rinnalle. Neuvotteluja voi käydä ostajien kanssa ja esittää toiveensa asian suhteen. Jos vielä haluaa asialleen enemmän painoarvoa niin sitten yhteistoimintaan muiden myyjien kanssa. Uskon että kun jovain saa vaikka parikin yhteismetsää ajatuksensa taakse niin esimerkkejä alkaa syntymään. En ole missään nimessä uudistusta vastaan ja voihan se olla että jovainin ajatuksella voisi jotain hyvääkin saavuttaa.

    Ilman muuta tällainen uusi myyntitapa pitää pilotoida jossain ja tuoda sitten kokemukset esiin. Jos se lisää erityisesti kantorahatuloja metsänomistajalle ja helpottaa ostajaorganisaation toimintaa ja kuluja niin varmaan ajatus otetaan ilolla vastaan. Se että täällä asiasta kirjoittelee ilman mitään todellista faktaa niin on aivan turhaa. Minulla ei ole ainakaan tähän päivään mennessä tullut yhtään sellaista seikkaa jovainin kirjoituksista jossa hän esittäisi esim. katorahatulojen kasvun isännille lisääntyneen työmäärän vastapainoksi.

    Jätkä

    Ainoa haave noilla hörhöillä on, että pääsisivät vähentämään puunkorjuukustannukset verotuksessa – ikäänkuin he eivät tietäisi, että saadakseen kuitin, pitää siinä ilmoitettu rahasumma maksaa.

    Kaikki nuo jutut ovat kuin huumehöyryissä kirjoiteltu. Ei kukaan täydellä järjellä elävä voi tuollaisia ajatuksia vakavalla naamalla esittää.

    MaalaisSeppo

    Yksi pöljä on taas saanut aikaan keskustelun, joka jatkuu ja jatkuu toisten pöljien avustuksella. Se kai on tarkoituskin. Ehkä jotkut kilpailevat pöljien keskusteluketjujen pituudella.

    Jovain

    Sopiihan näitä palopuheita maailmaan, ettei vaan ole vappu jo tulossa.

    On luonnollista että konemiehet vastustavat, eivät halua metsänomistajia kilpailijoiksi korjuun markkinoille. Teollisuus myös vastustaa, onhan heillä korjuun monopoli 85/15 ja varma maksaja metsänomistajat ja on vielä poliittinen vasemmisto, työtä, toimeliaisuutta ja toimeentuloa, saavutettua etua ei saa poistaa. Mitä jää jäljelle?

    Puuki: Sunnilleen sama hintahan se on korjuulla, mutta tukista saat pystynä saman kuin hankinnalla. Korjuu onkin sitten jo ilmaista, ettei peräti tappiollista.

    Laitan tuohon tällaisen vapaamuotoisen esimerkin. Portti 70 – 5 – 10 = 55 pysty/hankinta 55 – 10 – 5  = 40 portti. Ja edelleen toimituskauppana 55 + 10 + 5 = 70 portti.

    Pystyn hinta on kompensoitu hinta, jolla houkutellaan tekemään pystykauppaa, eli metsänomistajat maksavat siitä, että saavat tehdä pystykauppaa.

    mehtäukko

    ”…Yksi pöljä on taas saanut aikaan keskustelun, joka jatkuu ja jatkuu toisten pöljien avustuksella…”

    Ei nyt ihan noinkaan…vaikka rautalankamallit alkavat loppua. Ei asia paljon jalostu,jos toista mieltä oleva ei saa selvää perustelua aikaiseksi kun koko kokonaisuus on pidettävä mielessä.

    ”…Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten…” seisoo aloituksessa. Jos kaikki perustelut joita on esitetty poimitaan jonoon,siitähän pääsisi vaikka väittelemään uudesta tohtorinhatusta!

    Tai jos alkuperäinen väite on niin paikkansa pitävä, eikun pilottihanke pystyyn ja ne omat housut vastuullisesti ensin tuleen.

    kuusessa ollaan

    Pystyn hinta on kompensoitu hinta, jolla houkutellaan tekemään pystykauppaa, eli metsänomistajat maksavat siitä, että saavat tehdä pystykauppaa.

    Eikun metsäyhtiöt maksavat siitä, että saavat korjata puun tarvitsemallaan hetkellä ja valmiisiin tuotteisiin sopivimmilla mitoilla. Jotka useasti sisältävät erikoismittoja, kuten lyhyitä sorvipölkkyjä ja pikkutukkia.

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 687)